Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  Test av forbrukslån

  Test av forbrukslån

  Forbrukslån og andre lån er tilpasset de vanligste behov, men mange opplever at de har litt spesielle forutsetninger i forhold til det de trenger lånet til. For eksempel kan noen ha behov for et lån hvor de ikke får pengene utbetalt med en gang, men i stedet trenger utbetalingene i flere porsjoner. Du kan bruke forbrukslån kalkulatoren for å finne billig forbrukslån.

  Skal man da ta dette med i en forbrukslån-test, eller skal man konsentrere seg om de faktorene som gir størst fordel for de fleste? De fleste forbrukslån-tester er basert på det som gjelder for flest mulig personer, og ikke spesialtilfellene.

  For å vurdere hva man bør ta med i en forbrukslån-test, så bør man vite at det finnes flere typer forbrukslån på markedet. Alle har sitt mål med de valgene de tar i forhold til betingelser. Noen ønsker å skaffe deg penger på dagen, mens andre vil gi deg muligheten til å låne penger slik at du kan handle i deres nettbutikker eller i deres kjeder.

  I tillegg vil noen ønske å gi deg forbrukslån med sikkerhet i produktet du ønsker å kjøpe. Andre ønsker å tilby deg lån hvis du ikke kan vise til en fast inntekt, eller de vil låne deg penger selv om du har hatt betalingsanmerkninger.

  Forskjellige typer forbrukslån

  Det finnes flere typer forbrukslån. I hovedsak prater man om 3 grupper med forbrukslån; mikrolån, smålån og forbrukslån. Denne oppdelingen gjøres i forhold til beløpet som de forskjellige tilbyderne er villige til å låne til en enkel kunde. De forskjellige typene varierer også på nedbetalingstid.

  Mikrolån, som også kalles sms lån, oppstod tradisjonelt for å tilby kunder penger på dagen. Dette tilbød de ikke gratis. I forhold til beløpene de var villige til å tilby deg, så kunne de ta seg relativt godt betalt. Det har vært tilfeller av at tilbydere av mikrolån har tatt seg betalt en effektiv årlig rente på over 200%.

  I dag er ikke fordelen like stor ved å benytte et mikrolån for å få lån på dagen. I dag kan man få det samme tilbudet fra en tilbyder av forbrukslån. Mikrolån beløper seg gjerne fra 500kr til rundt 40000 kr. De kan ha en leveringstid på helt ned til under en måned og opp til et år eller noe lengre.

  Neste nivå er tilbydere av smålån. Disse er ofte knyttet til spesifikke butikk-kjeder eller har avtaler med disse. Beløpene her kan være fra 1000 kr til 50000 kr og man blir ofte tilbudt disse for å kjøpe produkter i forskjellige butikker med seg hjem uten å betale noe i forkant. Forbrukslån kan tilby deg beløp helt opp til 600000 kr med netbetalingstid på inntil 15 år.

  Kategorien forbrukslån kan deles ned i for eksempel 4 kategorier. Man kan benytte seg av forbrukslån uten sikkerhet, forbrukslån med sikkerhet i bil, båt eller annet, forbrukslån for finansiering der andre tilbydere gir avslag og rammelån. Hvilken type lån man velger vil ha en påvirkning på en forbrukslån-test.
  Trenger du hjelp til refinansiering?

  Test av forbrukslån - Låne penger

  Effektiv rente er en viktig del av en forbrukslån-test

  En av de viktigste faktorene som gir en mulighet for å sammenlikne forskjellige forbrukslån, er effektiv rente per år. Dette er i hovedsak prislappen på lånet hvis du skal ha lånet i flere år og dette er den vanligste situasjonen for de fleste.

  Finn beste forbrukslån her

   

  Størrelse på lån og nedbetalingstid

  Når man skal foreta en forbrukslån-test, så må man også ta med hvilke lånebeløp man kan forvente hos tilbyderne i tillegg til nedbetalingstid. Du kan sammenligne ulike forbrukslån og søke om å låne penger her

  Britt Pedersen
  Av Britt Pedersen
  22 september 2023
  Anbefalte privatlån
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 5,03% - 49,92% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 10,64%, 120.000,- o/5 år, kostnad kr 33.290, totalt 153.290,-
  • 10 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 5,03% - 24,40% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   20 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 11%, 200.000 o/10 år, Kostnad 122.092,- Totalt: 322.092,-
  • 5 000 - 150 000 Lånebeløp
   Fra 8,73% Rente fra
   12 - 72 Måneder Varighet
   25 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 26,24%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 17 716,-, totalt 42 716,-
  Siste publiserte artikler
  Anbefalte sider
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende sammenligning
  • Oversiktlig