Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  Hvor mye kan jeg låne?

  Hvordan finne riktig lån?

  Trenger du å låne penger, men er usikker på hvilken type lån som passer best til dine behov? I dag er det en rekke forskjellige långivere og banker på markedet – alle med forskjellige tilbud og låneprodukter. Alt fra smålån, forbrukslån og kredittkort, til private lån og billån.

  Uoversiktlig lånemarked

  Lånemarkedet er stort – og kan virke uoversiktlig. Dagens lånemarked i Norge omfatter alt fra banker til mindre långivere. Det kan være vanskelig å finne fram blant alle lån. Følger du trinnene under kan det underlette låneprosessen for deg.

  Hvorfor vil du låne penger?

  Still deg selv dette spørsmålet og skriv ned svaret. Lån penger kun når du vet hva du skal bruke disse til. Det er dyrt å låne – så vårt tips er at du alltid har en plan over hva du låner til. Du kan være i behov av helt forskjellige lånetyper til forskjellige formål. Går TVen i stykker kanskje du tar et forbrukslån – mens om du skal kjøpe ny bil så kanskje et billån er mer gunstig.

  Nordmenn låner ofte til ferie og forbruk

  Trenger du en økonomisk buffer før ferien og derfor ikke vet nøyaktig hvor mye du trenger. I slike tilfeller kan et forbrukslån passe. Mange velger også kredittkortet i sommermåneden – men om du ikke betaler ned det før forfall er det mye dyrere enn et forbrukslån. Uansett bør du tenke nøye gjennom før du låner penger til ferie

  Lån penger med sikkerhet eller uten?

  Når du låner penger kan du låne med sikkerhet eller uten. Når du låner med sikkerhet tar banken pant i bolig eller andre formål og du får derfor bedre vilkår på er lån med sikkerhet enn et usikret lån. Lån med sikkerhet kan ta pant i bilen, båten eller boligen din. Det er ofte større banker som gir disse lånene men det er mulig å søke lån med sikkerhet i bolig for refinansiering hos tradisjonelle forbrukslånsbanker også

  Et lån uten sikkerhet er i prinsippet det samme som et forbrukslån. Denne lånetypen omfatter også kredittkort og andre smålån. Smålån passer best når du vil låne en mindre sum penger.

  Med et kredittkort bestemmer du selv hvor mye du låner opptil en satt kredittgrense – les mer om kredittkort her.

  Merk! Smålån og kredittkort er ofte dyrere enn større forbrukslån – vårt tips er at du bruker denne låneformen når du vet at du har penger på vei inn så du kan betale ned lånet hurtig.

  Anbefalte privatlån
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 5,03% - 49,92% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 10,64%, 120.000,- o/5 år, kostnad kr 33.290, totalt 153.290,-
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 6,82% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   20 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 12,00 % 150 000 kr o/5 år, kostnad 50 200 kr, totalt 200 200 kr.
  Siste publiserte artikler
  Anbefalte sider
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende sammenligning
  • Oversiktlig