Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  lån penger til ferie

  Lån penger for å finansiere drømmereisen

  Reis nå, betal senere! Slik virkeliggjør du drømmereisen din med et forbrukslån.

  Drømmer du om ferie, men har lite penger? Kanskje vil du slå til på et ekstra godt reisetilbud? Eller trenger du bare litt ekstra penger når du reiser utenlands?

  Uansett hva dine behov er, så kan et lån uten sikkerhet hjelpe deg – slik at du kan nyte reiseopplevelsen fullt ut.

  Hva er et ferielån?

  Det finnes egentlig ikke noe som heter et ferielån. De fleste som snakker om et ferielån, tenker egentlig på et et usikret forbrukslån med det formål å finansiere en reise.

  Den store fordelen med å bruke et forbrukslån til reise, er at du kan bruke pengene på akkurat det du selv vil. Enten du planlegger din drømmereise med familien eller bestiller din livs bryllupsreise, så kan et forbrukslån finansiere det.

  Hvordan fungerer et forbrukslån?

  Det er ingenting som er enklere enn å ta opp et lån uten sikkerhet. Søker du på nettet, kan du få svar i løpet av minutter, og pengene på konto i løpet av en dag eller to.

  Et forbrukslån er et såkalt lån uten sikkerhet. Det betyr at du kan låne ønsket beløp, uten at du trenger å pantsette dine eiendeler. Fordi banken dermed tar en høyere risiko, er renten som regel høyere enn på lån hvor du blir bedt om å stille sikkerhet, for eksempel boliglån.

  Du kan låne fra 5000 kroner og helt opptil 600.000 kroner. Nedbetalingstiden er fra 6 måneder til 5 år. Et tips er å velge en nedbetalingstid som passer din privatøkonomi. Hvis du for eksempel har en stram økonomi, så velg lengre løpetid. På den måten blir den månedlige kostnaden du trenger å betale mindre.

  Fordeler med forbrukslån

  Det er mange gode grunner for å ta opp et forbrukslån til reise:

  1. Et forbrukslån gir deg muligheten til å virkeliggjøre dine ferieplaner nå istedenfor å måtte spinke og spare i måneder.
  2. Med et forbrukslån kan du spre kostnaden for ferien over flere måneder, og dermed gjøre det rimeligere.
  3. Du betaler et fast månedsbeløp, noe som gjør at du enkelt kan budsjettere for lånet i din privatøkonomi. Du vet nøyaktig hva dine økonomiske forpliktelser er og når lånet er nedbetalt.
  4. Rask utbetaling. Du har som regel pengene på konto i løpet av noen få dager. Av og til så raskt som dagen etter.

  Kredittvurderingen bestemmer

  Det finnes mange aktører på markedet som tilbyr forbrukslån i ulike former og til ulik rente. Den effektive renten på forbrukslån ligger gjennomsnittlig på rundt 14-15 prosent, men har du en solid privatøkonomi, så kan du få et forbrukslån til godt under 10 prosent.

  Det er nemlig kredittsjekken og kredittvurderingen som bestemmer renten og lånevilkårene. Det betyr at banken gjør en kontroll av din privatøkonomi for å sjekke om du har evne og vilje til å tilbakebetale lånet. Banken ser typisk på din betalingsevne, betalingsanmerkninger og eksisterende gjeld.

  Ikke glem å sammenligne

  Bankene har imidlertid ulike måter å vurdere din kredittverdighet, noe som gjør det vanskelig å vite hvilket forbrukslån som er best for deg. Det er derfor viktig at du sammenligner flere lånetilbud før du bestemmer deg.

  Bruk effektiv rente når du sammenligner forbrukslån, den viser alle kostnader knyttet til lånet, inkludert etableringsgebyr og termingebyr.

  Søk med en medsøker

  Hvis du har en partner og dere begge har fast inntekt og ingen betalingsanmerkninger, så kan det lønne seg at dere søker sammen. De fleste forbrukslån tillater nemlig en medsøker. Det betyr at dere begge blir ansvarlige for at lånet tilbakebetales, men fordelen er at det øker sjansene deres for å få en god rente og et høyere lånebeløp.

  Når du ser etter et lån, er det viktig å sammenligne rente og eventuelle gebyrer, og at du forstår betalingsbetingelsene. Det er avgjørende at lånet er rimelig.

  Ferie nå

  En ferie gir oss muligheten til å slappe og tilbringe tid med de vi er glad i, og de fleste av oss planlegger og ser frem til en slik ferie flere måneder. Det er derfor ikke overraskende at vi er villige til å låne penger for å sikre en slik pause fra den grå hverdagen.

  Det beste er selvfølgelig å betale reisen fra egen lomme, men det er dessverre ikke mulig for alle. Noen betaler reisen med kredittkortet, men det kan fort bli veldig dyrt. Et bedre alternativ er å ta opp et forbrukslån. Det betyr at du kan spre kostnadene over en lengre periode og dermed gjøre det rimeligere.

  Tips for å låne til din drømmereise

  1. Spar opp så mye som mulig.
  2. Sammenlign flere forbrukslån slik at du får en bra rente.
  3. Ikke se deg blind på den nominelle renten. Husk også å sjekke termingebyr og etableringsgebyr.
  4. Bruk effektiv rente, som inkluderer alle lånekostnadene, når du sammenligner lån.
  5. Har du flere små og dyre lån, så kan du få lavere rente hvis du slår dem sammen til ett lån.
  Britt Pedersen
  Av Britt Pedersen
  11 april 2023
  Anbefalte privatlån
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 7,54% - 38,94% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 12,73%, 130.000,- o/5 år, kostnad kr 43.392, totalt 173.382,-
  • 10 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 6,9% - 23,4% Rente fra
   1 - 20 Måneder Varighet
   20 Min. alder
   Eksempel: Eff.rente 11,9%, 150 000,- o/5år, kostnad 52 496,- totalt: 202 496,-
  Siste publiserte artikler
  Anbefalte sider
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende sammenligning
  • Oversiktlig