Om Viiga Lån forbrukslån

Vurdering av Viiga Lån

Viiga Lån er et helt nytt lånetilbud på det norske markedet. Bak finner vi Thorn Norge AS, som er en kjent aktør på markedet. Dette er et dansk selskap, som opprinnelig startet med å leie ut hvitevarer og elektronikk. Nå selger selskapet elektronikk i både Danmark, Sverige og Norge, og ved siden av dette tilbyr de også finansiering. Dette gjelder både finansiering av de elektroniske varene de selger samt lån til andre ting. Thorn står bak flere smålån, som blant annet L’Easy, NordicLån og KlickLån.

Lån opptil 40 000 kr med Viiga Lån

Hos Viiga Lån kan du ta opp lån uten sikkerhet, eller det som ofte kalles forbrukslån. Långiveren låner ut fra 10 000 til 40 000 kr. Dette er penger du kan bruke til det du måtte ønske. Det er ingen som spør deg hva du skal bruke pengene til.

Det er dog viktig at du setter opp et budsjett for deg selv, og ser at du har rom i økonomien for å betale ned avdragene uansett hvor små de måtte virke. Dersom du skulle få problem med nedbetalingen, bør du kontakte Viiga Lån med en gang og komme frem til en ny avtale. På den måten unngår du problemer som inkasso og betalingsanmerkninger.

Dette er noe av det du kan bruke forbrukslån fra Viiga Lån til:

  • Feriereise.
  • Refinansiering av smålån og avbetalingsordninger.
  • Uventede regninger.
  • Oppussing og renovering.
  • Innkjøp av hvitevarer eller elektronikk.
  • Nye møbler.

Viiga Lån – Kostnader

Alle lån kommer med noen kostnader, og det samme gjelder forbrukslån fra Viiga Lån. Den nominelle renten går fra 6,84 til 21,60 %, noe som gir en effektiv rente på 13,40 til 29,99 %. Termingebyret ligger på fra 19 til 39 kroner, avhengig av om du velger autogiro eller faktura. Dertil kommer det også et engangsgebyr, nemlig det som kalles etableringsgebyret. Det ligger på 595 kroner.

Nedbetalingstiden er 1 år for de laveste beløpene, og opptil 5 år for de høyeste.

Kravene til deg som søker

Alle långivere har krav til den som skal søke om lån. Dette gjelder også Viiga Lån. Kravene er normalt sett ikke så kompliserte, men de sier noe om hvilken type kunder de ønsker seg.

For å få søknaden din godkjent, må du være minst 20 år gammel. Du må ha et norsk personnummer, og ha bodd i Norge de siste årene. I tillegg må du ha en norsk bankkonto, som långiveren kan overføre eventuelle penger til. Ved siden av dette må du også ha en gyldig og aktiv e-postadresse. Det er fordi all kommunikasjon med Viiga Lån går gjennom e-post, og uten en gyldig e-postadresse blir det vanskelig å kommunisere. Husk også at du må ha din egen BankID, slik at du kan signere for låneavtalen på en trygg og sikker måte.

Søknadsprosessen hos Viiga Lån

Det er veldig rett frem å søke om lån hos Viiga Lån. Det hele foregår, slik det meste gjør i våre dager, på nettet. Du finner søknadsskjemaet på nettsidene til långiveren, og deretter må du bare fylle det ut. Skriv inn personlig informasjon som navn, adresse, personnummer og e-postadresse. Deretter må du også fylle inn hvor mye du ønsker å låne og hvor lang nedbetalingstid du kunne tenke deg. Du må også oppgi informasjon om din økonomi. Det vil si hva du har i lønn, om du leier eller eier bolig, om du forsørger barn og hva du har i gjeld.

Informasjonen i søknaden din samt resultatet av kredittvurderingen brukes til å vurdere om du skal få ja eller nei på søknaden din for å låne penger. I tillegg er det også ut fra dette renten bestemmes.

Pålagt å sjekke gjeldsbelastningen din

Det kan hende du får beskjed om at du får låne penger, men mindre enn hva du søkte om. Det kan være fordi banken ser at økonomien din ikke klarer en større belastning. Alle långivere i Norge er nemlig pålagt å sjekke hvor stor gjeldsbelastning du har. Dette gjør de gjennom offentlige registre, der det kommer frem om du har sikret gjeld, og gjennom gjeldsregisteret, der de ser hva du har av usikret gjeld. Sikret gjeld er ofte slike ting som boliglån eller billån, mens usikret gjeld er forbrukslån, kredittkort og avbetalingsavtaler.

Norske myndigheter har bestemt at du ikke kan låne totalt mer enn 5 ganger din egen inntekt. Dette er for å sikre at du ikke kommer i en økonomisk situasjon der du ikke klarer å betjene gjelden din.

Bruk en medsøker

Dersom du vet at du har betalingsanmerkninger eller en økonomi som gjør at du mest sannsynlig vil få nei når du søker om lån, kan du søke sammen med en medsøker. En medsøker vil si at det er to personer som står ansvarlig for samme lån. Da føler långiveren seg tryggere på å få tilbake pengene, og det er mer sannsynlig at lånet blir innvilget.

Oppsummering

Viiga Lån er et nytt tilbud på det norske markedet. Her kan du låne mellom 10 000 og 40 000 kroner, og du kan bruke pengene til det du måtte ønske. Du søker om lånet på nettet og du får svar via e-post. Etableringsgebyret er ikke avskrekkende, og termingebyret er lavt for deg som velger autogiro.

Alderskravet ligger på 25 år, og du kan søke sammen med en medsøker dersom du ikke har økonomien helt på stell.

Fordeler med Viiga Lån:

  • Fint for deg som ikke skal søke om store summer.
  • Digital søknadsprosess.
  • Opptil 5 års nedbetalingstid.
  • Lavere termingebyr om du bruker autogiro.

Kontakt

Viiga Lån
E-post
AdresseInnspurten 13A
Telefon21 61 00 11
Kundeservice
Nettside https://www.viigalan.no/
Åpningstider