Om Santander forbrukslån

For deg som trenger et middels stort forbrukslån med gode betingelser.

Hvem er Santander?

Santander Consumer Bank spesialiserer seg på finansiering til bil og fritid i lån uten sikkerhet. Banken er en del av Banco Santander, som er blant verdens største finanskonsern. Norden er et satsningsområde for banken, og hovedkontoret ligger på Lysaker.

Santander er opptatt av å tilby skreddersydde finansieringsløsninger til enhver privatøkonomi. Banken ønsker å realisere dine drømmer, enten dette er i form av en ny bil, eller et annet fritidsprosjekt.

Samtidig har Santander som et hovedfokus å være en ansvarlig långiver. Det betyr at samtlige søknader gjennomgår en grundig vurderingsprosess. Banken vil kikke på hvilken betjeningskapasitet du har for å fastsette hva som er et realistisk lånebeløp for deg.

Santander gir tips om fornuftig bruk av forbrukslån på sine nettsider, og informerer også om at under 2% av kundene går til inkasso. Dette betyr at du kan føle deg helt trygg på en ansvarlig vurdering når du søker om forbrukslån hos Santander.

Lånemuligheter hos Santander

Du kan låne mellom 30.000 og 400.000 kroner uten sikkerhet hos Santander. Banken befinner seg dermed i et mellomsjikt i sammenligning med andre tilbydere av forbrukslån. Santander er for deg som ikke trenger et mikrolån, og heller ikke et lånebeløp opp mot grensen for lån uten sikkerhet.

Sånn sett passer Santander godt nettopp til målgruppen de retter seg mot; dersom du ønsker finansiering til en ny bil, eller andre fritidsprosjekter, kan banken hjelpe deg. Husk på at inntektsnivået og kreditthistorikken din vil være avgjørende for lånetilbudet du mottar.

Banken kommer alltid til å kikke på den økonomiske situasjonen din for å gjøre en vurdering av hvilket lånebeløp som er realistisk for deg å betjene. Lånetilbudet vil utformes på bakgrunn av dette, samt risikoen Santander tar ved å innvilge lånet.

Årlig effektiv rente i banken er på mellom 8,2% og 28,8%. Igjen er det lønn og kreditthistorikk som blir liggende til grunn for rentetilbudet du mottar. Husk på at en svakere privatøkonomi vil medføre en høyere effektiv rente. Lånebeløp og nedbetalingsperioden din har også innvirkning på rentesatsen.

Santander tilbyr nedbetalingstid på mellom 1 og 15 år. Altså kan du velge mellom et stort tidsspenn når du søker om forbrukslånet. Vær oppmerksom på at et større lånebeløp som oftest medfører tilbud om en lengre nedbetalingsperiode og visa versa. Jo lenger denne er, jo dyrere vil også lånet bli totalt sett.

Det skal videre nevnes at Santander er en av få forbrukslåntilbydere som har tilbud om et gebyrfritt forbrukslån. Du betaler verken etablerings- eller termingebyr på forbrukslån fra Santander så lenge du låner under 70.000 kroner.

Hvem kan søke hos Santander?

I tråd med ambisjonen om å være en ansvarlig långiver har Santander følgende minstekrav til lånsøkerne sine:

  • du må være 23 år eller eldre
  • du må være bosatt i Norge
  • du må ha en fast årsinntekt på 200.000 kroner eller mer
  • du kan ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger eller inkassosaker

Altså har Santander forholdsvis høye krav for at man skal kunne søke om lån uten sikkerhet. Dette sørger for at det ikke innvilges lån til noen som ikke har kapasitet til å betjene det. Sånn sett skaper disse minimumskravene sikkerhet for både deg og banken.

Med en årsinntekt på minst 200.000 kroner forsikrer Santander seg om at samtlige søkere har fast lønn og en forholdsvis stabil privatøkonomi. Vær oppmerksom på at det fortsatt vil gjennomføres en vurdering av inntektsnivået ditt opp mot ønsket lånebeløp.

Disse to må henge sammen for at du skal få innvilget lånet ditt. Det er ingen automatikk i å få innvilget maksimal låneramme bare fordi man innfrir minimumskravene til Santander. En sterk privatøkonomi er det eneste som vil bidra vesentlig til gunstigere lånevilkår.

Videre må du også rydde opp i registrerte betalingsanmerkninger og inkassosaker før du kan søke om forbrukslån hos Santander. Dette handler om å ha orden i de økonomiske sysakene. Hvis du allerede har misligholdt et tidligere økonomisk forhold ville det ha vært dumt for banken å tre inn i et nytt med deg.

Heldigvis er det enkelt å få slettet betalingsanmerkninger. Det eneste du trenger å gjøre er å innfri den utestående gjelden din. Deretter kan du søke om lån uten sikkerhet hos Santander, og i de aller fleste tilfeller få bedre vilkår.

Fordeler med Santander

Det er flere gode grunner til å velge Santander til ditt forbrukslån:

Ansvarlig långiver: Husk på at du sannsynligvis vil betjene forbrukslånet ditt en stund. Da er det godt å vite at banken du forholder deg til er opptatt av privatøkonomien din. Benytt deg av rådgivningstjenestene fra Santander, slik at du ender opp med et lån som er gunstig for din situasjon.

Valgfri bruk av lånebeløpet: Santander tar ikke pant i boligen din eller andre eiendeler når du søker om forbrukslån. Det betyr at du kan bruke lånebeløpet ditt akkurat slik du ønsker. Husk at det er lurt å ha et tiltenkt formål for forbrukslånet før du takker ja.

På jakt etter en ansvarlig långiver med fokus på tilrettelegging for den enkelte søkers privatøkonomi? Søk om forbrukslån hos Santander i dag.

Kontakt

Santander Consumer Bank AS
E-post[email protected]
AdresseStrandvn. 18 / P.O Box 177,  N-1325 Lysaker
Telefon08530
Kundeservicehttps://www.santanderconsumer.no/om-santander/kontakt-oss
VilkårLink
Nettside https://www.santanderconsumer.no
ÅpningstiderHverdager 08.00 – 18.00, lørdager 10.00 – 16.00