Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  Å samle lån kan gi bedre økonomi

  Å samle lån kan gi bedre økonomi

  Julen nærmer seg med stormskritt og mange av oss har allerede brukt mange penger på den kommende høytiden. For mange er julen en fantastisk tid, men det også en tid på året da vi ofte bruker over  vår økonomiske evne på mat og gaver.

  Mange sliter i år

  Den tøffe økonomiske situasjonen gjør at flere sliter med å få endene til å møtes i år. Tall fra Gjeldsregisteret viser en tydelig økning i både forbruksgjeld og rentebærende gjeld fra kredittkort. Alt flere av oss velger å låne penger til forbruk. Er du en av mange som har brukt kredittkortet flittig eller har du tatt opp dyre smålån for å finansiere julefeiringen? Her er 3 tips til deg!

  • Skaff deg oversikt
   Har du mange lån og kreditter er det viktig at du har oversikt over disse. Du kan selv logge inn hos Gjeldsregisteret og se hva som er oppført på deg om du er usikker. Gjør det også til en vane å alltid sjekke nettbanken med jevne mellomrom – helst en gang om dagen. Da ser du om det er noe som ikke stemmer med transaksjoner og kan raskt se om du har brukt for mye penger
  • Samle lån
   Du kan faktisk få bedre økonomi med et stort lån isteden for flere små. Ved å ta opp et samlelån kan du redusere rentekostnadene og spare penger. Og ja, du hørte riktig. Det er faktisk mulig å låne penger for å spare penger. Selv med det beste forbrukslån så er ofte renten veldig høy, vanligvis opp mot 15-20 prosent på denne lånetypen. Når du samler lånene dine tar du opp et nytt lån som du bruker til å betale disse. Du sitter igjen med en like stor gjeld som før, men det nye lånet har lavere rente får du en lavere månedlig kostnad og sparer dermed penger. Pengene du sparer kan du bruke til å betale ned lånene fortere.
  • Har du betalingsanmerkninger – Bruk boligen din
   Ved å refinansiere med sikkerhet i bolig kan selv du med betalingsanmerkninger få en ny start. Det finnes muligheter til å samle lån i et refinansieringslån om du har betalingsanmerkninger. Dette krever at du kan stille med sikkerhet i bolig og at du viser vilje til å rydde opp i dine økonomiske problem. Det er lite vits i å refinansiere om du fortsetter handle på kreditt. Les mer om refinansiering med sikkerhet i bolig her.

  Sammenlign forbrukslån og spar penger

  Samler du dine dyre smålån, SMS lån og kreditter, sparer du garantert penger. For å finne det billigste lånet bør du sammenligne långiverens effektive renter. Da kan du se hvor du kan låne penger billigst så du kan spare noen ekstra kroner hver måned.

  Tips! Det er viktig at du sammenligner långiveres effektive renter da det inkluderer alle kostnadene forbundet med å låne penger. Den nominelle renten refererer kun til den faktiske kostnaden for lånet.

   

  Anbefalte privatlån
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 5,03% - 49,92% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 11%, 120.000,- o/5 år, kostnad kr 34.341, totalt 154.341,-
  • 300 000 - 10 000 000 Lånebeløp
   Fra 5,2% Rente fra
   25 - 30 Måneder Varighet
   23 Min. alder
   Eksempel: Eff.rente 5,95 %, 2 millioner o/25 år, kostnad 1.668.466,-,totalt kr 3.668.466
  Siste publiserte artikler
  Anbefalte sider
  Å samle lån kan gi bedre økonomi
  Av Britt Pedersen 21 desember 2022
  Samlet vurdering av Låne Penger
  star star star star star
  star star star star star
  3,7 / 5
  Gjennomsnitt - basert på 48 anmeldelser
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende sammenligning
  • Oversiktlig

  Låne-penger.com er en uavhengig finansportal. Vi sammenligner kun banker som er lisensierte finans - og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet. Tjenesten er helt gratis og alle lånesøknader hos våre samarbeidspartnere er helt uforpliktende.