Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  refinansiering

  4 tips for å finne det beste forbrukslånet

  Stadig flere nordmenn søker forbrukslån og antallet nye långivere som tilbyr forbrukslån øker. Forbrukslån er en enkel låneform der bankene ikke krever sikkerhet fra låntakeren. Forbrukslån har derfor høye renter og det er viktig at du gjør det du kan for å finne det billigste lånet. Her er 4 tips om hvordan du kan navigere blant alle långivere og finne det aller beste forbrukslånet for deg.

  1.Ikke lån mer penger enn du trenger

  Tenk nøye igjennom hvor mye du trenger å låne. Forbrukslån er vanligvis ganske dyre, og det er derfor unødvendig å ta opp et større lån enn nødvendig. Uansett hva du skal bruke pengene til, bør du vurdere om du har sparepenger du kan bruke for å unngå å ta opp større lån enn nødvendig.

  2.Sammenlign forbrukslån for å finne det billigste

  Det kanskje viktigste når du tar opp et forbrukslån er å sammenligne lån og vilkår. Det er først da du kan se hvilket lån som er billigst og har de beste vilkårene. Her kan du sammenligne forbrukslån fra flere av landets mest kjente långivere og også lese omfattende anmeldelser om hver enkelt aktør. Det kan gi deg en god ide om hvilket forbrukslån som er best for deg og din økonomiske situasjon.

  3.Forbedre dine sjanser for å få godkjent forbrukslånet

  Når du søker om et forbrukslån gjennomfører långiveren en kredittsjekk på deg. Utfallet av denne kredittsjekken kan påvirke hvilken rente du får på forbrukslånet. For å få den laveste renten, bør du derfor gjøre det du kan for å forbedre kredittvurderingen din. Det kan dreie seg om å forbedre inntekten eller redusere utgiftene og betale ned gammel gjeld før du søker om lånet. På denne måten kan du få bedre betalingsevne og dermed også bedre lånevilkår.

  4.Betal tilbake lånet så fort som mulig

  Du har forbedret kredittvurderingen din, sammenlignet långivere og fått det forbrukslånet som er best. Hva kan du nå gjøre for å spare penger? Uansett hvilket forbrukslån du har så koster lånet penger og blir dyrere jo lenger du har det. Prøv derfor å betale tilbake lånet så snart du kan for å holde den totale kostnaden for lånet nede. Se våre tips på hvordan du setter oppe en plan for nedbetaling av forbrukslånet her.

  Anbefalte privatlån
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 5,03% - 49,92% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 11%, 120.000,- o/5 år, kostnad kr 34.341, totalt 154.341,-
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 5,99% Rente fra
   1 - 180 Måneder Varighet
   18 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 15,52 % 75 000 kr o/5 år, kostnad 30 509 kr, totalt 105 509 kr.
  Siste publiserte artikler
  Anbefalte sider
  4 tips for å finne det beste forbrukslånet
  Av Britt Pedersen 25 januar 2022
  Samlet vurdering av Låne Penger
  star star star star star
  star star star star star
  3,7 / 5
  Gjennomsnitt - basert på 48 anmeldelser
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende sammenligning
  • Oversiktlig

  Låne-penger.com er en uavhengig finansportal. Vi sammenligner kun banker som er lisensierte finans - og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet. Tjenesten er helt gratis og alle lånesøknader hos våre samarbeidspartnere er helt uforpliktende.