Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Sist oppdatert: 13 January 2021

Er det for lett å ta forbrukslån?

Det er relativt enkelt å få innvilget et forbrukslån, selv med kredittsjekker og mer kontroll via gjeldsregisteret. I denne teksten gir vi deg tips om hvordan du kan unngå overdreven gjeld når du låner penger.

Meningene om forbrukslån er mange og flere mener at det er for enkelt å få innvilget denne lånetypen, noe som fører til at mennesker havner i gjeldsfellen. At det er enklere å få et forbrukslån enn andre typer lån er uten tvil.

Faktum er at forbrukslån har lenge vokst i det norske lånemarkedet med stadig nye aktører på markedet. Denne trenden ble brutt i 2020 da den totale forbruksgjelden i Norge for første gang stagnerte og gikk ned. Den pågående korona pandemien har fått mennesker til å holde tilbake på konsumentvarer og reiser. Innføringen av Gjeldsregisteret har også hatt effekt og virket for sin hensikt nemlig å forebygge betalingsproblemer.

Det kommer derimot tider i livet da man kanskje behøver pengene og velger å ta et forbrukslån. Da er det viktig at du vet hva du skal tenke på så du får det beste forbrukslånet med de billigste vilkårene så du får minst mulig kostnader.

Sammenlign forbrukslån før du låner penger

Det viktigste når du låner penger er å sammenligne långiverens kostnader for å se hvilket lån som er billigst for deg. Dette gjelder spesielt for forbrukslån der renten er så høy som den ofte er. Vær imidlertid oppmerksom på andre avgifter som legges til, som er med på å øker den totale kostnaden for lånet ditt. Dette kan være både oppstartsgebyrer og faktura-avgifter. Imidlertid kan du vanligvis unngå faktura avgiftene ved å betale gjelden via e-faktura.

Betal alltid forbrukslånet i tide

Lån trenger ikke å være for dyre så lenge du betaler gjelden i tide. Men hvis du glemmer noen betalinger, blir det raskt mye dyrere. Sørg derfor for at du alltid kan betale gjelden din i tide, slik at du ikke trenger å bekymre deg for unødig og ekstra dyr gjeld.

Lån med en medlåner

Hvis du har mulighet til å låne penger sammen med en medlåner, er det ikke bare gode muligheter for å få lån, men også på bedre vilkår. To personer gir utlåner større sikkerhet, og dermed kan du få lavere renter og dermed et billigere lån. Jo billigere lånet er, desto mindre er risikoen for at du får betalingsproblemer.

Å spare penger er alltid best

Selvfølgelig kan det komme tider når du trenger å låne penger, men som utgangspunktet bør du alltid spare pengene. Da trenger du ikke å bekymre deg for ikke å kunne betale tilbake gjelden din i tid eller havne i gjeldsfellen.. For luksusforbruk, som shopping, reiser og lignende, bør du alltid spare penger først og ikke ta opp et forbrukslån.

 

Spørsmål om forbrukslån
Hva er Gjeldsregistret?
Gjeldsregisteret ble lansert i 2019 for å gi finansforetakene og forbrukere et verktøy for bedre kredittvurderinger og oversikt over lånesøkeres usikrede gjeld. Gjeldsregisteret AS er et datterselskap av TietoEVRY.
Anbefalte privatlån
 • 10 000 - 500 000 Lånebeløp
  Fra 11,39% Rente fra
  12 - 180 Måneder Varighet
  18 Min. alder
  Eff. rente 11,90%, kr 150.000, o/5 år. Kostnad kr 49.237, totalt kr 199.237
Anbefalte artikler
WP_Post Object ( [ID] => 940 [post_author] => 1 [post_date] => 2020-04-15 07:44:20 [post_date_gmt] => 2020-04-15 07:44:20 [post_content] => [post_title] => [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => 940 [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2020-05-05 13:34:05 [post_modified_gmt] => 2020-05-05 13:34:05 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.xn--lne-penger-15a.com/?p=940 [menu_order] => 1 [post_type] => nav_menu_item [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw [db_id] => 940 [menu_item_parent] => 0 [object_id] => 380 [object] => relevanter_artikler [type] => post_type [type_label] => Relevanter artikler [url] => https://www.xn--lne-penger-15a.com/forbrukslan/har-du-betalingsproblemer/ [title] => Har du betalingsproblemer? [target] => [attr_title] => [description] => [classes] => Array ( [0] => ) [xfn] => ) inkasso ved betalingsproblemer

Har du betalingsproblemer?

Man bør selvfølgelig aldri ta et lån med mindre du er sikker på at du kan betale tilbake. Selv om du er forsiktig kan det dessverre dukke opp uforutsette hendelser hvor man får betalingsproblemer likevel. Du kan plutselig miste jobben din, eller bli truffet av en eller flere større uventede regninger som du er nødt til å dekke.

Les mer
Anbefalte sider
 • Gratis tjeneste
 • Uforpliktende søknad
 • Raskt svar

Låne-penger.com er en uavhengig finansportal. Vi sammenligner kun banker som er lisensierte finans - og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet. Tjenesten er helt gratis og alle lånesøknader hos våre samarbeidspartnere er helt uforpliktende.