Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  Refinansiering

  Refinansiering av lån øker

  I kjølvannet av de økonomiske nedgangstidene er det flere mennesker som søker informasjon om hvordan de skal samle sine lån og få bedre kontroll over økonomien. Mange har brukt over evne under julehandelen og sitter igjen med tom konto og en haug med ubetalte regninger nå i årets første måneder.

  Er det alltid smart å samle lån?

  Refinansiering av smålån og gjeld blir stadig mer populært blant norske husholdninger. Men er det alltid smart? Det er viktig å være klar over vilkårene, om nedbetalingstiden forlenges så øker den totale kostnaden for lånet ditt. Lån penger for å samle lån – men sammenlign alltid vilkår først. Du får ofte lavere månedskostnad – men på sikt kanskje lånet blir dyrere? Sammenlign alltid rentene og vilkårene før du samler lån og søker refinansiering så du kan spare så mye penger som mulig.

  Gir refinansiering bedre økonomi?

  Du kan absolutt få bedre hverdagsøkonomi om du refinansierer og samler forbrukslån. Tanken er å redusere renter og totale månedlige kostnader. Det du derimot bør tenke på er at nedbetalingstiden på lånet ofte blir lengre, noe som kan føre til høyere totalkostnader på lang sikt.
  Om du derimot bruker pengene du sparer per måned på å betale ned ekstra på lånet så er det en bra løsning.

  Tips! Unngå å stirre blindt på den månedlige kostnaden, ta alltid med den totale kostnaden på lånet med forlenget nedbetalingstid. Sammenlign alltid renter og vilkår for å finne det billigste lånet.

  Refinasiere smålån

  Mange har flere mindre lån som sms lån, smålån og kredittkort. Sistnevte hovedsakelig på grunn av økt e-handel som fører til flere kjøp på fakturaer, avdrag og med kredittkort. For å få bedre oversikt og lavere avgifter velger mange å samle lån i et større. Dette kan man gjøre med en refinansiering av smålån.

  Reduserer de månedlige kostnadene

  Refinansiering gir låntakere med mange smålån og kreditter en mulighet til å redusere sine månedlige kostnader. Dette kan gi mer luft i en presset hverdagsøkonomi og samtidig gi et bedre overblikk. Men der er viktig å være oppmerksom på lånevilkårene og alltid sammenligne lån grundig. Gjør man dette kan man finne et lån som ikke bare senker de månedlige kostnadene, men også de totale kostnadene på lengre sikt.

   

  Britt Pedersen
  Av Britt Pedersen
  27 januar 2023
  Anbefalte privatlån
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 5,03% - 49,92% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 10,64%, 120.000,- o/5 år, kostnad kr 33.290, totalt 153.290,-
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 6,82% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   20 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 12,00 % 150 000 kr o/5 år, kostnad 50 200 kr, totalt 200 200 kr.
  Siste publiserte artikler
  Anbefalte sider
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende sammenligning
  • Oversiktlig