Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  spare penger

  Slik klarer du å spare penger

  Alle husholdninger som har mulighet til å spare penger, bør gjøre det. Å ha besparelser bidrar til økt trygghet og gjør husholdninger i stand til å sette en gullkant på livet og håndtere uforutsette utgifter. Har man spare penger trenger man ikke uroe seg over uforutsette utgifter. Imidlertid varierer mulighetene for å spare penger hver måned markant mellom forskjellige grupper.

  Vanskeligere å spare som enslig forsørger

  Ifølge en svensk undersøkelse kan en husholdning med samboer uten barn som bor i et sameie leilighet eller borettslag sitte igjen med ca 48 prosent av disponibel inntekt etter at bo- og levekostnader er betalt. Disse pengene kan brukes til alt fra sparing til forbruk. For husholdninger med en enslig forsørger som bor i borettslag, er det tilsvarende tallet 16 prosent. Selv om dette er svenske tall så er det grunn til å tro at forskjellene noenlunde de samme i Norge. Også her er enslige forsørgere er overrepresentert blant husholdninger med vedvarende lavinntekt.

  Samboere sparer mer enn enslige

  Hvor mye man sparer varierer mellom forskjellige typer husholdninger. Forskjeller i lønnsnivå, familieforhold og tilknyttning til arbeidsmarkedet er med på å bestemme sparepotten. Samboerer sparer i gjennomsnitt mer enn enslige. Barnløse par sparer også mer enn barnefamilier.

  Slik frigjør du penger til sparing

  Den smarteste måten å frigjøre penger til sparing er ved å minske forbruk og øke inntekter. Husk at all sparing er det bedre enn ingenting. Uansett hvor lite du sparer – det viktige er at du gjør det. Sett opp et fasttrekk i banken på noen hundrelapper hver måned. Alle monner drar.

  1. Samle smålån og forbrukslån i et samlingslån med lavere rente. Ved å låne penger med lave renter kan du redusere nåværende renteutgifter og spare penger hver måned.
  2. Utnytt rabatter og planlegg innkjøp. Sørg for at du storhandeler og drar fordeler av tilbud og rabatter. Kutt ut småshopping og planlegg innkjøpene dine for å spare mer penger.
  3. Kjøp brukt. Klær, elektronikk og sportsutstyr kan ofte kjøpes for under halve prisen brukt.
  4. Selg det du ikke bruker – Bruk facebook og andre gratis apper til å selge alt du ikke bruker.
  5. Planlegg de store klesinnkjøpene og kjøp klær utenfor sesong.

  Refinansiering av dyre forbrukslån

  Stadig flere har forbruksgjeld fra kredittkort og lån uten sikkerhet.  Ved å låne penger med lave renter kan du redusere nåværende renteutgifter og spare penger hver måned. Når du refinansierer dine forbrukslån får du samlet alle smålån i et nytt lån med bedre rente. Pengene du sparer hver måned kan du sette inn på sparekontoen din.

  Kickstart sparingen i dag:

  • Ha en hyggekonto
  • Ha en bufferkonto
  • Samle smålån i et samlingslån med lavere rente.
  • Utnytt rabatter og planlegg innkjøp.
  • Kjøp brukt
  • Spar hver måned
  • Selg det du ikke selv bruker

  Bygg en buffertkonto

  All sparing er det bedre enn ingenting. Med en buffer er du ekstra trygg når noe uforutsett skjer. Vi anbefaler at du alltid har to måneders lønn i buffer. Så ha det som et mål på sikt.

  Bygg en hyggekonto

  Det er viktig å kose seg. Uansett hvor viktig det er å spare opp en bufferkonto – du skal leve også. Spar minst 100 kroner i måneden til et hyggekonto – det blir minst 1200 kroner på et år. Selg alt du ikke bruker. Du får ryddet i skap og skuffer samtidig med at du frigjør penger. Pengene du får inn kan du sette inn på bufferkontoen og på hygge kontoen.

  Britt Pedersen
  Av Britt Pedersen
  03 juni 2022
  Anbefalte privatlån
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 5,03% - 49,92% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 10,64%, 120.000,- o/5 år, kostnad kr 33.290, totalt 153.290,-
  • 10 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 6,9% - 23,4% Rente fra
   1 - 20 Måneder Varighet
   20 Min. alder
   Eksempel: Eff.rente 11,9%, 150 000,- o/5år, kostnad 52 496,- totalt: 202 496,-

  Innholdsfortegnelse

   Siste publiserte artikler
   Anbefalte sider
   • Gratis tjeneste
   • Uforpliktende sammenligning
   • Oversiktlig