Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  inkasso ved betalingsproblemer

  Har du betalingsproblemer?

  Man bør selvfølgelig aldri ta et lån med mindre du er sikker på at du kan betale tilbake. Selv om du er forsiktig kan det dessverre dukke opp uforutsette hendelser hvor man får betalingsproblemer likevel. Du kan plutselig miste jobben din, eller bli truffet av en eller flere større uventede regninger som du er nødt til å dekke. Deretter kan det bli vanskelig å betale tilbake lånet. I slike tilfeller kan dette skje:

  Betalingspåminnelse:

  Det er ikke slik at gjelden går rett til inkasso eller namsmannen om du ikke rekker å betale innen betalingsfristen. Først får du en påminnelse. Dette er ofte en regning med purregebyr 14 dager etter forfall. Her bør du gjøre alt du kan for å betale regningen da neste steg er inkasso, og da vokser beløpet ofte endel mer.

  Gjelden går til inkasso:

  Om du ikke har betalt avdrag på lånet etter en eller kanskje to påminnelser så havner gjelden hos et inkassobyrå. Om du fortsatt ikke klarer å betale burde du ta kontakt med inkassobyrået for å prøve å få til en betalingsplan som du makter å gjennomføre. Dette er langt ifra umulig. Kanskje du må selge unna noe med litt verdi for å dekke dette beløpet. Om du unngår å betale dette vil saken bli sendt til namsmannen.

  Gjelden går til namsmannen:

  Når gjelden ender opp hos Namsmannen vil man få betalingsanmerkning. Dette er ikke bra i det hele tatt, da det betyr at du vil oppleve vanskeligheter med å tegne mobilabonnement, tegne forsikring, leie leilighet eller ta opp andre lån i fremtiden. Namsmannen legger på ytterligere avgifter og han kommer til å ta grep ved å tvangsselge dine eiendeler. Som er av verdi for å få dekket gjelden. Om du skulle havne i en situasjon hvor du får betalingsanmerkning så burde du gjøre alt i din makt for å innfri dette beløpet. Heldigvis så vil en betalingsanmerkning forsvinne når gjelden er innfridd. Slik har det ikke alltid vært.

  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende sammenligning
  • Oversiktlig