Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  Fornøyelsesparker i Sverige - mye billigere enn i Danmark

  Fornøyelsesparker i Sverige – mye billigere enn i Danmark

  Billigst ferie i Sverige

  Fellesferien er snart her. Mange velger ferie i Norden og flere kommer til  å tilbringe noen dager av ferien i en fornøyelsespark, noe som ofte kan bli en dyr affære. For å unngå å låne penger til ferien, kan det være smart å forsøke å holde nede kostnadene så godt det går.

  Her er noen tips til deg som skal feriere i Norden. Du kan spare mange penger på å besøke Sveriges mest populære fornøyelsesparker framfor tilsvarende i Danmark.  Bruker du 1.000 danske kroner så forsvinner det, per dags dato, 1.560 norske kroner fra kontoen din. Gjør du det samme i Sverige så koster det deg 1.002 norske kroner. Du kan altså spare mange tusen kroner ved å velge ferie i Danmark. Det er kronekursen som utgjør den største forskjellen. For 100 danske kroner må du ut med 158 norske kroner. Sveriges kronekurs ligger nesten likt med den norske kronen

  Priser på de mest populære fornøyelsesparkene i Sverige og Danmark

  FornøyelsesparkPris voksen*Pris Barn*Billett*
  Grøna Lund

  Stockholm, Sverige

  Fra 299-649 NOKFra 195 -549 NOK

  Alder 3-9 år. (Gratis 0-2 år)

  Inngang + turpass
  Tivoli

  København, Danmark

  695 NOK537 NOK

  (Gratis 0-2 år)

  Inngang + turpass
  Astrid Lindgrens verden

  Vimmerby, Sverige

  469 NOK353 NOK

  Alder 3-14 år. (Gratis 0-2 år)

  Inngang
  Legoland

  Billund, Danmark

  679 NOKFra 519 NOK

  Alder 3-12 år. (Gratis 0-2 år)

  Inngang
  Liseberg

  Gøteborg, Sverige

  Fra 395-645 NOKFra 299-499 NOK (Lilla åkpasset)

  Fra 222-373 NOK (Lilla åkpasset, under 110 cm)

  Inngang + turpass
  Fårup Sommerland 

  Blokhus, Danmark

  552 NOK552 NOK

  (Gratis 0-2 år)

  Inngang + turpass

  Topp 3 fornøyelsesparker Sverige

  1. Liseberg – Liseberg ligger i hjertet av Gøteborg og er en av de mest populære fornøyelsesparkene i Skandinavia. Parken har et bredt utvalg av attraksjoner, inkludert klassiske karuseller, spennende berg-og-dalbaner og temaparker. De tilbyr ulike billettalternativer, inkludert Alt-i-ett-tilbud for fri tilgang til alle attraksjonene.
  2. Gröna Lund – Gröna Lund er Sveriges eldste fornøyelsespark, som ligger på Djurgården i Stockholm. Parken har et stort antall attraksjoner og er også kjent for å arrangere populære konserter om sommeren. Du kan velge mellom forskjellige billettalternativer, inkludert «Ticket to Ride» som gir ubegrenset adgang til attraksjonene.
  3. Astrid Lindgrens Verden – Denne temaparken ligger i Vimmerby i Småland, og er dedikert til Astrid Lindgrens kjente karakterer som Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberget. Parken tilbyr forskjellige billettalternativer, avhengig av hvor mange dager du ønsker å besøke parken.

  Topp 3 fornøyelsesparker i Danmark

  1. Legoland – ligger i Billund og er et populært mål for store og små barn. Ligger nære badelandet Lalandia.
  2. Tivoli, København – er du i København er et besøk i Tivoli en selvfølgelighet.
  3. Fårup Sommerland ligger i Blokhus i Danmark. Dette er et billigere alternativ til fornøyelsespark for deg som legger ferien til Danmark i år.

  Billigere boende med små knep

  Hvis du ønsker å finne billig hotell i Sverige og Danmark, er det flere strategier du kan bruke:

  • Bestill tidlig: Ved å bestille hotellrom på forhånd, og bruke rabattkoder og kampanjer som tilbys av hotell i Sverige. Flere av de store hotellkjeden opererer med rabatterte priser, Sjekk sider som Expressen Rabattkoder i Sverige eller BTs rabattkodeside i Danmark.
  • Mange hotell har også sommerpass på flere netter til bra pris om man skal sove flere netter på hotell i Sverige. Prisene har ofte en tendens til å stige jo nærmere reisedatoen man kommer, så det lønner seg å være tidlig ute.
  • Sammenlign priser: Bruk sammenligningstjenester for å se prisene på ulike hoteller i ditt ønskede område. Disse nettstedene viser deg de beste tilgjengelige prisene fra forskjellige hotell, slik at du kan finne det mest kostnadseffektive alternativet.
  • Vær fleksibel: Hvis du har muligheten til å være fleksibel med reisedatoene dine, kan du dra nytte av prissvingninger og velge de billigere datoene. Å reise utenom helger og høysesong kan ofte være mer økonomisk.
  • Bo utenfor sentrum: Hotellprisene i sentrale områder er vanligvis høyere enn i utkanten av byen. Ved å bo utenfor sentrum kan du finne rimeligere alternativer. Sørg for å undersøke transportmuligheter.
  • Vurder alternative overnattingssteder: I tillegg til hoteller, kan du utforske alternative overnattingsmuligheter som vandrerhjem, bed and breakfast-steder eller leiligheter gjennom plattformer som Airbnb. Disse kan ofte være mer prisgunstige alternativ.

   

  Britt Pedersen
  Av Britt Pedersen
  27 mai 2024
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende sammenligning
  • Oversiktlig