Om Sambla forbrukslån

På utkikk etter et kompetitivt forbrukslån? Når du skal låne penger – Søk gjennom formidlingstjenesten til Sambla. Hos Sambla sender du en søknad og denne sendes videre til over 20 samarbeidspartnere.

Hvem er Sambla?

Sambla er en formidler av lån uten sikkerhet. Dette betyr at de sender din lånesøknad ut på anbud til sine samarbeidspartnere. I retur mottar du et utvalg av de beste tilbudene – fra opptil ni forskjellige banker.

Som forholdsvis ny aktør på markedet har Sambla et stort fokus på kundetilfredshet, og scorer også høyt på dette området. Du får rådgivning i løpet av søknadsprosessen dersom du skulle ha behov for dette. Her kan du ta opp både praktiske og økonomiske spørsmål.

Sambla samarbeider med mange norske banker for å gi deg best mulig vilkår på forbrukslånet ditt, her er et utvalg av de:

 • TF Bank
 • Collector bank
 • DNB
 • Easybank
 • Gjensidige
 • Ikano Bank
 • Morrow
 • Santander Consumer Bank
 • yA Bank

Dette er alle seriøse långivere, og du kan dermed føle deg trygg på at du blir sittende med et håndterbart lån når du søker hos Sambla.

Minimumskrav for å søke hos Sambla forbrukslån

Det stilles selvfølgelig visse krav til søkere som ønsker å benytte seg av Samblas formidlingstjeneste:

 • man må ha fylt 18 år
 • man må ha minst 10.000 kroner i fast månedsinntekt
 • man må ha vært registrert i det norske folkeregisteret i minst 1 år
 • man kan ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger

Både med tanke på alder og inntekt stiller Sambla forholdsvis lave krav til søkerne sine. Dersom du er ung og har lav lønn har du muligheten til å søke om et lån uten sikkerhet gjennom Sambla. Her skal du imidlertid være obs på at en svak privatøkonomi medfører dårligere lånevilkår fra samtlige norske banker.

Dette kan forklares med at lån uten sikkerhet allerede er lån med forholdsvis høy risiko. Dersom du har en ustabil økonomisk hverdag vil långiver anse deg som en mer risikabel kunde. Og dette vil komme frem i både generelle vilkår og effektiv rente på lånet.

Det er per i dag ingen tilbydere av forbrukslån i Norge som innvilger lån til personer med en registrert betalingsanmerkning. Altså bør du rydde opp i eksisterende gjeld før du søker om forbrukslån gjennom Sambla. Dette vil styrke søknaden din og gi deg bedre lånevilkår.

Låneramme og vilkår hos Sambla forbrukslån

Du kan låne mellom 5000 og 600.000 kroner uten sikkerhet hos Sambla. Det er altså mulig å få innvilget finansiering til en rekke forskjellige prosjekter gjennom låneformidleren. Uansett om det er snakk om en liten slant eller et større beløp kan Sambla hjelpe deg.

Vær oppmerksom på at det vil være den enkelte långiver som til enhver tid fastsetter retningslinjene for søknadsvurdering. Altså kommer bankene til å vurdere deg på forskjellig måte, med utgangspunkt i inntekten og kreditthistorikken din. Disse faktorene vil være avgjørende for hvilke vilkår du får på lånet ditt.

Nominell rente gjennom Samblas samarbeidspartnere starter på 5,95%. Her er det viktig å huske at man vil få tilbud om effektiv rente med lånetilbudene. Denne satsen ligger alltid noe høyere enn nominell. Renten vil også fastsettes på bakgrunn av hvor sterk privatøkonomien din er i utgangspunktet.

Sambla tilbyr nedbetalingstid på mellom 1 og 15 år gjennom bankene de jobber sammen med. Et lavere lånebeløp medfører gjerne tilbud om en kortere nedbetalingsperiode og visa versa. Husk på at en lang nedbetalingstid på forbrukslån medfører et dyrere lån totalt sett.

Hva kan Sambla hjelpe deg med?

Sambla stiller ingen krav til hvordan du skal bruke lånebeløpet ditt – det gjør heller ikke bankene formidleren samarbeider med. Når det ikke tas pant i bolig eller andre eiendeler kan du bruke pengene dine slik du vil.

Altså kan Sambla bistå med finansiering av alt fra drømmereisen eller oppussing av et nytt rom til bryllup og førerkortet. Rådgiveren fra Sambla vil også kunne hjelpe deg med å ta gode valg, slik at du blir sittende med en håndterbar økonomisk situasjon.

Videre vil Sambla hjelpe deg med å skaffe et billigere forbrukslån. Ved å formidle søknaden din til så mange forskjellige banker vil konkurransen økes. Da blir også sannsynligheten større for at du får bedre vilkår på lånet ditt.

Derfor sparer du på en lånemegler som Sambla

Det råder en enorm konkurranse på markedet for forbrukslån i Norge. Långiverne må tilby stadig mer kompetitive og gunstige lånevilkår for å kapre kundene. Konkurranse vil alltid være gunstig for deg som skal søke om forbrukslån.

Sambla drar nytte av markedskonkurransen på dine vegne. I stedet for at du må sitte og forhandle med en rekke forskjellige bankrådgivere får du i løpet av kort tid en helhetlig oversikt. Da blir det en enkel sak å se hvilken långiver som gir deg mest lån for pengene.

Husk på å sammenligne både effektiv rente og nedbetalingstid når du kikker på lånetilbudene du mottar fra Sambla. Disse faktorene vil til sammen bidra til totalkostnaden på forbrukslånet ditt.

Hvis du ønsker et gunstig forbrukslån og god rådgivning bør du ta en titt på Sambla i dag.

Renteeksempel:
Renten er variabel og settes individuelt. 150 000 kr over 5 år, nom. 11,66 %, eff. 12,91% kost. 51 117 kr, tot. 201 117kr eller 3 352 kr/måned (60 bet.). Nedbet.tid 1-15 år, 5 år dersom du ikke skal refinansiere. Eff.rente: 6,82%-48,76%.