Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Sist oppdatert: 1 May 2018
finn-billig-forbrukslån

Finn et billig forbrukslån

Ulempen er at man ofte må bruke an del tid for å finne billig forbrukslån da man ikke alltid kan forholde seg til de billigste rentenivåene som de forskjellige tilbyderne reklamerer med. I hovedsak er disse kun for å indikere det beste nivået du kan oppnå, men de fleste vil måtte godta en annen rente enn den laveste. De fleste tilbydere av forbrukslån ønsker å basere renten de tilbyr deg på en individuell vurdering av din økonomiske situasjon.

For å spare en del tid når man skal søke om forbrukslån, så kan man velge å benytte seg av en lånmegler. Lånmeglere har et antall samarbeidspartnere som ønsker å tilby deg forbrukslån hvis de mottar søknaden din.

Fordelen med å benytte en lånmegler, er at man kun trenger å fylle ut en søknad. Denne søknaden vil så bli videreformidlet til låntilbyderne, som så vil gi deg et tilbud basert på søknaden de mottar fra lånmegleren. Du vil også kunne be om råd i løpet av prosessen, selv om det til slutt er du som tar det endelige valget i forhold til hvilket lån du ønsker å benytte deg av.

Hvordan finne billige lån selv

Når du selv skal finne frem til hvilket lån som er billigst, så vil du måtte fylle ut en søknad hos hver tilbyder for å få et tilbud fra dem som er basert på en individuell vurdering av din økonomiske situasjon. Man kan ikke finne et konkret tilbud ved kun å sjekke hjemmesidene til de forskjellige tilbyderne eller ved å benytte deg av sammenlikningstjenester på nett. Man kan finne ut hvem det er lurt å søke hos ved hjelp av denne informasjonen, men vil ikke finne ut konkret hvilket tilbud man vil få. Når man får innvilget en lånesøknad, så vil man få opplyst hvilken rente man vil måtte forholde seg til hos de forskjellige tilbyderne. Først da vil man se hvem som gir det beste tilbudet.

Benytt deg av lånmegler

I stedet for å bruke mye tid på å hente inn tilbud hos hver låntilbyder, så kan man i stedet fylle ut en søknad og så overlate jobben med å hente inn de konkrete tilbudene til en lånmegler. Lånmeglere tjener pengene fra sine samarbeidspartnere i denne prosessen, og tjenesten er derfor gratis for kunden. Selv når man benytter lånmegler, så bør man tenke gjennom hvilket beløp og hvilken nedbetalingstid man ønsker å søke om.

Hvis man velger et høyere beløp enn det man trenger, eller en lengre nedbetalingstid, så kan man ende opp med å velge bort alternative tilbydere. Grunnen til dette er at det for eksempel kun er et fåtall med tilbydere som tilbyr så mye som 500000kr som forbrukslån. Det er mer vanlig at man kan få tilbudt et maksbeløp på 400000kr. Hvis man da velger 500000kr, så vil man kun få tilbud fra de tilbyderne som tilbyr dette beløpet.
Les mer om retningslinjer for forbrukslån på finanstilsynet sine sider

Hvilke faktorer kan man sammenlikne for billig forbrukslån

Når man skal velge den beste tilbyderen av forbrukslån, så er det viktig å sammenlikne effektiv rente, og ikke nominell rente. Grunnen til dette er at forbrukslån ofte er basert på etableringsgebyrer og administrasjonsgebyrer. Dette gjør at effektive renter varierer mer mellom de forskjellige tilbyderne enn nominelle renter gjør. Når du skal vurdere billig forbrukslån, så er effektive renter den beste måten å sammenlikne prisen på for å finne frem til det beste alternativet for deg. Det er en fordel å finne den beste prisen slik at du ikke betaler mer for lånet enn du behøver.

Anbefalte privatlån
 • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
  Fra 6,82% Rente fra
  12 - 180 Måneder Varighet
  20 Min. alder
  Eff rente 9,92 %. Totalkostnad: 160 401 kr. Månedskostnad: 1 381 kr fordelt på 108 nedbetalinger.
 • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
  Fra 6,99% Rente fra
  12 - 180 Måneder Varighet
  21 Min. alder
  Eff. rente 11,90%, kr 150.000, o/5 år. Kostnad kr 46.600, totalt kr 196.600
Anbefalte artikler
WP_Post Object ( [ID] => 940 [post_author] => 1 [post_date] => 2020-04-15 07:44:20 [post_date_gmt] => 2020-04-15 07:44:20 [post_content] => [post_title] => [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => 940 [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2020-05-05 13:34:05 [post_modified_gmt] => 2020-05-05 13:34:05 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.xn--lne-penger-15a.com/?p=940 [menu_order] => 1 [post_type] => nav_menu_item [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw [db_id] => 940 [menu_item_parent] => 0 [object_id] => 380 [object] => relevanter_artikler [type] => post_type [type_label] => Relevanter artikler [url] => https://www.xn--lne-penger-15a.com/forbrukslan/har-du-betalingsproblemer/ [title] => Har du betalingsproblemer? [target] => [attr_title] => [description] => [classes] => Array ( [0] => ) [xfn] => ) inkasso ved betalingsproblemer

Har du betalingsproblemer?

Man bør selvfølgelig aldri ta et lån med mindre du er sikker på at du kan betale tilbake. Selv om du er forsiktig kan det dessverre dukke opp uforutsette hendelser hvor man får betalingsproblemer likevel. Du kan plutselig miste jobben din, eller bli truffet av en eller flere større uventede regninger som du er nødt til å dekke.

Les mer
Anbefalte sider
 • Gratis tjeneste
 • Uforpliktende søknad
 • Raskt svar

Låne-penger.com er en uavhengig finansportal. Vi sammenligner kun banker som er lisensierte finans - og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet. Tjenesten er helt gratis og alle lånesøknader hos våre samarbeidspartnere er helt uforpliktende.