Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  Refinansiering

  Derfor bør du refinansiere

  En måte å redusere månedskostnaden på er å refinansierer. Da kan du redusere dine månedlige kostnader med lavere rente og færre gebyrer. Det kan derimot være vanskelig å orientere seg på lånemarkedet da utbudet av refinansieringslån er stort.

  Mange lån kan bli dyrt

  Å ha mange smålån kan fort bli en dyr affære. Med høye renter og diverse andre gebyrer kan du synes det er vanskelig å betale dine månedlige utgifter i tide. Hos Låne penger kan du sammenligne renter og gebyrer hos flere av landets største långivere. På den måten kan du enkelt finne det beste lånet for refinansiering på markedet og spare ekstra penger.

  Refinansiere med sikkerhet i bolig

  For de som bor i hus eller borettslag kan det ofte lønne seg å refinansiere boliglånet og bake inn dyre smålån og kredittkort. Boliglån har generelt en lavere rente enn forbrukslån, noe som gjør det mulig å redusere sine månedlige kostnader ytterligere.

  Tenk på følgende når du refinansierer

  Å samle lån og refinansiere dyre kreditter har lenge vært en måte å redusere de dyre månedlige utgiftene og få tilbake kontrollen over økonomien. Derimot bør du være observant på at det finnes faktorer som kan gjøre at refinansieringen blir dyrere og totalkostnaden kan overstige prisen for dine gamle lån.

  Det som først og fremst påvirker kostnaden når du låner penger er nedbetalingstiden. Jo lenger du låner pengene, jo dyrere blir det. Når du refinansierer blir ofte den totale nedbetalingstiden lengre, noe som kan gi et dyrere lån.

  Laverer månedskostnad avgjørende

  For mange husholdninger kan en lavere månedlig kostnad være avgjørende for å få økonomien til å gå rundt, selv om det gir en høyere totalkostnad over tid. Så lenge du som låntaker er klar over hvordan lånet påvirker kostnaden.

  Britt Pedersen
  Av Britt Pedersen
  30 desember 2022
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende sammenligning
  • Oversiktlig