Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale

  Sms-lån

  SMS-lån er en betegnelse for mindre forbrukslån

  I Norge kan man ikke få Smslån - men navnet brukes om minilån og microlån. Du kan ikke få innvilget lån via Sms men begrepet sms-lån lever videre som en felles betegnelse for mindre lån. Vi har rangert de beste alternativene til sms-lån i Norge. Her finner du alt du vil vite om Sms lån.

  I Norge kan du ikke få innvilget lån via Sms men begrepet sms-lån lever videre som en felles betegnelse for mindre lån. Vi har rangert de beste alternativene til sms-lån i Norge. Det gjennomføres alltid kredittsjekk når du søker om lån i Norge. Et såkalt sms lå er et lån som dekker mindre lånebeløp opptil 50 000 kroner. Denne typen av lån kalles mikrolån, minilån og smslån om hverandre med søknadsprosessen er som ved et normalt forbrukslån - bank og långiver tar en kredittsjekk før du får innvilget lånet.

  Utvidet søk
  • 1 000 - 20 000 Lånebeløp
   49% Rente fra
   1 - 12 Måneder Varighet
   20 Min. alder
   Gå videre
   Annonselenke
   5/5 (25 Anmeldelser)
   Eksempel: Eff.rente 243% ved 8 000,- o/90 dager, etabl.geb. 350,-, Totalt: 9 764,-
  • 5 000 - 150 000 Lånebeløp
   8,73% Rente fra
   12 - 72 Måneder Varighet
   25 Min. alder
   Gå videre
   Annonselenke
   5/5 (12 Anmeldelser)
   Eksempel: Eff. rente 26,24%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 17 716,-, totalt 42 716,-
  • 1 000 - 30 000 Lånebeløp
   253% Rente fra
   1 - 1,5 Måneder Varighet
   18 Min. alder
   Gå videre
   Annonselenke
   5/5 (42 Anmeldelser)
   Eksempel: Eff. rente 258%, 20 000,- o/1 år kostnad13 550,- inkl. 12,5% uttaksavg. Nom.rente p.å. 103,4% Totalt 33 550,-
  • 10 000 - 50 000 Lånebeløp
   9,90% Rente fra
   12 - 78 Måneder Varighet
   20 Min. alder
   Gå videre
   Annonselenke
   4.5/5 (14 Anmeldelser)
   Eksempel: Eff. rente 26,24%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 17 716,-, totalt 42 716,-
  • 10 000 - 50 000 Lånebeløp
   8,73% Rente fra
   12 - 80 Måneder Varighet
   20 Min. alder
   Gå videre
   Annonselenke
   5/5 (18 Anmeldelser)
   Eksempel: Eff. rente 25,88%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 16 595,-, totalt 41 595,-.
  • 10 000 - 75 000 Lånebeløp
   15,72% Rente fra
   12 - 80 Måneder Varighet
   25 Min. alder
   Gå videre
   Annonselenke
   4/5 (18 Anmeldelser)
   Eksempel: Eff. rente 23,90%, 65 000,-, o/5 år, kostnad 41 850,-, totalt 106 850,-

  Innholdsfortegnelse

   Sms-lån – alt du trenger å vite

   I Norge kan man ikke søke lån via SMS – men begrepet SMS lån blir flittig brukt om mindre forbrukslån og microlån. Det blir alltid gjennomført en kredittsjekk når du søker om smslån. Du får ikke svar på lånesøknad på sms.

    

   smslån

   Vurderer du å finansiere et mindre prosjekt med et usikret lån? Forbrukslån blir stadig mer populære løsninger blant norske låntakere. Ettersom etterspørselen vokser utvides også navnene på disse lånene, og du vil sannsynligvis komme over begrepet SMS-lån i søkeprosessen din.

   I denne artikkelen tar vi en titt på akkurat hva SMS-lån er, samt hvem som kan søke om dem. Vi gir deg også viktige tips og huskeregler som du bør ta med deg. Da vil det være lettere å ende opp med en forsvarlig og håndterbar lånesituasjon.

   Hva er SMS-lån?

   Markedet for usikrede lån i Norge har vokst i en enorm hastighet de seneste årene. Stadig flere långivere tilbyr låneformen og med økt tilbud kommer også en økt mengde begreper. SMS-lån er ett av disse begrepene, selv om denne spesifikke måten å låne på faktisk ikke eksisterer i Norge.

   I nabolandet vårt Sverige kan man ta opp det som kalles for SMS-lån. Enkelt forklart betyr dette at man søker om lån, mottar tilbud om lån, og takker ja til låneavtaler via SMS. Dette gjør det svært enkelt å  låne penger, som også er bakgrunnen til låneformens vekst i Sverige. I Norge er det derimot ikke lov til å etablere låneavtaler på denne måten.

   Kan man ta Sms lån i Norge?

   I Norge er det som sagt ikke mulig å ta Sms lån. Navnet Sms lån kommer fra Sverige hvor denne lånetypen var veldig populær tidlig på 2000 tallet. Da annonserte man med sms lån på minuttet og Man kunne søke lån via sms og få svar relativt hurtig. På denne tiden kunne man i Sverige også søke Sms lån på dagen uten kredittsjekk. Dette er ikke mulig i Norge og det har også innførts restriksjoner i Sverige da flere unge havnet i gjeldsfellen etter å ha tatt Sms lån.

   Til tross for dette brukes begrepet gjerne i sammenheng med de tilbyderne som låner ut mindre forbrukslån. Disse kalles ofte for smålån, og er usikrede lån som har en typisk låneramme på mellom 5000 og 100.000 kroner. Du kan også møte på begrepet microlån sammen med SMS-lån og smålån.

   Uansett hvilket navn som brukes har lånene følgende til felles:

   • Långiver tar ikke pant i noen av eiendelene dine i forbindelse med låneavtalen
   • Det er kun din privatøkonomi som står som sikkerhet på lånet
   • Det er som oftest kort nedbetalingsperiode på et ‘SMS-lån’
   • Det er høy effektiv rente på lånene
   • Behandlingstiden på søknaden er relativt kort
   • Det utføres alltid kredittsjekk på forbrukslån

   Hvem kan søke om et såkalt SMS-lån?

   Et SMS-lån er med andre ord et litt feilaktig begrep, som brukes som synonym til ordet smålån. Hvem som kan søke om et slikt lån vil avhenge fra långiver til långiver. Allikevel er det visse absolutte minimumskrav du vil møte på uansett hvor du leter. Alltid når du søker et forbrukslån i Norge så må punktene under oppfylles:

   Alder
   Du må være myndig for å ta på deg gjeld i Norge. Den laveste aldersgrensen du vil møte på når du søker etter SMS-lån er derfor 18 år. Som oftest har imidlertid långiverne noe høyere grenser enn dette. Det er vanligst med mellom 20 og 25 år.

   Kredittscore
   Som nevnt tar långiver ingen pant på et SMS-lån. Dette betyr at økonomien din blir den eneste sikkerheten på lånet og for å forsikre seg om at du kan betjene lånebeløpet ditt vil banken gjennomføre en kredittsjekk.

   Her uthentes kredittopplysningene dine og långiver er spesielt interessert i eventuelle betalingsanmerkninger eller registrerte inkassosaker. Dersom du har noen av disse på deg vil du få avslag på lånesøknaden din.

   Inntekt
   Du må hos de aller fleste tilbydere av SMS-lån, uansett hvor lite det er, kunne vise til en form for fast inntekt. Dette er for at du skal klare å betjene lånerammen din. Husk at forbrukslån er lån med høy risiko, og at banken derfor er avhengig av å forsikre seg om at du har den nødvendige betjeningskapasiteten.

   Sms lån

   Nominell og effektiv rente på microlån

   Risikoen banken tar når de innvilger søknad om et lite forbrukslån her kalt ‘SMS-lån’ vil komme til uttrykk i rentesatsen du får tilbud om. Vær oppmerksom på at det er forskjell på nominell og effektiv rente på usikrede lån. Det er alltid sistnevnte rentesats du vil komme til å måtte betale på lånet.

   Den nominelle renten på et SMS-lån er renten som beregnes på individuelt grunnlag, med utgangspunkt i kredittsjekken banken gjennomfører. Fordi långiver tar en så stor risiko med lånet ligger effektiv rente høyt på usikrede lån. På de mindre lånebeløpene, som et SMS-lån jo er, er det vanlig med rente på flere titalls prosent.

   I den effektive renten er det i tillegg til lånekostnaden bakt inn et eventuelt etableringsgebyr samt termingebyrer. Derfor vil effektiv rente alltid bli liggende høyere enn nominell rente på et såkalt SMS-lån.

   Vær oppmerksom på at de aller fleste smålån har en kort nedbetalingsperiode. Det betyr at selv om du får en svært høy rentesats tar det tid før denne blir reell i forhold til lånebeløpet ditt. Her ser du et eksempel på et såkalt SMS-lån som nedbetales over ett år:

   Lånebeløp: 15.000 kroner
   Effektiv rente: 31.57%
   Termingebyr: 20 kroner
   Renter og gebyrer: 2348 kroner
   Totalkostnad: 17.348 kroner

   Som du ser av dette eksempelet betaler du ikke en tredjedel av 15.000 kroner, selv om renten ligger i nærheten av dette. Det er først dersom du øker nedbetalingsperioden på lånet det etter hvert vil bli svært kostbart.

   Hold deg til nedbetalingsplanen på lånet

   Jo mindre et usikret lån er, jo høyere vil renten ligge. Det er for at banken skal tjene penger på virksomheten sin. Når du tilbakebetaler lånet ditt raskt må det rimeligvis foreligge en høy rentesats om långiver skal gå i pluss. Med en høy rentesats blir det også ekstra viktig at du holder deg til nedbetalingsplanen din.

   Noen tilbydere av forbrukslån og såkalte SMS-lån gir deg nemlig muligheten til å velge det som kalles en fleksibel nedbetalingsstruktur. Her kan du sette lånet ditt på vent, som er gunstig dersom man møter på en tøff økonomisk periode. For totalkostnaden på lånet ditt kan det imidlertid få store konsekvenser.

   Nedbetalingsperioden på et lån er ditt viktigste verktøy for å holde prisen så lav som mulig. Så snart du forlenger denne vil långiver også kalkulere rentesatsen av det resterende gjeldsbeløpet flere ganger. Og når renten ligger høyt er dette ugunstig for deg som låntaker.

   Derfor skal du i det minste holde deg til den planlagte nedbetalingsperioden på et såkalt SMS-lån. Dersom du kan klare å redusere den ytterligere er det svært positivt for kostnaden på lånet.

   smslån

   Kan man søke såkalt Sms-lån med betalingsanmerkning?

   Som med de fleste forbrukslån så tas det alltid en kredittsjekk når du søker mindre lån som såkalte Sms lån. Har du betalingsanmerkninger kommer disse til å kraftig minske din sjanse for å få nye lån. Vårt tips er alltid at du betaler ned og tar hånd om dine betalingsanmerkninger før du søker nye lån. Såkalte smslån er dyre smålån som har ekstra høye renter og det er lett å havne i lånefellen om du ikke har de økonomiske forutsetningene for å betale ned lånet hurtig.
   Det finnes forbrukslån du kan søke selv om du har betalingsanmerkninger . men da må du ofte stille med sikkerhet i bolig. Du kan lese mer om refinansiering her.

   Skal du søke et såkalt SMS-lån? Tenk på følgende:

   I tillegg til å holde nedbetalingsperioden så kort som mulig er det tre andre ting vi anbefaler deg å huske på i forbindelse med din søknad om et såkalt SMS-lån.

   Søk med et godt økonomisk utgangspunkt
   Den enkle tommelfingerregelen går som følger: jo bedre økonomi du har når du søker, jo bedre vilkår kommer du til å få på lånet ditt. Du bør søke om ditt SMS-lån med et godt økonomisk utgangspunkt. Dette vil også gjøre det lettere for deg å betjene lånet.

   Gunstige vilkår
   Sørg for å skaffe så gunstige vilkår som overhodet mulig på lånet ditt. Forbrukslån koster mye penger i utgangspunktet og derfor er det viktig med en lav rente og kort nedbetalingsperiode. Forsøk å styre unna fleksible lån der du kan skyve på avdragene dine.

   Bruk markedskonkurransen
   Dra nytte av markedskonkurransen på ‘SMS-lån’. Det finnes mange banker på banen som er interesserte i å kapre deg som kunde. Søk hos så mange av dem som mulig. Da kan du føle deg sikker på at du har fått en god rente på lånetilbudet ditt.

   Spørsmål og svar om Sms-lån
   Hva er sms lån?
   Sms lån er mindre forbrukslån opptil 50 000 kroner. I Norge er dette ikke mulig å få innvilget lån vis sms, men navnet lever fremdeles som en fellesnevner for mindre forbrukslån. Et SMS lån er et lån uten sikkerhet som du kan bruke fritt til hva du vil.
   Kan man få lån via sms i Norge?
   Nei - det er ikke lov å bevilge lån via sms i Norge. Begrepet brukes ofte om mindre forbrukslån, som har en låneramme på mellom 5000 og 50.000 kroner.
   Hvor mye kan man låne på et SMS lån?
   Et såkalt SMS lån er et mindre forbrukslån der du kan låne mellom 1000 - 150 000 kroner.
   Hvordan søke SMS lån?
   Et såkalt at SMS lån kan ikke søkes via SMS som navnet misvisende sier. Mindre forbrukslån som Sms lån søkes på samme måte som andre forbrukslån. Det blir alltid gjennomført en kredittsjekk før du får innvilget forbrukslånet. Du kan signere lånetilbudet med BankID.
   Samlet vurdering av Låne Penger
   star star star star star
   star star star star star
   3,9 / 5
   Gjennomsnitt - basert på 19 anmeldelser
   • Gratis tjeneste
   • Uforpliktende sammenligning
   • Oversiktlig

   Låne-penger.com er en uavhengig finansportal. Vi sammenligner kun banker som er lisensierte finans - og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet. Tjenesten er helt gratis og alle lånesøknader hos våre samarbeidspartnere er helt uforpliktende.