Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  vilkår for forbrukslån

  Forbruksgjeld i Norge

  At vi bruker mindre penger på reiser og forbruk under Koronapandemien kommer ikke overraskende. Hjemmekontor, tiltak for å begrense smitten og reiseforbud gjør at mange får penger til gode. Dette i kombinasjon med en usikkerhet på arbeidsmarkedet gjør at vi holder litt hardere i lommeboken og er mer restriktive med å låne penger.

  I 2020 gikk Nordmenns forbruksgjeld ned med 15 milliarder kroner, og mest av alt gikk den ned hos unge under 30 år ifølge tall fra Gjeldsregisteret. Denne trenden i forbruksgjelden forventes fortsette et godt stykke inn i 2021. For så å avta når vaksineringen kommer i gang for fullt og vi ser lysere på framtiden. Det er nå ca. 3,2 millioner nordmenn som er registrert med forbruksgjeld ifølge Gjeldsregistret.

  Flere refinansierer forbruksgjeld

  En trend i markedet er at flere søker refinansiering og markedet for forbrukslån har fått mange nye banker som tilbyr refinansiering. Når man refinansierer et forbrukslån erstatter man det usikrede lånet med et lån med sikkerhet og får på denne måten lavere rente.

  Bedre oversikt med Gjeldsregistret

  Gjeldsregisteret ble lansert i 2019 og har som hovedmål å få bedre oversikt over nordmenns usikrede gjeld. Gjeldsregisteret gjør det enklere for finansforetak å motta gjeldsopplysninger. Gjeldsregisteret gir også privatpersoner bedre oversikt over sin aktuelle gjeld fra kredittkort og forbrukslån. Alle Banker og finansforetak i Norge er pliktige til å rapportere gjeldsopplysninger til Gjeldsregisteret. Finansforetak må være godkjent i henhold til Finansforetaksloven for tilgang til gjeldsopplysninger.

  Vet du hvor mange forbrukslån du har?

  Hos Gjeldsregistret kan du selv sjekke hvor mange forbrukslån og kredittkort som er registrert på deg. Du kan se all usikret gjeld men annen gjeld som sikret gjeld til hus, studielån og billån er ikke registrert i Gjeldsregisteret.

  Store forskjeller på renter

  Av Gjeldregisteret sine tall fremgår det at snittrenten i Norge er 14% for forbrukslån og 20% for kredittkort. Det er altså en stor forskjell på rentene på kredittkort og på forbrukslån. Flere velger derfor å refinansiere sin kredittkortgjeld med et forbrukslån. Et forbrukslån er et usikret lån og er derfor dyrere enn et lån med pant i bolig, men betydelig billigere enn et kredittkortlån. Bruker du derimot et kredittkort forsvarlig kan dette være en tilgang i økonomien – om du betaler ned lånet før rentene begynner å løpe. I prinsipp er kredittkortet et gratis lån fram til fakturadato – forutsatt at du betaler tilbake før rentene begynner å løpe. Et kredittkort kan ha bra rabatt og unike fordeler som du kan ha nytte av i hverdagen. Les mer om kredittkort her.

  Anbefalte privatlån
  • 300 000 - 10 000 000 Lånebeløp
   Fra 5,2% Rente fra
   25 - 30 Måneder Varighet
   23 Min. alder
   Eksempel: Eff.rente 5,34 %, 2 millioner o/25 år, kostnad 1 582 298,-,totalt kr 3 582 298,-
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 5,99% Rente fra
   1 - 180 Måneder Varighet
   18 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 15,52 % 75 000 kr o/5 år, kostnad 30 509 kr, totalt 105 509 kr.
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 5,03% - 49,92% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 11%, 120.000,- o/5 år, kostnad kr 34.341, totalt 154.341,-
  Siste publiserte artikler
  Anbefalte sider
  Samlet vurdering av Låne Penger
  star star star star star
  star star star star star
  3,9 / 5
  Gjennomsnitt - basert på 30 anmeldelser
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende sammenligning
  • Oversiktlig

  Låne-penger.com er en uavhengig finansportal. Vi sammenligner kun banker som er lisensierte finans - og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet. Tjenesten er helt gratis og alle lånesøknader hos våre samarbeidspartnere er helt uforpliktende.