4,5 / 5 ( Anmeldelser)
Skriv anmeldelse

Låneformidleren Sumo Finans

Her skal vi presentere låneformidleren Sumo Finans. Dette er med andre ord ikke en bank som yter finansiering selv, men de formidler lån. Tjenesten er utviklet og driftes av en uavhengig aktør i lånemarkedet, så det er ingen egeninteresser mellom låneformidleren og bankene som behandler lånesøknadene.

Hvordan fungerer Sumo Finans

Når du ser etter forbrukslån, kan du spare enormt mye tid ved å bruke en låneformidler som Sumo Finans. Først fyller du ut den svært enkle lånesøknaden.

Den er optimalisert for å være så kortfattet og enkel som mulig – her er det bare snakk om å fylle ut det aller mest nødvendige.

Så fort du trykker «Send» på søknaden, sendes lånesøknaden din til en rekke banker som samarbeider med Sumo Finans.

Bankene behandler så søknaden. Prosessen er stort sett automatisert – sjekker om du har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker og vurderer økonomien din. Basert på infoen de har hentet om deg, sender de et tilbud tilbake til Sumo Finans.

Du kan så logge på portalen til Sumo Finans og sjekke alle lånetilsagnene, for å se hvilket som er best. Lånetilbudene er helt uforpliktende, men av erfaring blir forbrukslån som er konkurranseutsatt på denne måten gunstige.

Med Sumo Finans fremgangsmåte får du flere fordeler

 • Du trenger kun å fylle ut en søknad, som automatisk sendes til minst 10 banker.
 • Bankene konkurrerer om å få deg som kunde, noe som pleier å gi gode utslag på rentenivået.
 • Enkel administrasjon – alt er samlet på ett sted. Både søknad og lånetilbudene ligger i systemet til Sumo Finans, så det er lett å gå inn og sjekke tilbudene opp mot hverandre.
 • Og som vi allerede har nevnt – du får billigere lån på denne måten.

Betingelser for forbrukslån hos Sumo Finans

Nå er det til syvende og sist bankene som setter betingelsene for lånet, men låneformidleren Sumo Finans har laget statistikk på innvilgede lån og kan dermed oppgi veiledende renter.

Den effektive renten på forbrukslånene gjennom Sumo Finans ligger på fra 7,4 %.

En rente på 7,4 % er ekstremt lavt på et forbrukslån, så du skal nok ikke regne med å få den sånn helt uten videre. Vi går ut fra at dette er snakk om en refinansiering på et relativt lavt beløp. Men det viser hvor effektiv en låneformidler kan være, når renten skal presses ned.

Grensene for lån hos Sumo Finans starter på 5 000 kroner (såkalt smålån), og bankene som er tilknyttet tjenesten tilbyr helt opp til 500 000 kroner i forbrukslån.

For å få lån hos bankene i Sumo Finans’ system, må du oppfylle disse kravene

 • Du må være minst 20 år, men vær obs på at noen banker krever helt opp til 23 år som minstealder.
 • Du skal ha muligheten til å håndtere lånebeløpet, hvilket vil si at du skal ha en fast inntekt. Normalt så skal den være over 120 000 kroner i året.
 • Betalingsanmerkninger godtas ikke, heller ikke aktive inkassosaker
 • Du skal ha bodd i Norge i minimum de tre siste årene.

Test av Sumo Finans

Nettstedet sumofinans.no er informativt og enkelt å finne frem på. Menyen i toppen gir deg klare valgmuligheter og den godt synlige lånekalkulatoren viser hva du kan forvente i månedlig tilbakebetalingsbeløp ved å oppgi lånebeløp og lånets løpetid. Men du skal være klar over at lånekalkulatoren opererer med veiledende betingelser – sjekk lånetilsagnene fra bankene for endelige betingelser.

Søknadsprosessen er enkel. Det er overraskende få felter som skal fylles ut – det er snakk om personalia, kort om økonomien din og hva lånet skal brukes til. Du fyller ut søknaden på noen få minutter.

Du kan refinansiere mindre lån og kredittkort via Sumo Finans

Det klages ofte over hvor ugunstige forbrukslån er, men faktisk kan det motsatte ofte være tilfelle. Selvfølgelig er et boliglån billigere, men sett opp mot andre låneformer som for eksempel kredittkort og smålån – så er plutselig forbrukslånet gunstig.

Derfor tar faktisk mange opp forbrukslån for å refinansiere annen dyr kortsiktig gjeld. Og de kommer gunstig ut av det.

Skal du ta opp et forbrukslån for å refinansiere kredittkort og smålån, skal du huske å gjøre oppmerksom på dette i lånesøknaden.

For bankene ser på den samlede gjelden din, og da må de vite at dette nye lånet faktisk skal gå til å slette gammel gjeld. Hvis ikke de vet dette, vil de legge forbrukslånet på toppen av annen gjeld og det kan slå uheldig ut for deg. I verste fall vil du da ikke få lånet innvilget.

Husk at forbrukslånet skal tilbakebetales

Når du skal låne penger ved å ta opp et forbrukslån, som jo har en relativt høy rente, skal du legge en plan for tilbakebetaling. Riktignok hjelper låneformidlere som Sumo Finans deg til å få lav rente, men lånet skal jo betales tilbake. Lag et budsjett som viser at du har rom i økonomien din til å ta opp lånet.

Dersom lånet tas opp på grunn av uheldige omstendigheter som krever rask finansiering, slik at du må velge å skjele litt bort fra budsjett og slikt, skal du huske å gjøre ditt ypperste for å nulle ut lånet så raskt som mulig.

Det sparer du penger på!

De tørre fakta om lån formidlet gjennom Sumo Finans

 • Nominell rente 6,17 til 22,59 %.
 • Effektiv rente fra 7,4 til 24,4 %
 • Søknaden sendes til 17 forskjellige banker,
 • Lån på mellom 5 000 og 500 000 kroner

 

SØK HER
Annonselenke