Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale

  Lån på nett

  Søk forbrukslån på nett - vi forklarer hvordan

  Sammenlign lån på nett her - Vi sammenligner forbrukslån på nettet.

  Sammenlign forbrukslån på nett her. Vi sammenligner forbrukslån på nettet og gir deg en oversikt der du kan se hvilket lån på nett som passer deg!

  • 5/5
   5 000 - 150 000 kr
   Eksempel: Eff. rente 26,24%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 17 716,-, totalt 42 716,-
   Rente fra 8,73%
   Varighet 12 - 72 mån
   Min. alder 25 år
   Nøkkelinfo
   • Nominell rente: 8,73%
   • Etableringsgebyr: 640,-
   • Termingebyr: 47,-
   • Nedbetalingstid: 5 år
   • Lånebeløp: 5.000 - 150.000
   Vilkår
   • Fylt 25 år
   • Fast inntekt
   • Folkeregistrert i Norge i minst 2 år
   • Ingen registrerte betalingsanmerkninger
   Fordeler
   • Lav rente til smålån å være
   • Raskt svar
   • Rask utbetaling
   • Valgfri nedbetalingstid på 12 - 60 mnd
   • Elektronisk signering med BankID
  • 3.8/5
   10 000 - 100 000 kr
   Eksempel: Eff. rente 23,90%, 65 000,-, o/5 år, kostnad 41 850,-, totalt 106 850,-
   Rente fra 8,73%
   Varighet 12 - 72 mån
   Min. alder 25 år
   Nøkkelinfo
   • Nominell rente: 8,73%
   • Etableringsgebyr: 695,-
   • Termingebyr: 45,-
   • Nedbetalingstid: 5 år
   • Lånebeløp: 10.000 - 100.000
   Vilkår
   • Fylt 25 år
   • Ingen registrerte betalingsanmerkninger
   Fordeler
   • Beste rente på 8,73%
   • Rask behandlingstild
   • Du får inkludert forsikring mot arbeidsløshet
   • Mulighet for å sette avbetalinger på pause, uten gebyrer

  Innholdsfortegnelse

   Lån på nett Vis alt

   Lån på nett

   Å søke forbrukslån på nett er stadig mer populært. Det er mulig å søke beløp opptil 600 000 på nettet. Søknadsprosess gjennomføres på nettet og  du underskriver med BankID. Du må sende inn lønnslipp og visse andre dokument i noen tilfeller.

   Søk forbrukslån på nett – slik gjør du:

   Dersom du er kjapp kan du selvfølgelig få levert inn en søknad om lån på minuttet. Det er enkelt å søke forbrukslån, enten direkte på långivers hjemmeside, eller via en anbudsside. Du må oppgi informasjon om privatøkonomien din, samt ønsket lånebeløp og nedbetalingsperiode. Fordelen med å søke hos lånemeglerer er at du får tilbud fra flere lånegivere på samme søknad. Dette sparer deg for tid da du kun fyller i ett søkeskjema.

   lan på nett

   Lån på nett – hvor lang tid tar søkeprosessen?

   Når du har signert med BankID – og godkjenner at långiver eller lånemegler uthenter kredittopplysningene dine – må du vente på at søknaden behandles. Informasjonen du har oppgitt vil da sjekkes opp mot de forskjellige bankenes krav til lånsøkerne sine. Du får svar fra lånegiveren når de har behandlet ferdig søknaden din. Noen ganger må du komplettere med dokument som lønnslipp og skattemelding før du får innvilget lån på nett.

   Markedsføringen for lån på nett, har fått hard kritikk fra Finanstilsynet de seneste årene. Kritikken handler om at reklamene for disse lånene i altfor stor grad fokuserer på fordelene med et usikret lån. I tillegg retter det seg til folk som er i en desperat økonomisk situasjon. Et eksempel på dette er med uttrykk som ‘få lån på minuttet’.  Her tar vi en titt på hvordan søknadsprosessen for forbrukslån på nettet, og hva som gjelder med hensyn til behandlingstid.

   Kan man få godkjent lån på minuttet på nett?

   Nei – det kan du ikke. Selv om søknadsprosessen på forbrukslån er i all hovedsak automatisert i dag så vill det bli gjennomført en kredittsjekk der långiver går igjennom dine økonomiske forutsetninger. Ettersom det er mulig å legitimere seg digitalt med BankID kan långiver uthente opplysningene dine på kort tid. Behandlingstiden varierer mellom ulike aktører og utfra om du må komplettere med annen informasjon. Du som låntaker skal imidlertid trå varsomt dersom du vurderer å ta opp et lån uten sikkerhet. Et forbrukslån på nett bør ikke søkes om man har hastverk med  å få pengene. Å låne penger bør alltid være et veloverveid valg og du bør søke i god tid før du trenger pengene.

   Lån på minuttet – ikke en mulighet i Norge

   Mange søker lån på nett for at de ønsker en rask søknadsprosess. Det er ikke mulig å få lån på minuttet i Norge. Uttrykket lån på minuttet kommer fra vårt naboland Sverige. Der er markedet for lån som utbetales relativt hurtig – ofte på minuttet, stort. I Norge må alle som søker et forbrukslån på nett igjennom en kredittsjekk og utbetalingstiden for forbrukslån varierer fra noen dager til flere uker.

   Hva koster et forbrukslån på nett?

   Når det kommer til forbrukslån er det først og fremst viktig at du er klar over hvordan rentemarkedet ser ut. Vi nevnte at banken ikke krever pant på disse lånene. Konsekvensen av dette blir at lån uten sikkerhet medfører en større risiko for långiver. Denne risikoen kommer til uttrykk i rentesatsen du får tilbud om på søknaden din.

   Videre har nedbetalingsperioden og lånebeløpet stor innvirkning på totalkostnaden av et usikret lån. Man kan si at jo mindre du låner, og jo kortere nedbetalingstid du har på lånet, jo høyere vil rentesatsen ligge. Det betyr imidlertid ikke at totalkostnaden blir størst. Dersom du låner et smålån kan du teoretisk få så godt som et lån på minuttet, fordi lånebeløpet er lite og behandlingstiden dermed er kort. La oss si at du låner 1000 kroner over 3 måneder. Du kan møte på en rentesats på så mye som 200 % – men dette er en årlig sats. Dermed vil lånets totalkostnad ikke bli liggende på mer enn rundt 1500 kroner + eventuelle gebyrer.

   Dersom du på den andre siden tar opp et større forbrukslån, med nedbetalingstid på 5 år, så kan du eksempelvis få en rente på rundt 15 %. 120.000 kroner, med effektiv rente på 15,86 % og nedbetalingstid 5 år koster totalt 170.588 kroner, eller 50.588 kroner i lånekostnader. Renten ligger betydelig lavere, men med et høyere lånebeløp og lengre nedbetalingsperiode blir lånekostnaden i forhold til lånebeløpet større.

   Viktige ting å huske på når du vil søke forbrukslån på nett

   Har du råd til å betjene lånet?

   Usikrede lån er kostbare lån. De lokker derimot fordi de er så enkle å få innvilget – og fordi du kan bruke lånebeløpet akkurat som du vil. I forbindelse med søknadsprosessen skal du alltid vurdere privatøkonomien din grundig. Du må ha råd til å betale tilbake lånet, og helst så raskt som mulig.

   Hvor mye lån behøver du egentlig?

   En av de største fellene man kan gå i med forbrukslån er å ta opp et større lån enn man egentlig behøver. Igjen blir det viktig at man tenker pragmatisk og realistisk, og lager et budsjett for seg selv. Ikke ta opp mer lån uten sikkerhet enn du faktisk behøver.

   Hvordan ser kredittverdigheten din ut?

   Tommelfingerregelen er at jo bedre kredittrating du har, jo bedre rentetilbud vil du få. Derfor kan det være lurt å uthente sine egen kredittopplysninger i forkant av søknadsprosessen. Da får du en god oversikt over hvilke faktorer banken vil ha å vurdere deg med.

   Man skal ta uttrykket ‘lån på minuttet’ med en klype salt. Når det er sagt stemmer det at lån uten sikkerhet har kort behandlingstid, og kan være en fin finansieringsløsning – så lenge privatøkonomien din kan håndtere kostnadene.

   Spørsmål om lån på nett
   Hva er et lån på nett
   Et lån på nett er et lån som du kan søke via nettet - ofte med BankID.
   Kan man få et lån på minuttet på nett?
   Nei - det er ikke mulig å få et lån på minuttet i Norge. Det utføres alltid kredittsjekk og utlåner ser igjennom din økonomiske situasjon før du får godkjent et lån. Tiden dette tar varierer mellom långivere.
   Kan alle søke forbrukslån på nett
   For å søke forbrukslån på nett må du ha fylt 18 år og være folkebokført i Norge. Noen långivere har høyere aldersgrense og strengere krav til inntekt enn andre.
   • Gratis tjeneste
   • Uforpliktende sammenligning
   • Oversiktlig