Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  finn-billig-forbrukslån

  Låne penger? Gjør det så billig som mulig!

  Forbruksgjelden fortsetter å øke. De seneste tall fra Gjeldsregisteret viser en kraftig økning i rentebærende forbruksgjeld. Må du låne penger så sørg for at du gjør dette så billig som mulig

  Både smålån og forbrukslån er lån med høy rente, noe som igjen fører til høye månedlige kostnader. Om du har mange smålån kan dette påvirke din økonomiske situasjon negativt.

  Her er 4 tips om hvordan du holder kostnadene nede om du har mange smålån eller planlegger å ta mindre forbrukslån. Se hvordan du kan låne penger smart – selv med usikrede lån.

  Sammenlign rentene før du låner penger

  Uansett hvilket type lån du tar, er det alltid viktig at du sammenligner lånene med hverandre for å se hvilket lån som er billigst. Dette er spesielt viktig når du skal ta opp lån uten sikkerhet som  smålån og forbrukslån da disse lånetypene har relativ høy rente. Se alltid på den effektive renten – det er denne som viser alle omkostninger knyttet til lånet.

  Det er stor konkurranse på lånemarkedet for smålån og usikrede forbrukslån – noe som kommer deg som forbruker til gode. Sammenlign smålån mot hverandre og velg det billigste lånet. Først når du har full oversikt over hva som finnes på markedet kan du vite om du har funnet beste forbrukslån.

  Refinansiering kan være en bra løsning

  Har du mange smålån kan det lønne seg å refinansiere disse med samlingslån. Når du refinansiere smålån baker du inn dine lån i et stort lån og får dermed færre faktura kostnader og ofte lavere rente. Stadig flere søker om refinansiering av forbruksgjeld og det er en smart måte å forbedre den økonomiske situasjonen på.

  Aller best er det om du kan søke om refinansiering med sikkerhet i bolig. Da får du ofte enda lavere rente enn om du refinansierer med et usikret forbrukslån. Skal du refinansiere så gjelder samme sak som  når du tar opp et nytt smålån – sammenlign alltid refinansieringslån før du bestemmer deg.

  Betal ned smålån så fort du kan

  Nedbetalingstiden på lån har stor påvirkning på hvor dyrt lånet blir. Dagens smålån kan nesten alltid betales på forhånd uten ekstra kostnad. Jo raskere du kan betale tilbake lånet, dess billigere blir lånet. Betale tilbake lånet før tiden så spare du penger på å slippe å betale ekstra rentekostnader.

  Lån aldri mer enn du behøver

  Rentekostnadene er basert på beløpet du låner. Den enkleste måten å holde kostnadene nede på smålån og forbrukslån er å ikke låne mer enn du absolutt behøver. Tenk alltid nøye gjennom hva du skal bruke pengene til og hvor mye penger du behøver. Det er alltid smart å spare opp så mye penger du kan selv før du søker om et smålån eller forbrukslån.

  Britt Pedersen
  Av Britt Pedersen
  13 april 2023
  Anbefalte privatlån
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 7,54% - 38,94% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 12,73%, 130.000,- o/5 år, kostnad kr 43.392, totalt 173.382,-
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 6,82% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   20 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 12,00 % 150 000 kr o/5 år, kostnad 50 200 kr, totalt 200 200 kr.

  Innholdsfortegnelse

   Siste publiserte artikler
   Anbefalte sider
   • Gratis tjeneste
   • Uforpliktende sammenligning
   • Oversiktlig