Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  fornøyelsesparker koster penger

  Fornøyelsesparker i Sverige

  Billigst ferie i Sverige

  Fellesferien er snart her. Mange velger ferie i Norden og flere kommer til  å tilbringe noen dager av ferien i en fornøyelsespark, noe som kan bli en dyr affære. For å unngå å låne penger til ferien, kan det være smart å forsøke å holde nede kostnadene så godt det går.

  Her er noen tips til deg som skal feriere i Norden. Du kan spare mange penger på å besøke Sveriges mest populære fornøyelsesparker framfor tilsvarende i Danmark.  Bruker du 1.000 danske kroner så forsvinner det, per dags dato, 1.584 norske kroner fra kontoen din. Gjør du det samme i Sverige så koster det deg 1.009 norske kroner. Du kan altså spare mange tusen kroner ved å velge ferie i Danmark. Det er kronekursen som utgjør den største forskjellen. For 100 danske kroner må du ut med 158 norske kroner. Sveriges kronekurs ligger for første gang på mange år litt over den norske kronen. Per dags dato må du betale 101 norske kroner for 100 svenske kroner.

  Topp 5 beste fornøyelsesparkene i Sverige

  1. Liseberg – Liseberg ligger i hjertet av Gøteborg og er en av de mest populære fornøyelsesparkene i Skandinavia. Parken har et bredt utvalg av attraksjoner, inkludert klassiske karuseller, spennende berg-og-dalbaner og temaparker. De tilbyr ulike billettalternativer, inkludert Alt-i-ett-tilbud for fri tilgang til alle attraksjonene.
  2. Gröna Lund – Gröna Lund er Sveriges eldste fornøyelsespark, som ligger på Djurgården i Stockholm. Parken har et stort antall attraksjoner og er også kjent for å arrangere populære konserter om sommeren. Du kan velge mellom forskjellige billettalternativer, inkludert «Ticket to Ride» som gir ubegrenset adgang til attraksjonene.
  3. Astrid Lindgrens Verden – Denne temaparken ligger i Vimmerby i Småland, og er dedikert til Astrid Lindgrens kjente karakterer som Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberget. Parken tilbyr forskjellige billettalternativer, avhengig av hvor mange dager du ønsker å besøke parken.
  4. Skara Sommarland – Skara Sommarland, som ligger øst for Skara, er en kombinasjon av badeland og attraksjoner som berg-og-dalbaner. Parken er populær blant både store og små, og du kan velge mellom enkeltbillett eller et «Sommarlandskort» som gir deg fri adgang hele sommersesongen.
  5. Kolmården – Kolmårdens dyrehage, som ligger nordøst for Norrköping, er Nordens største dyrehage. Parken har et bredt utvalg av dyrearter og tilbyr også karuseller og show. Du kan kjøpe en billett som inkluderer inngang til dyreparken, delfinshow, berg-og-dalbanen Wildfire og attraksjoner i Bamses Verden.

  Billigere boende med små knep

  Hvis du ønsker å finne billig hotell i Sverige, er det flere strategier du kan bruke:

  • Bestill tidlig: Ved å bestille hotellrom på forhånd, og bruke rabattkoder og kampanjer som tilbys av hotell i Sverige. Flere av de store hotellkjeden opererer med rabatterte priser, som for eksempel har Choice Hotels, som nå heter Strawberry rabattkod på 15% om man er medlem. Man kan også kjøpe sommerpass på 7 netter til bra pris om man skal sove flere netter på hotell i Sverige. Prisene har ofte en tendens til å stige jo nærmere reisedatoen man kommer, så det lønner seg å være tidlig ute.
  • Sammenlign priser: Bruk sammenligningstjenester for å se prisene på ulike hoteller i ditt ønskede område. Disse nettstedene viser deg de beste tilgjengelige prisene fra forskjellige hotell, slik at du kan finne det mest kostnadseffektive alternativet.
  • Vær fleksibel: Hvis du har muligheten til å være fleksibel med reisedatoene dine, kan du dra nytte av prissvingninger og velge de billigere datoene. Å reise utenom helger og høysesong kan ofte være mer økonomisk.
  • Bo utenfor sentrum: Hotellprisene i sentrale områder er vanligvis høyere enn i utkanten av byen. Ved å bo utenfor sentrum kan du finne rimeligere alternativer. Sørg for å undersøke transportmuligheter.
  • Vurder alternative overnattingssteder: I tillegg til hoteller, kan du utforske alternative overnattingsmuligheter som vandrerhjem, bed and breakfast-steder eller leiligheter gjennom plattformer som Airbnb. Disse kan ofte være mer prisgunstige alternativ.

   

  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende sammenligning
  • Oversiktlig