Skriv omtale
×
Rating

Send omtale

Smslån

SMSlån er mindre lån med rask utbetaling. Vi har rangert de beste alternativene i Norge

Utvidet søk
 • 1 000 - 20 000 Lånebeløp
  49% Rente fra
  1 - 12 Måneder Varighet
  20 Min. alder
  Lån nå
  Annonselenke
  5/5 (25 Anmeldelser)
  Eff.rente 243% ved 8 000,- o/90 dager, etabl.geb. 350,-, Totalt: 9 764,-
 • 5 000 - 40 000 Lånebeløp
  8,73% Rente fra
  12 - 72 Måneder Varighet
  25 Min. alder
  Lån nå
  Annonselenke
  5/5 (12 Anmeldelser)
  Eff. rente 26,24%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 17 716,-, totalt 42 716,-
 • 1 000 - 30 000 Lånebeløp
  253% Rente fra
  1 - 1,5 Måneder Varighet
  18 Min. alder
  Lån nå
  Annonselenke
  5/5 (42 Anmeldelser)
  Eff. rente 258,02 % 20 000,- 1 år Kost 13 550,- inkl. 12,5% uttaksavg. Nom.rente p.å. 103,4% Tot 33 550,-
 • 10 000 - 50 000 Lånebeløp
  9,90% Rente fra
  12 - 78 Måneder Varighet
  20 Min. alder
  Lån nå
  Annonselenke
  4.5/5 (14 Anmeldelser)
  Eff. rente 26,24%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 17 716,-, totalt 42 716,-
 • 10 000 - 50 000 Lånebeløp
  8,73% Rente fra
  12 - 80 Måneder Varighet
  20 Min. alder
  Lån nå
  Annonselenke
  5/5 (18 Anmeldelser)
  Eff. rente 25,88%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 16 595,-, totalt 41 595,-.
 • 10 000 - 75 000 Lånebeløp
  15,72% Rente fra
  12 - 80 Måneder Varighet
  25 Min. alder
  Lån nå
  Annonselenke
  4/5 (18 Anmeldelser)
  Eff. rente 23,90%, 65 000,-, o/5 år, kostnad 41 850,-, totalt 106 850,-

Alt du trenger å vite om Smslån

smslån

Vurderer du å finansiere et mindre prosjekt med et usikret lån? Forbrukslån blir stadig mer populære løsninger blant norske låntakere. Ettersom etterspørselen vokser utvides også navnene på disse lånene, og du vil sannsynligvis komme over begrepet SMS-lån i søkeprosessen din.

I denne artikkelen tar vi en titt på akkurat hva SMS-lån er, samt hvem som kan søke om dem. Vi gir deg også viktige tips og huskeregler som du bør ta med deg. Da vil det være lettere å ende opp med en forsvarlig og håndterbar lånesituasjon.

Hva er SMSlån?

Markedet for usikrede lån i Norge har vokst i en enorm hastighet de seneste årene. Stadig flere långivere tilbyr låneformen og med økt tilbud kommer også en økt mengde begreper. SMS-lån er ett av dem, selv om denne spesifikke måten å låne på faktisk ikke eksisterer i Norge per i dag.

I nabolandet vårt Sverige kan man ta opp det som kalles for SMS-lån. Enkelt forklart betyr dette at man søker om lån, mottar tilbud om lån, og takker ja til låneavtaler via SMS. Dette gjør det svært enkelt å få tak i raske penger, som også er bakgrunnen til låneformens vekst. I Norge er det derimot ikke lov til å etablere låneavtaler på denne måten.

Til tross for dette brukes begrepet gjerne i sammenheng med de tilbyderne som låner ut mindre forbrukslån. Disse kalles ofte for smålån, og er usikrede lån som har en typisk låneramme på mellom 5000 og 50.000 kroner. Du kan også møte på begrepet microlån sammen med SMS-lån og smålån.

Uansett hvilket navn som brukes har lånene følgende til felles:

 • Långiver tar ikke pant i noen av eiendelene dine i forbindelse med låneavtalen
 • Det er kun din privatøkonomi som står som sikkerhet på lånet
 • Det er som oftest kort nedbetalingsperiode på et ‘SMS-lån’
 • Det er høy effektiv rente på lånene
 • Behandlingstiden på søknaden er kort, ofte kan man få innvilget lånet i løpet av bare noen timer

Hvem kan søke om SMS-lån?

Et SMS-lån er med andre ord et litt feilaktig begrep, som brukes som synonym til ordet smålån. Hvem som kan søke om et slikt lån vil avhenge fra långiver til långiver. Allikevel er det visse absolutte minimumskrav du vil møte på uansett hvor du leter.

Alder
Du må være myndig for å ta på deg gjeld i Norge. Den laveste aldersgrensen du vil møte på når du søker etter SMS-lån er derfor 18 år. Som oftest har imidlertid långiverne noe høyere grenser enn dette. Det er vanligst med mellom 20 og 25 år.

Kredittscore
Som nevnt tar långiver ingen pant på et SMS-lån. Dette betyr at økonomien din blir den eneste sikkerheten på lånet og for å forsikre seg om at du kan betjene lånebeløpet ditt vil banken gjennomføre en kredittsjekk.

Her uthentes kredittopplysningene dine og långiver er spesielt interessert i eventuelle betalingsanmerkninger eller registrerte inkassosaker. Dersom du har noen av disse på deg vil du få avslag på lånesøknaden din.

Inntekt
Du må hos de aller fleste tilbydere av SMS-lån, uansett hvor lite det er, kunne vise til en form for fast inntekt. Dette er for at du skal klare å betjene lånerammen din. Husk at forbrukslån er lån med høy risiko, og at banken derfor er avhengig av å forsikre seg om at du har den nødvendige betjeningskapasiteten.

Sms lån

Nominell og effektiv rente på slike microlån

Risikoen banken tar når de innvilger søknad om et ‘SMS-lån’ vil komme til uttrykk i rentesatsen du får tilbud om. Vær oppmerksom på at det er forskjell på nominell og effektiv rente på usikrede lån. Det er alltid sistnevnte rentesats du vil komme til å måtte betale på lånet.

Den nominelle renten på et SMS-lån er renten som beregnes på individuelt grunnlag, med utgangspunkt i kredittsjekken banken gjennomfører. Fordi långiver tar en så stor risiko med lånet ligger effektiv rente høyt på usikrede lån. På de mindre lånebeløpene, som et SMS-lån jo er, er det vanlig med rente på flere titalls prosent.

I den effektive renten er det i tillegg til lånekostnaden bakt inn et eventuelt etableringsgebyr samt termingebyrer. Derfor vil effektiv rente alltid bli liggende høyere enn nominell rente på et SMS-lån.

Vær oppmerksom på at de aller fleste smålån har en kort nedbetalingsperiode. Det betyr at selv om du får en svært høy rentesats tar det tid før denne blir reell i forhold til lånebeløpet ditt. Her ser du et eksempel på et SMS-lån som nedbetales over ett år:

Lånebeløp: 15.000 kroner
Effektiv rente: 31.57%
Termingebyr: 20 kroner
Renter og gebyrer: 2348 kroner
Totalkostnad: 17.348 kroner

Som du ser av dette eksempelet betaler du ikke en tredjedel av 15.000 kroner, selv om renten ligger i nærheten av dette. Det er først dersom du øker nedbetalingsperioden på lånet det etter hvert vil bli svært kostbart.

Hold deg til nedbetalingsplanen på lånet

Jo mindre et usikret lån er, jo høyere vil renten ligge. Det er for at banken skal tjene penger på virksomheten sin. Når du tilbakebetaler lånet ditt raskt må det rimeligvis foreligge en høy rentesats om långiver skal gå i pluss. Med en høy rentesats blir det også ekstra viktig at du holder deg til nedbetalingsplanen din.

Noen tilbydere av SMS-lån gir deg nemlig muligheten til å velge det som kalles en fleksibel nedbetalingsstruktur. Her kan du sette lånet ditt på vent, som er gunstig dersom man møter på en tøff økonomisk periode. For totalkostnaden på lånet ditt kan det imidlertid få store konsekvenser.

Nedbetalingsperioden på et lån er ditt viktigste verktøy for å holde prisen så lav som mulig. Så snart du forlenger denne vil långiver også kalkulere rentesatsen av det resterende gjeldsbeløpet flere ganger. Og når renten ligger høyt er dette ugunstig for deg som låntaker.

Derfor skal du i det minste holde deg til den planlagte nedbetalingsperioden på et såkalt SMS-lån. Dersom du kan klare å redusere den ytterligere er det svært positivt for kostnaden på lånet.

smslån

Viktige ting å huske på når du skal søke om et SMS-lån

I tillegg til å holde nedbetalingsperioden så kort som mulig er det tre andre ting vi anbefaler deg å huske på i forbindelse med din søknad om et såkalt SMS-lån.

Søk med et godt økonomisk utgangspunkt
Den enkle tommelfingerregelen går som følger: jo bedre økonomi du har når du søker, jo bedre vilkår kommer du til å få på lånet ditt. Du bør søke om ditt SMS-lån med et godt økonomisk utgangspunkt. Dette vil også gjøre det lettere for deg å betjene lånet.

Gunstige vilkår
Sørg for å skaffe så gunstige vilkår som overhodet mulig på lånet ditt. Forbrukslån koster mye penger i utgangspunktet og derfor er det viktig med en lav rente og kort nedbetalingsperiode. Forsøk å styre unna fleksible lån der du kan skyve på avdragene dine.

Bruk markedskonkurransen
Dra nytte av markedskonkurransen på ‘SMS-lån’. Det finnes mange banker på banen som er interesserte i å kapre deg som kunde. Søk hos så mange av dem som mulig. Da kan du føle deg sikker på at du har fått en god rente på lånetilbudet ditt.

Anbefalte artikler
WP_Post Object ( [ID] => 940 [post_author] => 1 [post_date] => 2020-04-15 07:44:20 [post_date_gmt] => 2020-04-15 07:44:20 [post_content] => [post_title] => [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => 940 [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2020-05-05 13:34:05 [post_modified_gmt] => 2020-05-05 13:34:05 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.xn--lne-penger-15a.com/?p=940 [menu_order] => 1 [post_type] => nav_menu_item [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw [db_id] => 940 [menu_item_parent] => 0 [object_id] => 380 [object] => relevanter_artikler [type] => post_type [type_label] => Relevanter artikler [url] => https://www.xn--lne-penger-15a.com/forbrukslan/har-du-betalingsproblemer/ [title] => Har du betalingsproblemer? [target] => [attr_title] => [description] => [classes] => Array ( [0] => ) [xfn] => ) inkasso ved betalingsproblemer

Har du betalingsproblemer?

Man bør selvfølgelig aldri ta et lån med mindre du er sikker på at du kan betale tilbake. Selv om du er forsiktig kan det dessverre dukke opp uforutsette hendelser hvor man får betalingsproblemer likevel. Du kan plutselig miste jobben din, eller bli truffet av en eller flere større uventede regninger som du er nødt til å dekke.

Les mer
Anbefalte sider
Brukerrangering:
/ 5
basert på tilbakemeldinger
Gi tilbakemelding
 • Gratis tjeneste
 • Uforpliktende søknad
 • Raskt svar

Låne-penger.com er en uavhengig finansportal. Vi sammenligner kun banker som er lisensierte finans - og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet. Tjenesten er helt gratis og alle lånesøknader hos våre samarbeidspartnere er helt uforpliktende.