Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  lån penger til ferie

  Har du brukt for mye penger under ferien?

  Dyr strøm, høye matvarepriser og en stadig økende inflasjon gjør at mange sliter ekstra etter sommerferien i år. Uansett om du fremdeles har ferie eller er tilbake på jobb igjen – hverdagen etter en lang og dyr ferie kan bli tøff når bankkontoen er skrapet etter reiser og hotellovernattinger. Her går vi igjennom hvordan du bør tenke om du har stor forbruksgjeld etter sommerferien

  Har du lånt penger for å betale ferien?

  Noen ganger er det nødvendig å låne penger til forbruk. Mange nordmenn låner penger for å finansiere reiser og hotellovernattinger. Har du gjort dette under ferien i år har du forhåpentligvis en plan på hvordan du skal betale ned forbrukslånet så fort som mulig.

  Betal ned smålån først

  Det kan være smart å få bort dyr forbruksgjeld så fort som mulig – og starte med det lånet som koster deg mest først. Har du tatt opp mindre forbrukslån, såkalte sms lån eller mikrolån så er det smart å starte med disse da de ofte har høyere rente enn større lån. Det samme gjelder om du har brukt kortet i ferien – betal ned fakturaen så fort som mulig så slipper du de dyre rentene som de fleste rammelån har.

  Mange velger kortbetaling i ferien

  Har kredittkortet gått varmt under ferien? Å bruke kredittkort under ferien kan være smart om du betaler tilbake pengene før forfallsdato. Om du ikke betaler ned innen den rentefrie perioden kan det bli en dyr fornøyelse. Kredittkort har ofte renter mellom 20- 30% og du risikerer å betale dyrt for pengene du har lånt på kortet.

  Det lønner seg ofte å refinansiere kredittkortgjeld med et forbrukslån om du ikke kan betale ned kredittkortet. Du kan se hvordan du finner beste kredittkort med billigste rente her.

  Refinansiering kan være en løsning

  Sitter du med stor forbruksgjeld etter ferien? Har du tatt deg vann over hode under ferien og ser at din økonomi ikke klarer utgiftene kan refinansiering være en løsning. Når du refinansiere forbrukslån og kredittkortgjeld baker du inn disse lånene i et større lån som ofte har bedre rente og vilkår.

  Det er ofte lettere å få refinansiering om du kan stille med sikkerhet i bolig. Nøl ikke med å ta kontakt med bank eller långiver for å søke om refinansiering. Om du ikke kan refinansierer med sikkerhet i bolig kan du refinansierer dyrere smålån og kredittkort med et større forbrukslån med bedre rente.

  Finn beste forbrukslån her.

  Britt Pedersen
  Av Britt Pedersen
  13 juli 2022
  Anbefalte privatlån
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 5,03% - 49,92% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 10,64%, 120.000,- o/5 år, kostnad kr 33.290, totalt 153.290,-
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 6,82% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   20 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 12,00 % 150 000 kr o/5 år, kostnad 50 200 kr, totalt 200 200 kr.

  Innholdsfortegnelse

   Siste publiserte artikler
   Anbefalte sider
   • Gratis tjeneste
   • Uforpliktende sammenligning
   • Oversiktlig