Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  vilkår for forbrukslån

  Dette gjelder når du skal låne penger

  Det er viktig å vite hvilke vilkår som gjelder når du skal søke forbrukslån. Dette omfatter både hva som forventes av deg som låntaker, samt hvilke kostnader og gebyrer som tilkommer. Kravene du som låntaker må oppfylle for å få innvilget lån, varierer fra utlåner til utlåner. Her går vi igjennom de vanligste kravene som stilles til deg som ønsker å låne penger.

  Hva definerer et forbrukslån?

  Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet og banken har ingen pant i hus eller leilighet ved denne typen lån. Derfor er ofte rentene høyere på lån uten sikkerhet. Lån uten sikkerhet omfatter også mindre lån som smålån og såkalte sms lån og kredittkort.

  Lånevilkår når du søker om et forbrukslån

  • Du må være 18 år for å låne penger – Noen långivere har enda høyere aldersgrense, vanligvis 20 år men det finnes långivere som har så høy aldersgrense som 25 år.
   Årsaken til at dette er at yngre lånekunder oftere misligholder låneavtalen og forsømmer betalinger og dermed kan havne i gjeldsfellen.
  • Ingen inkasso eller betalingsanmerkninger – De fleste lar deg ikke søke forbrukslån om du har inkasso og betalingsanmerkninger. Det finnes banker som godkjenner forbrukslån med betalingsanmerkninger, med da ofte med sikkerhet i bolig eller ved refinansiering.
  • Du må ha fast inntekt – Inntekt teller som penger som regelmessig kommer inn på kontoen din. Det kan være lønn fra jobb, fra eget selskap, pensjon, sykepenger for de som er langvarig sykemeldt, foreldrepenger osv.
  • Du må være folkeregistrert i Norge – For å låne penger må du være folkeregistrert i og bo i Norge og ofte være norsk statsborger.
  • Norsk bankkonto – Du må ha en norsk bankkonto der lånet kan betales ut.

  Når du har fått innvilget et forbrukslån må du:

  • Godkjenne låneavtalen – Les lånevilkårene og sørg at du har forstått dem før du signere. Du godtar å overholde avtalen om nedbetaling, og også at det tas en kredittrapport der långiveren får informasjon om din økonomiske situasjon. Forbrukslån er lån uten sikkerhet så långiver må forsikre seg om at du er betalingsdyktig.
  • Legitimering og signering av  – Lånet må signeres av låntakeren personlig. I dag gjøres dette vanligvis via BankID. De fleste har bankide men det er mulig å få avtalen sendt hjem for signering om du ikke har.
  Britt Pedersen
  Av Britt Pedersen
  17 mars 2023
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende sammenligning
  • Oversiktlig