Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  inkasso forbrukslån

  Tenk deg om før du låner penger til ferien

  Når det kommer til ferie og reiser, kan det være fristende å låne penger for å finansiere opplevelsen. Imidlertid advarer eksperter om at dette kan føre til økonomiske problemer hvis man ikke er forsiktig. Ifølge en undersøkelse utført av YouGov for Bluestep Bank, planlegger to av ti nordmenn å bruke feriepengene sine til å nedbetale gjeld, og én av ti vil ta ferie med betalingsutsettelse.

  Selv om det kan virke enkelt å ta et forbrukslån, smålån eller å bruke kredittkort på ferien så kan det bli problematisk hvis man ikke har en plan for å nedbetale gjelden i etterkant. Det er viktig å ha en plan klar for hvordan man skal betale ned pengene man har lånt under ferien før man låner penger.

  Prisvekst og økende rente påvirker privatøkonomien

  Det seneste året har den kraftige prisveksten og økende rente hatt stor innvirkning på nordmenns privatøkonomi. 28 prosent i undersøkelsen synes det er utfordrende å dekke alle utgiftene med inntektene, og 15 prosent opplever at kontoen deres er tom før lønningsdag.

  Mange drar på ferie de ikke har råd til

  Flere tar seg råd til en ferie de egentlig ikke har økonomi til. Inkassoselskap melder om at stadig flere nordmenn sliter med å betale for ferien de tok året før, noe som har resultert i en økning i antall inkassosaker.

  Bedre økonomisk planlegging

  Selv om det er fristende å betale ferien med kredittkort eller forbrukslån så er det viktig å ha en plan for tilbakebetaling. Det er viktig å tenke seg godt om før man tar opp et lån til ferien. Å ha en solid økonomisk plan og være bevisst på nedbetaling er avgjørende for å unngå økonomiske problemer i etterkant av ferien.

  Hvis man allerede sliter med gjeld eller har begrensede midler, er det kanskje best å vurdere rimeligere feriealternativer eller å spare opp pengene på forhånd for å unngå å pådra seg unødvendig gjeld. Tenk deg nøye om før du låner penger til ferien. Å ha en klar plan for tilbakebetaling og være bevisst på økonomien er avgjørende. Hvis man allerede har økonomiske utfordringer, er det klokt å vurdere alternativer som er mer i tråd med ens nåværende økonomiske situasjon. Å ta ansvar for sin personlige økonomi og unngå unødvendig gjeld er nøkkelen til å opprettholde økonomisk stabilitet.

  Britt Pedersen
  Av Britt Pedersen
  27 juni 2023
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende sammenligning
  • Oversiktlig