Om DigiFinans forbrukslån

Vurdering av DigiFinans

DigiFinans er ingen bank eller finansinstitusjon. Dette er rett og slett en tjeneste som sammenligner lånetilbud, og hjelper deg med å finne et lån som fungerer godt i henhold til din økonomiske situasjon. Det finnes veldig mange långivere i Norge, og dermed kan markedet fort virke veldig uoversiktlig. Hos DigiFinans får du hjelpen du trenger til å låne penger, og i tillegg kan du kontakte dem for å få hjelp med selve søknadsprosessen.

Hvem er DigiFinans

DigiFinans er altså en sammenligningstjeneste. Det vil si at de ikke selv låner ut penger, men at de hjelper deg med å innhente et godt lånetilbud. En del av denne hjelpen består i at de lager gode oversikter over tilbudene som finnes på det norske markedet. Ved siden av dette kan du også få mer utstrakt hjelp fra deres kundeservice.

Selskapet ble startet av finske Oy Salus Group AB, og har hovedkontoret sitt i Helsingfors. De har etablert seg i hele Norden, og har selvfølgelig både norsk telefonnummer og en e-postadresse der du som kunde bosatt i Norge kan komme i kontakt med dem og få den hjelpen du ønsker. De har også en god hjemmeside, som er full av informasjon og artikler med gode tips og råd.

For at du skal finne et lån fra en trygg og seriøs aktør på markedet, samarbeider DigiFinans med 12 ulike banker og låneformidlere. Alle disse bankene er godkjente av Finanstilsynet. Dette er bankene sammenligningstjenesten samarbeider med:

 • Santander Consumer Bank
 • Resurs Bank
 • EasyBank
 • Komplett Bank
 • Instabank
 • Ikano Bank
 • Nordea Bank
 • Avida
 • BB Bank
 • Nordea Direct
 • yA Lånet
 • Thorn Privat Finans

Send søknaden din gjennom DigiFinans

Hos DigiFinans får du muligheten til å sende inn søknaden din om lån direkte på nett. Det som da skjer, er at de sender den videre til alle de bankene de samarbeider med. Det vil i praksis si at én søknad fra deg kan generere hele 12 lånetilbud. Det er to store fordeler med dette. Den ene fordelen er at det er gratis å benytte seg av denne tjenesten, og den andre er at det er svært tidsbesparende. Du slipper å finne mange banker på nettet for deretter å fylle ut en og en søknad til hver av de bankene du fant.

Slik kommer du i kontakt med selskapet

Det er ingen problem å komme i kontakt med DigiFinans. Du kan gå rett til nettsiden deres, digifinans.no. Der finner du alt du trenger av skjemaer og gode artikler med gode råd. Dersom du vil kontakte dem kan du gjøre det på denne måten:

 • Telefonnummer: 21 40 37 34
 • E-postadresse: [email protected]
 • Kundeservice har åpent fra 09.00 til 17.00 alle hverdager.

Lånemuligheter hos DigiFinans

Den tredje fordelen med at søknaden din går til så mange långivere, er at de vil konkurrere om å få deg som kunde. Bankene vet nemlig at søknaden din har blitt sendt til flere, og dette gjør at de anstrenger seg mer for å gi deg et tilbud du ikke kan si nei til.

Det er viktig å huske på at det blir foretatt en kredittsjekk av deg, enten du søker om 10 000 eller 500 000 kroner. Resultatet av denne vurderingen danner grunnlaget for om du får et tilbud og hva slags tilbud du får. Dette betyr at du kan få avslag, eller få tilbud om å låne mindre enn det du har søkt om.

Norske myndigheter stiller strenge krav til bankene. Det kreves blant annet at hver enkelt av oss ikke kan ha mer i lån enn fem ganger egen årsinntekt. Vi skal også kunne tåle at renten stiger med 5 %. Bankene sjekker derfor også opp hva du eventuelt allerede har i usikret gjeld, ved å ta en kikk i Gjeldsregisteret som ble opprettet sommeren 2019.

Lån opptil 500 000 kroner

De bankene DigiFinans samarbeider med tilbyr det vi kaller forbrukslån, altså lån uten sikkerhet. Det høyeste beløpet du kan søke om er en halv million kroner. Det laveste ligger på 25 000 kroner. Nedbetalingstiden vil variere fra 1 til 5 år. Dersom lånet skal brukes til refinansiering, kan nedbetalingstiden strekke seg helt opptil 15 år.

Refinansiering – Et smart trekk

Dersom du har mange forbrukslån og annen kreditt fra før, vil det kunne lønne seg å samle alt dette til ett lån. Det er dette som kalles refinansiering, og det vil si at du baker alt inn i et stort lån. Dermed får du færre gebyrer, en lavere rente totalt sett og bedre oversikt.

Priseksempel på et lån gjennom DigiFinans

Alle banker og finansieringsinstitusjoner må ha et priseksempel på hjemmesiden sin. Det er for at du skal få en bedre forståelse av hva det kan komme til å koste å låne penger. Hos DigiFinans står det at om du tar opp et lån på 65 000 kr og bruker 5 år på å betale det tilbake, vil månedsutgiftene ligge på 1 562 kroner. I tillegg kommer det et gebyr hver måned på 45 kr. Ved opprettelsen av lånet må du betale et såkalt etableringsgebyr på 950 kroner. Dette er et gebyr som bare skal betales en gang, og som legges til lånesummen.

Den nominelle renten starter på 13,49 % og den effektive renten starter på 14,9 %. Husk at den renten du får tilbud om vil avhenge av resultatet av kredittvurderingen. Det betyr at du kan få tilbud om en rente som er høyere eller lavere enn den du ser i eksempelet over.

Kravene til deg som søker lån

DigiFinans samarbeider med en rekke banker, og dermed vil kravene variere litt. Hovedkravene er imidlertid som følger:

 • Fast årlig inntekt.
 • Du kan ikke være yngre enn 20 år eller eldre enn 75 år.
 • Ingen betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker.

Andre ting kan være at du må ha en fungerende e-postadresse og et kundeforhold til en norsk bank. Du signerer tilbudet du velger ved hjelp din BankID. Det betyr at du også må ha dette for å kunne søke om lån.

Slik søker du om forbrukslån

Søknadsskjemaet ligger på nettsiden til DigiFinans. Fyll ut alle opplysningene de ber om, og deretter klikker du på «Send»-knappen. De trenger alt fra navn og adresse til lønn og utgifter. Prosessen videre er at DigiFinans sender søknaden din til alle bankene de jobber med. Husk at du hele tiden har muligheten til å takke nei til et tilbud. Avtalen er ikke bindende før du har signert for den med din BankID.

Fordeler med DigiFinans

 • Samarbeider med kjente banker godkjent av Finanstilsynet.
 • Du kan låne helt opptil en halv million kroner.
 • Tjenesten er gratis.
 • Tilgjengelig for alle over 20 år.
 • Du kan benytte deg av kundeservice alle hverdager.

Kontakt

DigiFinans
E-post
AdresseRuneberginkatu 5B, 00100, Helsinki, Finland
Telefon21 40 37 34
Kundeservice 
Nettside https:www.digifinans.no/
Åpningstider09:00 - 17:00