Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  Sist oppdatert: 30 mars 2021
  Spar penger med refinasiering

  Spar penger med enkle sparetips

  Den enkleste måten å spare penger over tid er å dra ned på faste månedskostnader. År 2020 var bolig er den desidert største månedsutgiften for norske husholdninger, under bolig inngår kostnader som renter, underhold og energibruk. Kan man kutte i disse utgiftene så kan man enkelt spare penger hver måned. 

  Refinansiering for å få billigere rente

  Med hjelp av finansiering kan man få ned rentekostnader på både boliglån og dyre forbrukslån. Det lønner seg alltid å sammenligne renter og avgifter hos forskjellige banker og utlånere og bytte til et billigere lån.

  Se over strømutgiftene

  Utgifter til strøm og oppvarming er ofte store – spesielt om man bor i hus. Det lønner seg også her å sammenligne alle strømavtaler jevnlig og bytte når man finner en billigere strømavtale. Det finnes flere bra sammenligningssider som hjelper deg å finne billigste strøm på markedet. Vårt tips er å bruke disse frekvent og bytte med en gang du finner en billigere avtale.

  Se over forsikringer

  Mange nordmenn er overforsikret – se gjennom alle forsikringer og si opp de du ikke trenger. Kanskje har du bra forsikringer igjennom jobb? Se over alle forsikringer i husholdet og gjør en liste over de dere virkelig behøver. Også her lønner det seg å sammenligne tilbud fra flere forskjellige forsikringsselskap.

  Se over dyre kreditter og forbrukslån

  Har du forbrukslån og kredittkortgjeld? Noen ganger trenger man å låne penger og kanskje er man ikke i en posisjon til å forhandle fram den billigste renten akkurat da. Du kan refinansiere forbrukslån og få betydelig bedre rente på det nye lånet. Les mer om refinansiering av forbrukslån her

  Se over matutgiftene

  Å spise mat ute er dyrt – spesielt i Norge som har noen av verdens høyeste restaurantpriser. Du kan spare mye på å spise hjemme. Når du skal handel kan du spare ytterligere på å handle fast en dag i uken, samt planlegge innkjøp, unngå spontane handleturer og ha en fast matplan for uken.

  spar penger - spis hjemme

  Spiser du ofte ute? Ved å spise mer hjemme kan du spare flere tusen i måneden.

  Matsvinn – rent tap for miljøet og lommeboken

  Unngå å kaste mat. Vi nordmenn kaster årlig mat for mange milliarder kroner. Dette er verken bra for privatøkonomien eller miljøet. Lær deg å lage god restemat med hjelp av smarte måltidsplanleggere. Disse hjelper deg finne oppskrifter basert på de råvarer du har til overs.

  Går du igjennom alle punktene ovenfor vil du ganske sikkert oppdage at du kan spare markante beløp med små endringer i hverdagen. Det aller viktigst er å ha oversikt over forbruket samt å sammenligne tilbudene i markedet – enten det kommer til å låne penger eller å spare inn på strøm eller matbudsjett.

  Anbefalte privatlån
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 6,99% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36.215, totalt kr 156.215
  • Fra 2,99 - 13,50% Rente fra
   25 - 30 Måneder Varighet
   18 Min. alder
   Eff.rente 5,58% , lån på 2 millioner o/ 25 år, kost kr. 1.659.238, totalt kr 3.659.238
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 5,99% Rente fra
   1 - 180 Måneder Varighet
   18 Min. alder
   Eff. rente 15,52 % 75 000 kr o/5 år, kostnad 30 509 kr, totalt 105 509 kr.
  Anbefalte artikler
  Låne penger? Gjør det så billig som mulig!
  Les mer
  Anbefalte sider
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende søknad
  • Raskt svar

  Låne-penger.com er en uavhengig finansportal. Vi sammenligner kun banker som er lisensierte finans - og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet. Tjenesten er helt gratis og alle lånesøknader hos våre samarbeidspartnere er helt uforpliktende.