Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  Sist oppdatert: 20 desember 2020
  smålån

  Smålån kan være en god løsning

  Smålån er en løsning som kan være nyttig for deg om du har ekstra utgifter i en måned hvor du har mye andre regninger, eller om du har muligheten til å kjøpe et produkt du ønsker deg som er på tilbud en måned du ikke har så mye ekstra på kontoen. Mange opplever å få overraskelser som man ikke var forberedt på. Det kan være på grunn av regelendringer, eller på grunn av at komponenter i boligen din slutter å fungere som de skal. For eksempel så innfører kommune og stat stadig utgifter som du må ut med fordi de skal gjøre en endring som du ikke har bedt om. Et eksempel er at noen kommuner velger å pålegge alle sine innbyggere å installere vannmålere, selv om de vet at mange da må ut med inntil 10000kr for å få dette installert selv om de er småbarnsforeldre som sliter med å få hverdagen til å gå rundt. Et annet er slukking av FM-nettet som koster alle familier en del kroner hvis de vil fortsette å høre på radio.

  Andre grunner til å at smålån kan være en rask og god løsning er om du ønsker å kjøpe en ny TV som er på tilbud nå, men garantert ikke vil være det neste måned, eller du kan oppleve at varmtvannstanken slutter å fungere eller at de gamle taksteinene på taket ikke lenger holder vannet unna stua di. Ikke alle situasjoner tillater at du venter til du har råd, men for å unngå større skader på hus og hjem, eller unngå at du må betale full pris på TVen, så kan et smålån være løsningen.

  Hva kan smålån hjelpe med?

  Hva kan smålån løse for i din økonomi? Om man har en stram måned, eller har lyst til å gjøre en investering mens det man ønsker å kjøpe er på tilbud, så kan et smålån være løsningen. Da kan du investere pengene du ønsker i dag, og heller velge å betale dette over tid. Hvis du ønsker å ikke betale altfor mye renter på investeringen, så kan du velge å betale det raskt tilbake. Andre situasjoner et smålån kan hjelpe deg med, kan være om du ønsker å pusse opp gangen, eller om du ønsker å kjøpe ny snøfreser for vinteren slik at du kan få unna snøen på de dagene som tilbyr snø. Dersom du og familien har bestemt dere for å reise en tur for feriepengene i år, men ikke har nok penger til å betale forskuddet reiseselskapet krever for å få bestilt turen, så er det også en rask og god løsning å løse dette med et smålån.

  Priser på smålån

  Priser på smålån kan være noe høyere enn på et vanlig forbrukslån. Det er derfor en fordel å finne det beste smålånet slik at du får så lave utgifter som mulig for lånet. Det kan også lønne seg å bestemme seg for å betale ned smålånet så raskt som mulig slik at man får minst mulig renter lagt til den totale summen som blir betalt inn. Når man velger å benytte et smålån for å betale inn et forskudd på en reise, så kan det være lurt å betale tilbake hele beløpet så snart man får feriepengene i stedet for å fortsette å måtte betale på smålånet etter ferien er gjennomført.

  Fordel med rask nedbetaling

  Rask nedbetaling av et smålån er en fordel. Hvis du kan betale ned lånet på kortere tid enn planlagt, så kan du spare en del penger på rentene du slipper å betale inn. Prisene på et smålån kan være forholdsvis høye, så det er alltid lurt å vurdere å betale det tilbake raskt.

  Anbefalte privatlån
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 6,99% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36.215, totalt kr 156.215
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 8,99% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   23 Min. alder
   Eff.rente 17,80%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 95.872,-
  • 10 000 - 75 000 Lånebeløp
   Fra 15,72% Rente fra
   12 - 80 Måneder Varighet
   25 Min. alder
   Eff. rente 23,90%, 65 000,-, o/5 år, kostnad 41 850,-, totalt 106 850,-
  Anbefalte artikler
  Anbefalte sider
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende søknad
  • Raskt svar

  Låne-penger.com er en uavhengig finansportal. Vi sammenligner kun banker som er lisensierte finans - og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet. Tjenesten er helt gratis og alle lånesøknader hos våre samarbeidspartnere er helt uforpliktende.