Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  låne penger

  Skal du låne penger? Tenk på dette!

  Vil du låne penger, men syns det er vanskelig for å bestemme deg for hvilket lån du skal ta? Her er noen tips som hjelper deg med å finne det riktige lånet for deg.

  Sammenlign lån og spar penger

  Det beste tipset før du låner penger er å alltid sammenligne långiveres tilbud med hverandre. Det er først da du ser hvilket lån som har de beste vilkårene og er det billigste.

  Det er ofte lettere å få et forbrukslån

  Hvis du har problemer med å skaffe deg et lån, kan et lån uten sikkerhet – et forbrukslån være ett alternativ. Långivere som lar deg låne penger uten sikkerhet gjennomfører alltid kredittvurderinger, men de har ofte en høyere godkjennings grad, noe som øker sjansene dine for å få et lån.

  Det er mulig å få lån med betalingsanmerkning

  Det er ofte vanskelig å få lån om du har betalingsanmerkninger eller inkasso. Det blir alltid gjennomført en kredittsjekk når du skal låne penger. Har du en anstrengt økonomi med mange betalingsanmerkninger er det ikke smart å låne enda mer. En betalingsanmerkning står i fire år, om du ikke gjør opp for deg.

  Har din økonomiske situasjon endret seg de siste årene kan det gå å få et forbrukslån eller et refinansierings lån hos visse långivere. I dag er det en rekke långivere med som tilbyr å låne penger til tross for betalingsanmerkninger. Husk bare at renten kan være høyere enn om du ikke har noen betalingsanmerkning, noe som gjør det ekstra viktig å sammenligne lån.

  Flere långivere tilbyr betalingsfri måned

  Alle mennesker kan på et eller annet tidspunkt lide av uforutsette utgifter. Det er ikke gøy, men ofte noe som skjer av og til. Et forbrukslån i kombinasjon med uforutsette utgifter kan gjøre økonomien ekstra presset den måneden. Tenk da på at det finnes långivere som tilbyr forbrukslån og smålån med en betalingsfri måned. Dette betyr at hvis du skulle finne det vanskelig å betale gjelden din på et eller annet tidspunkt, kan du dra nytte av den betalingsfrie måneden og frigjøre litt penger. Imidlertid betyr en betalingsfri måned vanligvis at du må fortsette å betale rentekostnadene, men du trenger ikke å betale tilbake lånet.

  Når du skal låne penger – tenk på følgende:

  • Noen långivere lar deg dra nytte av flere betalingsfrie måneder per år, men ikke direkte etter hverandre.
  • Sammenlign alltid effektive renter, da effektiv rente inkluderer alle kostnadene for lånet.
  • Ta aldri opp et forbrukslån om du ikke har økonomien som kreves for å betale tilbake lånet.
  • Ha alltid så store marginer at du kan betale gjelden din selv om du skulle pådra deg uforutsette utgifter.
  Anbefalte privatlån
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 5,03% - 49,92% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 10,64%, 120.000,- o/5 år, kostnad kr 33.290, totalt 153.290,-
  • 10 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 5,03% - 24,40% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   20 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 11%, 200.000 o/10 år, Kostnad 122.092,- Totalt: 322.092,-
  Siste publiserte artikler
  Anbefalte sider
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende sammenligning
  • Oversiktlig