Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  Refinansiering

  Slik kan du takle rentehoppet

  Norges Bank har satt opp styringsrenten med enda 0,25 prosentpoeng. Norges Banks styringsrente er nå 4 prosent – det høyeste nivået siden 2007. Dette vil ha en innvirkning på lånekostnader og den generelle økonomien til folk som har lån eller skal låne. For boliglåntakere betyr dette en årlig økning på omtrent 2500 kroner per million i lån.

  Tøffe økonomiske tider for mange

  Det er tøffe tider for mange og viktig at man tar de grep man kan for å minske effekten på privatøkonomien. Her er tre tips for å håndtere den økende renten.

  • Sammenlign banker og vilkår: Skal du låne penger eller allerede har lån så ta en samtale med din bank om rentebetingelsene. Selv med økte renter, kan det være rom for forhandlinger. Sammenlign med andre banker, og vurder bytte hvis bedre tilbud finnes. Redusert rente kan føre til betydelige besparelser på sikt.
  • Se om du kan refinansiere: Er du boligeier, kan du vurdere refinansiering for å slå sammen lån og kreditter til et gunstigere rente. Uansett om du ikke eier bolig, kan refinansiering uten sikkerhet være en mulighet. Spesielt hvis du har mange SMS lån, smålån og kredittkortgjeld, kan refinansiering skape økonomisk pusterom. De pengene du sparer på en refinansiering kan du bruke til å betale ned lånet og dermed bli gjeldsfri fortere.
  • Samle alle lån i et: Har du mange forskjellige mindre lån så kan du spare mye på å samle disse i et samlingslån. Å slå sammen disse til et større lån kan redusere månedlige kostnader. Det aller beste er om du kan får bedre rente på det nye lånet – men selv med samme rente vil du frigjøre penger ved å få færre faktura og månedsgebyr med kun ett lån. De pengene du sparer på å slå sammen lån kan du bruke til å betale ned lånet fortere.

  Les også: Kostnader relatert til forbrukslånet

  Danny Meiri
  Av Danny Meiri
  23 august 2023
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende sammenligning
  • Oversiktlig