Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  forbruksgjeld i April

  Økning i forbruksgjeld i april

  Den samlede usikrede forbruksgjelden økte i april fra 161,6 til 163,1 milliarder. Den samlet forbruksgjelden i Norge er nå 9,1 milliarder mer enn på samme tidspunkt i fjor i følge tall fra Gjeldsregisteret.

  Forventet økning under sommeren

  Under sommeren forventes flere å låne penger i form av kredittkort og forbrukslån for å finansiere ferie. Det er også flere som velger et forbrukslån når de låner penger til båt, fritidsprosjekt og oppussing under sommerhalvåret. Det er viktig å ha en plan for tilbakebetaling om man velger å låne til ferien.

   

  inkasso forbrukslån

  Det kan være fristende å låne penger til sommerferien, spesielt hvis du ønsker å dra på en lengre eller mer luksuriøs ferie enn det budsjettet ditt tillater. Men det er viktig å tenke nøye igjennom din økonomiske situasjon før du låner.

  Dette bør du tenke på:

  • Hva koster ferien totalt? –  Sommerferier kan være dyre, spesielt hvis du planlegger å reise til populære destinasjoner i fellesferien. Det er viktig å ha en klar forståelse av hvor mye penger du trenger, inkludert flybilletter, overnatting, mat, aktiviteter og andre utgifter.
  • Effektiv rente og tilbakebetaling: Når du tar opp et lån, må du være oppmerksom på den effektive renten. Jo høyere renten er, jo dyrere blir lånet totalt sett. Sørg for å sammenligne forskjellige lånetilbud og velge den som tilbyr de mest gunstige betingelsene for din økonomiske situasjon.
  • Tenk langsiktig: Å låne penger til sommerferien kan påvirke din økonomiske situasjon på lang sikt. Det er viktig å vurdere om du har råd til å håndtere tilbakebetalingen av lånet sammen med dine andre økonomiske forpliktelser uten å pådra deg unødvendig stress eller risikere økonomisk uro.
  • Se på andre løsninger: Før du tar opp et lån, kan det være lurt å utforske alternative måter å finansiere sommerferien på. Dette kan inkludere å spare penger på forhånd, søke etter rabatter eller tilbud, eller til og med utforske rimeligere reisedestinasjoner eller lokale aktiviteter.

  Økning av inkassosaker

  Norske husholdninger har fremdeles høy gjeldsbelastning og i kombinasjon med dyrtid er dette en medvirkende årsak til at vi ser en økning i antall inkassosaker. Tall fra Kredinor viser en økning i antall inkassosaker på 15 prosent mot i fjor. Disse tallene viser også at det er hos den yngste aldersgruppen som økningen er størst.

  Britt Pedersen
  Av Britt Pedersen
  10 mai 2024
  Anbefalte privatlån
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 5,03% - 49,92% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 10,64%, 120.000,- o/5 år, kostnad kr 33.290, totalt 153.290,-
  • 300 000 - 10 000 000 Lånebeløp
   Fra 5,2% Rente fra
   25 - 30 Måneder Varighet
   23 Min. alder
   Eksempel: Eff.rente 5,95 %, 2 millioner o/25 år, kostnad 1.668.466,-,totalt kr 3.668.466
  Siste publiserte artikler
  Anbefalte sider
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende sammenligning
  • Oversiktlig