Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  låne penger til oppussing

  Bruk vinteren til å pusse opp hjemme

  Vi er på vei inn i den mørkeste og kaldeste tiden på året. Hvorfor ikke bruke denne perioden til å gjøre det ekstra fint hjemme? Skal du pusse opp badet, kjøkkenet eller kanskje bare male om stua eller soverommet? Eller har du et hus som trenger oppussing?

  Det er flere måter å finansiere ditt oppussingsprosjekt med lånte penger. Hva som er best for deg avhenger av flere ting:

  • Hvor mye penger trenger du å låne til oppussingen?
  • Har du allerede lån på boligen din og i så fall hvor mye?
  • Hva slags bolig har du, hva planlegger du å pusse opp
  • Hvor omfattende er oppussingsprosjektet?

  Skal du kjøpe et oppussingsobjekt?

  Planlegger du å kjøpe bolig med oppussingsbehov, er det smart å bake inn oppussingskostnaden i boliglånet. Dette blir nesten alltid billigere enn å ta opp et lån med sikkerhet i bolig enn et forbrukslån uten sikkerhet. Når du har sikkerhet for lånet i boligen, får banken ekstra sikkerhet og kan tilby deg en lavere rente og bedre vilkår på lånet.

  Sammenlign vilkår når du skal låne penger til oppussing

  En omfattende renovering kan bli en dyr affære. Derfor er det viktig å få gode vilkår og renter dersom du skal låne penger til oppussingen. Ved å sammenligne ulike oppussingslån før du bestemmer deg, kan du velge det tilbudet som gir deg de gunstigste vilkårene og den laveste kostnaden. Ikke betal mer for oppussingslånet enn du trenger.

  Hva er et oppussingslån?

  Et oppussingslån er akkurat som navnet tilsier et lån du bruker til å pusse opp og forbedre boligen din eller hytta. Etterspørselen etter å låne penger til oppussing har vokst under pandemien. Av denne grunn har mange långivere og banker valgt å markedsføre eksisterende lån under navnet oppussingslån.

  Forskjellige typer oppussingslån

  Oppussingslånene du kan ta opp hos din vanlige bank eller långiver og denne lånetypen kan deles inn i to hovedkategorier.

  • Oppussingslån med sikkerhet
  • Oppussingslån uten sikkerhet

  lan til å pusse opp
  Generelt er oppussingslån med sikkerhet i boligen billigst. Men det er ikke alltid det er mulig å ta opp et slikt lån, for eksempel hvis du allerede har høy belåningsgrad. Et oppussingslån uten sikkerhet har ofte høyere rente sammenlignet med et lån med sikkerhet. Til gjengjeld får du større fleksibilitet og kan bruke pengene til det du vil.

  Oppussingslån uten sikkerhet

  Et oppussingslån uten sikkerhet er generelt det enkleste og mest fleksible alternativet til finansiering av et oppussingsprosjekt. Du tar ganske enkelt opp et forbrukslån og bruker det til å betale for oppussingskostnadene.

  Fordeler med lån uten sikkerhet:

  • Du kan søke om å  låne opptil 600 000 kroner
  • Du kan bruke pengene til hva du vil

  En fordel med å finansiere oppussing med forbrukslån er at du får mange ulike alternativer å velge mellom, og gode muligheter til å finne et lån som passer ditt behov. En annen fordel med å finansiere oppussingen med et forbrukslån er at du står fritt til å bruke pengene til hva du vil.

  Lån med sikkerhet i bolig

  I de fleste tilfeller er et oppussingslån med sikkerhet i boligen den billigste måten å låne til oppussing. Siden du har sikkerhet for lånet i boligen, kan banken ofte tilby deg en lavere rente enn på et forbrukslån uten sikkerhet.

  Refinansiere boliglån for oppussing

  Har du hatt boligen din i noen år og har betalt ned på lånet samtidig med at boligen har økt i verdi – da er refinansiering veien å gå. Dette er mulig om boligens markedsverdi har steget og belåningsgraden dine er under 85% av markedsverdien. Har den økt i verdi vil belåningsgraden din bli lavere, noe som gjør det mulig å belåne den videre.

  Tre tips for en vellykket oppussing

  1. Lån aldri mer penger enn du behøver.
  2. Sjekk flere banker – der er store forskjeller på renter og vilkår selv hos tradisjonelle banker
  3. Sammenlign forbrukslån – her er det mye å spare på å velge et billig forbrukslån

  Uansett hvilken låneform du velger så er det ofte en bra investering å pusse opp boligen da dette i de aller fleste fall øker verdien på huset eller leiligheten. Det som er viktig er at du har en plan før du låner penger og at du holder deg til budsjettet.

  Britt Pedersen
  Av Britt Pedersen
  30 november 2022
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende sammenligning
  • Oversiktlig