Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Sist oppdatert: 4 July 2017
hva skal til for å få lån

Hva skal til for å få lån?

Ifølge finansavtaleloven er profesjonelle långivere og banker pliktig til å vurdere låntakerens betalingsevne og pliktig til å fraråde om lån til leietakeres om personen trolig vil få problemer med tilbakebetalingen. Grunnlaget for kredittvurdering er kredittrapporten som långivere henter hos Bisnode eller andre lignende kredittbyråer. Det er derfor de som bestemmer om du kan låne penger eller ikke. Her kommer en liten liste på hvilke faktorer i dine kredittopplysninger som avgjør om du kan låne penger på dagen.

Dette avgjør om du kan låne penger på dagen:

  1. Inntekten din. Kreditt-rapporten viser hvordan din seneste inntekt ser ut. Dette er i all hovedsak tatt ut i fra din likning fra året før. Når det krever å låne mindre beløp så er kravene ganske små.
  2. De fleste banker som tilbyr personlige lån krever at du har en fast jobb om du skal låne penger.
  3. Andre lån: Om du har mange andre lån så vil dette påvirke negativt. Det kan være studielån, billån, boliglån, kredittlån eller andre forbrukslån. Ettersom andre lån vil påvirke din potensielle evne til tilbakebetaling av nytt lån.
  4. Hvis du har delt boliglån med din samboer og denne personen også har en inntekt vil dette innvirke positivt. Dette fordi at bankene tar hensyn til at alle husholdningsutgifter blir delt på dere to. F.eks husleie og strøm. Om din partner ikke har inntekt vil dette veie negativt da bankene tar hensyn til at du må forsørge begge.
  5. Barn koster penger, så om du har barn som bor hjemme vil dette ha en negativ innvirkning på din lånesøknad. Om et eller flere barn er i slutten av tenårene og er i arbeid kan dette veie positivt.
  6. Gjeld og kreditthistorie har stor innvirkning.
  7. Hvis du har gjeld hos namsmannen og betalingsanmerkning så synes dette klart og tydelig i en kredittrapport. Om dette er tilfellet så vil din lånesøknad bli avslått. Det finnes banker som kan tilby lån med betalingsanmerkning, men disse krever sikkerhet i for eksempel bolig.
Anbefalte artikler
lån penger til ferie

Lån penger for å finansiere drømmereisen

Drømmer du om ferie, men har lite penger? Kanskje vil du slå til på et ekstra godt reisetilbud? Eller trenger du bare litt ekstra penger når du reiser utenlands?

Les mer
Anbefalte sider
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende søknad
  • Raskt svar

Låne-penger.com er en uavhengig finansportal. Vi sammenligner kun banker som er lisensierte finans - og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet. Tjenesten er helt gratis og alle lånesøknader hos våre samarbeidspartnere er helt uforpliktende.