Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  spar penger

  5 tips for en billig ferie

  Fellesferien er snart her. Etter lockdown og pandemi er det nå mange som endelig skal til utlandet. Mange velger å låne penger til ferie men dette er et alternativ som ikke passer alle. Her er våre tips på hvordan du får feriefølelse  uten at det koster for mye og uten at du må låne penger.

  Reis billig med kollektivtrafikk eller sykkel

  Oppdag nærområder. Bruk sykkel eller kjøp et sommerpass på kollektivtrafikken. De fleste storbyer har sommerbilletter eller andre billettløsninger som gjelder i en bestemt tidsperiode og som ofte lar deg lar deg bruke ubegrenset av buss, tog, og eventuelt ferge og hurtigbåter.

  Vær turist i egen by

  Har du ikke råd å reise på ferie? Å være turist i egen by er en billig og bra måte å oppleve nye sider ved byen du bor i. Du kommer til å bli overrasket over hvor mye historie og severdigheter som finnes rett utenfor ytterdøren din. Velg restauranter og spiseplasser du ikke har besøkt før. Enda billigere blir det om du investerer i en bra kjølebag, pakker en piknikkurv og nyter livet fra en park eller strand.

  Et tips er å bruke appen TooGoodtoGo– der kan restauranter og matbutikker selge overskuddsmat som du får kjøpe billig. På denne måten kan du få restaurantmat til meget bra pris.

  Dra på telttur

  Har du ikke råd til hotell – bruk allemannsretten og dra på telttur eller hengekøye tur. Du kan telte i skogen, ved havet eller hvorfor ikke i hagen? Hovedsaken er at dere kommer ut og får sove i sovepose og høre nattens lyder. Barna i familien kommer til å elske det.

  Har du ikke telt? Et alternativ er å sove i trampolinen om du har en. Man kan sette opp myggnett over sikkerhetsnettet så slipper man irriterende insekter.

  Har du gratispoeng på kredittkortet?

  Sjekk om du har rabatt på hotell eller kan ta ut gratisnetter på kredittkortet ditt. Bruker du opptjent bonus fra kredittkort til en overnatting på hotell i hjembyen så er dette mye billigere enn om du reiser bort da du slipper å betale for både reise og overnatting.

  Bytt leilighet eller hytte

  Hvorfor ikke byttelåne leilighet med noen som bor i en annen by? Det beste er om du kan gjøre dette med familie eller venner som du kjenner.

  Britt Pedersen
  Av Britt Pedersen
  28 juni 2022
  Anbefalte privatlån
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 5,03% - 49,92% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 10,64%, 120.000,- o/5 år, kostnad kr 33.290, totalt 153.290,-
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 6,82% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   20 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 12,00 % 150 000 kr o/5 år, kostnad 50 200 kr, totalt 200 200 kr.
  Siste publiserte artikler
  Anbefalte sider
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende sammenligning
  • Oversiktlig