Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  Budgett -for bedre økonomisk oversikt

  Refinansiering – for bedre økonomi

  De aller fleste av oss har studielån og kanskje et boliglån. Dette er store lån, men med lave renter og får gebyrer og de fleste nordmenn lever godt med dem. En stadig økende andel nordmenn begynner å få mye kortsiktig, usikret forbruksgjeld i tillegg til studielånet.

  Forbrukslån er ofte mindre lån, men rentene er høye og det kommer som regel gebyrer i tillegg. Denne dyre gjelden kommer i form av kredittkortgjeld, ulike typer forbrukslån, smålån og nedbetalingsplaner for ulike kjøp.

  Å låne penger til forbruk er ikke lønnsomt over tid. Forbrukslån brukes ofte på varer, tjenester og konsumering. Ofte ender man i en situasjon hvor man ikke eier noe av verdi. Men da betaler tusenvis av kroner hver måned for å betjene gjelden vi har opparbeidet oss.

  Dette høres kanskje ut som en svært kjip situasjon, men det finnes grep man kan gjøre for å redusere lånekostnadene. Samt de månedlige regningene fra en rekke ulike kreditorer. Ved å refinansiere den dyre gjelden kan man spare tusenvis, kanskje titusenvis av kroner og skaffe seg en oversiktlig, enkel og stressfri økonomiske hverdag.

  Hva er egentlig refinansiering?

  Refinansiering er et begrep som brukes når man låner penger for å betale ned gammel gjeld. Hvis du, over tid, har hatt behov for små pengedrypp for å få økonomien til å gå rundt har du gjerne flere ulike smålån hos flere ulike banker. Du har kanskje et kredittkort eller to hvor du sliter med å betale ned kreditten før renten begynner å løpe. Kanskje har du også en nedbetalingsplan på et forbrukslån som koster mer en det smaker.

  Plutselig sitter du med 5 kreditorer som skal avdrag, renter og gebyrer hver eneste måned. Ved å ta opp et stort lån som du bruker til å betale tilbake alle de gamle kreditorene dine sitter igjen med et stort lån hos én bank. Du har nå refinansiert den dyre gjelden din.

  Hva er bra med refinansiering?

  Det å refinansiere dyr forbruksgjeld blir mer og mer gunstig jo flere kortsiktige smålån du har samt høyere renten er på disse lånene. Jo større lån du søker om, jo lavere renter vil du få. Så når du låner små beløp hos mange ulike banker vil du har lånt et stort beløp, men den samlede renten vil være svært høy.

  De aller fleste banker tar f.eks. et termingebyr hver måned. Dette ligger gjerne på 45kr. Når du har 5 kreditorer betaler du 225kr hver måned i gebyrer. Har du én kreditor betaler du 45kr. Du sparer altså 180kr hver eneste måned ved å refinansiere gjelden din.

  Over en 4 års periode blir dette 8 640kr spart kun i termingebyr! Har du 100 000kr i dyr forbruksgjeld. Med refinansiering kan du fort spare store summer per år.

  Hvor mye du sparer på refinansieringen er selvfølgelig også avhengig av den effektive renten på den gamle gjelden den effektive rente på det nye lånet, men i de aller fleste tilfeller vil det være mye penger å spare. Når du sparer penger, kan du bruke disse pengene til å betale ned lånet enda raskere og på den måten spare enda mer.

  I tillegg til å spare masse penger reduserer du antall fakturaer du får. For de aller fleste, og spesielt de som sliter med å få endene til å møtes er regninger en ekstrem stressfaktor. Ved å gå fra 5 til 1 faktura for nedbetaling av gjelden kommer du til å oppleve at hverdagen blir mye enklere.

  Hvordan går jeg frem for å refinansiere dyr gjeld?

  Når man skal refinansiere gjelden sin er det viktig å være tidlig ute. Det finnes utrolig mange banker som står klare til å gi deg et gunstig refinansieringslån på dagen så lenge betalingshistorikken din er plettfri. Med en gang du har en inkassosak gående mot deg, eller har betalingsanmerkninger blir alt svært mye vanskeligere. Du må derfor ta kontakt med banken din med en gang du ser at du kan få betalingsproblemer i fremtiden!

  Refnansiering med sikkerhet i bolig

  Har du en bolig som har steget i verdi eller hvor du har betalt ned store deler av boliglånet kan du søke om å få låne opp igjen på boliglånet. Dette vil sannsynligvis være den beste og billigste løsningen for å kvitte seg med den dyre gjelden din. For mer informasjon om å refinansiere dyr gjeld ved hjelp av boliglånet bør du ta kontakt med banken din og høre hvordan de kan hjelpe deg med prosessen.

  Se banker som tilbyr refinansiering og lån med sikkerhet i bolig her!

  Refinansiering uten sikkerhet

  Har du ikke muligheten til å låne opp på huset ditt kan du fremdeles refinansier den dyre gjelden din. Den eneste forskjellen er at du må skaffe deg et refinansieringslån hvor banken ikke stiller krav til sikkerhet. Dette lånet vil være dyrere enn boliglånet, men mye billigere en kredittkortgjelden, smålån og nedbetalingsplaner.

  De fleste banker tilbyr refinansieringslån og du bør søke om lån hos flere banker for å finne den som kan gi deg de beste tilbudene.

  Anbefalte privatlån
  • 300 000 - 10 000 000 Lånebeløp
   Fra 5,2% Rente fra
   25 - 30 Måneder Varighet
   23 Min. alder
   Eksempel: Eff.rente 5,95 %, 2 millioner o/25 år, kostnad 1.668.466,-,totalt kr 3.668.466
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 6,82% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   20 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 12,00 % 150 000 kr o/5 år, kostnad 50 200 kr, totalt 200 200 kr.
  • 10 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 5,03% - 24,40% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   20 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 11%, 200.000 o/10 år, Kostnad 122.092,- Totalt: 322.092,-
  Siste publiserte artikler
  Anbefalte sider
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende sammenligning
  • Oversiktlig