Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  låne penger til sommerferie

  Låne penger til ferie?

  Etter to år med  ferie i Norge kommer flere nordmenn ta ferien i utlandet i år. Ifølge Virkes Reisepuls så planlegger hele 8 av 10 å dra på sommerferie i år og 49 prosent av disse vil gjerne til utlandet. Favorittland er ifølge Reisepuls Spania, Danmark og Sverige.

  Finansiere ferie med lån eller kredittkort?

  Mange velger å finansierer ferien med lånte penger, enten ved en betalingsløsning hos reisebyrået, ved et kredittkort eller via et forbrukslån. Om du ikke har muligheten til å spare opp penger til ferien på forhånd kan det være en løsning å låne penger til ferien. Tenk bare på at et forbrukslån har relativt dyr rente så du bør ha en tilbakebetalingsplan klar så du slipper å betale for mye for ferien din.

  Uansett så er det viktig å husk på at et forbrukslån er billigere enn et kredittkort som går over den rentefrie perioden. Vet du at du ikke kan betale ned kredittkortet før rentene begynner å tikke så er et forbrukslån et billigere alternativ.

  Hva er et ferielån?

  Et ferielån er et lån uten sikkerhet – der du i prinsipp kan bruke pengene til hva du vil. For å få godkjent et forbrukslån til ferie må du hos de fleste långivere være fast bosatt i Norge, ha fast inntekt og gå gjennom en kredittsjekk.

  Hvor mye kan jeg låne til ferie?

  De fleste forbrukslån ligger mellom 5000 – 600 000 kroner. Vi anbefaler at du aldri låner mer en du trenger til ferien. Forbrukslån er som sagt dyrere enn andre lån og det er lett å havne i gjeldsfellen om man låner for mye. Tenk realistisk og se på hvordan ferielånet kommer til å påvirke din hverdagsøkonomi da sommeren er ferdig.

  Sammenlign alltid forbrukslån for å finne det med lavest rente og best vilkår før du låner til ferien.

  Nedbetalingstiden er viktig når du låner penger

  Jo lengre nedbetalingstid du velger dess dyrere blir lånet. Det kan være fristende å sette så lang nedbetalingstid som mulig for å slippe store månedsbeløp. Tenk på at dette medfører at du totalt betaler mer for forbrukslånet enn om du betaler ned raskt.

  Tenk alternativt og velg en billigere ferie

  Før du låner til ferien bør du se over din privatøkonomi og tenke igjennom om du virkelig behøver å låne til ferien? Må du reise så langt bort? Må du bo på akkurat det dyre hotellet? Ofte handler ferien om å omgås med nære og kjære – dette kan du gjøre hvor som helst og det trenger ikke koste all verden. Sjekk ut private overnattingsalternativ som Airbnb og velg ferieleiligheter og hotell med kjøkken – da kan man lage mat hjemme og slippe dyre restaurant regninger.

  Se våre tips for en billigere ferie her.

  Anbefalte privatlån
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 5,03% - 49,92% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 11%, 120.000,- o/5 år, kostnad kr 34.341, totalt 154.341,-
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 5,99% Rente fra
   1 - 180 Måneder Varighet
   18 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 15,52 % 75 000 kr o/5 år, kostnad 30 509 kr, totalt 105 509 kr.
  Siste publiserte artikler
  Anbefalte sider
  Låne penger til ferie?
  Av Britt Pedersen 28 juni 2022
  Samlet vurdering av Låne Penger
  star star star star star
  star star star star star
  3,7 / 5
  Gjennomsnitt - basert på 48 anmeldelser
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende sammenligning
  • Oversiktlig

  Låne-penger.com er en uavhengig finansportal. Vi sammenligner kun banker som er lisensierte finans - og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet. Tjenesten er helt gratis og alle lånesøknader hos våre samarbeidspartnere er helt uforpliktende.