Ungdomslån
Du er ung student og har kanskje sikret deg sommerjobben, men ingen penger å bestill den etterlengtede ferien da utbetalingen for jobben du gjør ikke kommer før en måned etter. Da kan et forbrukslån være løsningen.
For å få et lån i Norge må du har fylt 18 år, men flere låneformidlere opererer med 20 års grense.
Det kan være mange grunner til å ta opp et lån og som oftest handler det om uforutsette regninger eller ønsker man har i livet. Et eksempel kan være at du mistet mobilen din og den gikk i stykker. Du har kanskje ikke forsikring på denne og trenger ny mobil umiddelbart. Da kan det være hensiktsmessig å ta et raskt lån for å dekke denne kostnaden. Ved å ta opp et lån slipper du å måtte ut med hele beløpet med en gang. Du kan avbetale denne over lengre tid eller kanskje betale innen 30 dager.
Man skal tenke seg litt gjennom før man tar et slikt lån å man være sikker på at man kan betjene lånet man binder seg til. Det beste er selvfølgelig å betale ned så raskt som mulig.
Da kan man slippe unna med kun etableringsgebyr.
Låne uten sikkerhet
Alle forbrukslån som tilbys på denne siden er lån uten sikkerhet. Det vil si at du ikke trenger eiendom eller eiendeler til disposisjon for å låne. Tilbyderene spør deg heller ikke hva du skal bruke pengene til. Så om du skal kjøpe ny PC eller dra på etterlengtet ferie spiller ingen rolle. Du kan bruke pengene på akkurat det du selv ønsker.
Hvilke typer lån kan jeg få?
Det finnes flere typer lån som tilbys til ungdom fra 18 år. Det vanligste er mikrolån eller et forbrukslån. Mikrolån er et lån på mindre summer på mellom 1 000 – 10 000 kr. Her låner du vanligvis pengene over en kortere periode og må betale tilbake innen 30 eller 60 dager.
Forbrukslån er ofte summer fra 10 000 og oppover. Dette lånet kan betales tilbake over lengre tid. Ofte opp til 15 år.
Man må ta hensyn til at et mikrolån ofte har vesentlig høyere rente enn et forbrukslån, så det er viktig å kunne betale tilbake beløpet raskt, ellers vil rentekostnadene bli veldig høye.
Forbrukslån tilbyr lavere rente men totalkostnaden blir høyere om man bruker lang tid på nedbetalingen.
Ta opp et lån i dag og betal tilbake litt hver måned fremover. Ikke se det nødt til å må ut med en større sum. Del heller opp utgiften å forbedre livskvaliteten. Alle har sine personlige grunner til å ta opp et lån og så lenge man har orden og kontroll på økonomien så kan man ta opp et lån med god samvittighet.
Pass på å overhold fristene på renter og avdrag, så man unngår ubehagelige inkassobrev. Blir ikke disse betalt havner det hos namsmannen og da kan man få betalingsanmerkning etterhvert.
Da vil man få problemer med å kunne tegne forsikring, ta opp mobilabonnement og andre lån i fremtiden.