Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  Black Friday med lånte penger

  Black Friday – mange handler med lånte penger

  Siden Black Friday fikk feste i Norge har salgsrekord etter salgsrekord blitt slått for hvert år som har gått. I år er derimot forventninger til ny omsetningsrekord lavere enn tidligere år på grunn av den høye inflasjonen, dyr strøm og en generell tilbakeholdenhet hos de fleste.

  Black Friday er i år fredag ​​25. November. Dette er dagen man kan spare store summer på alt fra elektronikk til klær og tv og hvitevarer. For mange er Black Week en mulighet til å begynne julegavehandelen. Er du smart kan du spare penger på julegavene og slippe julestress senere i desember.

  Ta opp lån? Sammenlign før du låner penger ->

  Kritikk mot Black Friday

  Stadig flere kritiske røster reises derimot mot dagen som bidrar til økt forbruk og påvirker både klimaet og privatøkonomien negativt. Flere bedrifter tar avstand fra salgsfokuset og fokuserer isteden på bærekraftige alternativ under Black Week.

  Mange gode tilbud

  Kritikk eller ikke, faktum er at mange kommer til å handel under Blacke Week selv med tynne lommebøker. Du kan fremdeles gjøre mange gode kjøp under Black Week. Men sørg for at du har oversikt over prishistorikken så du ungår å bli lurt av falsk markedsføring. I fjor viste statistikk fra Prisjakt at mange butikker satt opp prisen i forkant av salget for så å selge ut varen med redusert pris under Black Week.

  Hvordan finansieres Black Friday kjøp?

  Selv om det er gode tilbud og muligheter for å gjøre kupp pleier Black Week å bli kostbar og mange låner penger eller handler med kredittkort for å finansiere kjøpene. Mange handler på kreditt under Black Week og drar på seg forbruksgjeld som kan være vanskelig å betale tilbake. Tidligere år har man sett en økning av søknader om å refinansiere og få omstartslån i januar.

  Skal du låne? 

  Planlegger du å låne penger for å finansiere Black Friday kjøpene bør du sammenligne lånetilbud før du låner penger. Det er også smart å tenke godt igjennom hva du skal kjøpe og gjøre en prissammenligning før og under Black Week.

  Man bør alltid sammenligne alle alternativ før man søker om å låne penger

  Anbefalte privatlån
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 5,03% - 49,92% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 11%, 120.000,- o/5 år, kostnad kr 34.341, totalt 154.341,-
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 6,82% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   20 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 12,00 % 150 000 kr o/5 år, kostnad 50 200 kr, totalt 200 200 kr.
  Siste publiserte artikler
  Anbefalte sider
  Black Friday – mange handler med lånte penger
  Av Britt Pedersen 22 november 2022
  Samlet vurdering av Låne Penger
  star star star star star
  star star star star star
  3,7 / 5
  Gjennomsnitt - basert på 48 anmeldelser
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende sammenligning
  • Oversiktlig

  Låne-penger.com er en uavhengig finansportal. Vi sammenligner kun banker som er lisensierte finans - og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet. Tjenesten er helt gratis og alle lånesøknader hos våre samarbeidspartnere er helt uforpliktende.