Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  Låne penger

  Er det for lett å ta forbrukslån?

  Det er relativt enkelt å få innvilget et forbrukslån, selv med kredittsjekker og mer kontroll via gjeldsregisteret. I denne teksten gir vi deg tips om hvordan du kan unngå overdreven gjeld når du låner penger.

  Meningene om forbrukslån er mange og flere mener at det er for enkelt å få innvilget denne lånetypen, noe som fører til at mennesker havner i gjeldsfellen. At det er enklere å få et forbrukslån enn andre typer lån er uten tvil.

  Faktum er at forbrukslån har lenge vokst i det norske lånemarkedet med stadig nye aktører på markedet. Denne trenden ble brutt i 2020 da den totale forbruksgjelden i Norge for første gang stagnerte og gikk ned. Den pågående korona pandemien har fått mennesker til å holde tilbake på konsumentvarer og reiser. Innføringen av Gjeldsregisteret har også hatt effekt og virket for sin hensikt nemlig å forebygge betalingsproblemer.

  Det kommer derimot tider i livet da man kanskje behøver pengene og velger å ta et forbrukslån. Da er det viktig at du vet hva du skal tenke på så du får det beste forbrukslånet med de billigste vilkårene så du får minst mulig kostnader.

  Sammenlign forbrukslån før du låner penger

  Det viktigste når du låner penger er å sammenligne långiverens kostnader for å se hvilket lån som er billigst for deg. Dette gjelder spesielt for forbrukslån der renten er så høy som den ofte er. Vær imidlertid oppmerksom på andre avgifter som legges til, som er med på å øker den totale kostnaden for lånet ditt. Dette kan være både oppstartsgebyrer og faktura-avgifter. Imidlertid kan du vanligvis unngå faktura avgiftene ved å betale gjelden via e-faktura.

  Betal alltid forbrukslånet i tide

  Lån trenger ikke å være for dyre så lenge du betaler gjelden i tide. Men hvis du glemmer noen betalinger, blir det raskt mye dyrere. Sørg derfor for at du alltid kan betale gjelden din i tide, slik at du ikke trenger å bekymre deg for unødig og ekstra dyr gjeld.

  Lån med en medlåner

  Hvis du har mulighet til å låne penger sammen med en medlåner, er det ikke bare gode muligheter for å få lån, men også på bedre vilkår. To personer gir utlåner større sikkerhet, og dermed kan du få lavere renter og dermed et billigere lån. Jo billigere lånet er, desto mindre er risikoen for at du får betalingsproblemer.

  Å spare penger er alltid best

  Selvfølgelig kan det komme tider når du trenger å låne penger, men som utgangspunktet bør du alltid spare pengene. Da trenger du ikke å bekymre deg for ikke å kunne betale tilbake gjelden din i tid eller havne i gjeldsfellen.. For luksusforbruk, som shopping, reiser og lignende, bør du alltid spare penger først og ikke ta opp et forbrukslån.

   

  Spørsmål om forbrukslån
  Hva er Gjeldsregistret?
  Gjeldsregisteret ble lansert i 2019 for å gi finansforetakene og forbrukere et verktøy for bedre kredittvurderinger og oversikt over lånesøkeres usikrede gjeld. Gjeldsregisteret AS er et datterselskap av TietoEVRY.
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende sammenligning
  • Oversiktlig