Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Sist oppdatert: 15 December 2020

Spare penger ved å refinansiere dyr gjeld?

De aller fleste av oss har studielån og kanskje et boliglån. Dette er store lån, men med lave renter og får gebyrer og de fleste nordmenn lever godt med dem. En stadig økende andel nordmenn begynner å få mye kortsiktig, usikret forbruksgjeld i tillegg til studielånet.

Disse lånene er ofte mye mindre, men rentene er svært høye og det kommer som regel gebyrer i tillegg. Denne dyre gjelden kommer i form av kredittkortgjeld, ulike typer forbrukslån, smålån og nedbetalingsplaner for ulike kjøp.

Pengen du låner til forbruk brukes sjeldent til å investere i eiendeler som vil være lønnsomme å eie over tid. I stedet brukes pengene på varer, tjenester og konsum. Ofte ender man i en situasjon hvor man ikke eier noe av verdi. Men da betaler tusenvis av kroner hver måned for å betjene gjelden vi har opparbeidet oss.

Dette høres kanskje ut som en svært kjip situasjon, men det finnes grep man kan gjøre for å redusere lånekostnadene. Samt de månedlige regningene fra en rekke ulike kreditorer. Ved å refinansiere den dyre gjelden kan man spare tusenvis, kanskje titusenvis av kroner og skaffe seg en oversiktlig, enkel og stressfri økonomiske hverdag.

Hva er egentlig refinansiering?

Refinansiering er et begrep som brukes når man låner penger for å betale ned gammel gjeld. Hvis du, over tid, har hatt behov for små pengedrypp for å få økonomien til å gå rundt har du gjerne flere ulike smålån hos flere ulike banker. Du har kanskje et kredittkort eller to hvor du sliter med å betale ned kreditten før renten begynner å løpe. Kanskje har du også en nedbetalingsplan på et kjøleskap som du var nødt til å kjøpe ettersom det gamle kjøleskapet to kvelden.

Plutselig sitter du med 5 kreditorer som skal avdrag, renter og gebyrer hver eneste måned. Ved å ta opp et stort lån som du bruker til å betale tilbake alle de gamle kreditorene dine sitter igjen med et stort lån hos én bank. Du har nå refinansiert den dyre gjelden din.

Hva er bra med refinansiering?

Det å refinansiere dyr forbruksgjeld blir mer og mer gunstig jo flere kortsiktige smålån du har samt høyere renten er på disse lånene. Jo større lån du søker om, jo lavere renter vil du få. Så når du låner små beløp hos mange ulike banker vil du har lånt et stort beløp, men den samlede renten vil være svært høy.

De aller fleste banker tar f.eks. et termingebyr hver måned. Dette ligger gjerne på 45kr. Når du har 5 kreditorer betaler du 225kr hver måned i gebyrer. Har du én kreditor betaler du 45kr. Du sparer altså 180kr hver eneste måned ved å refinansiere gjelden din.

Over en 4 års periode blir dette 8 640kr spart kun i termingebyr! Har du 100 000kr i dyr forbruksgjeld og du klarer få et gunstig refinansieringslån kan du fort spare minimum mellom 10 000kr og 30 000kr.

Hvor mye du sparer på refinansieringen er selvfølgelig også avhengig av den effektive renten på den gamle gjelden den effektive rente på det nye lånet, men i de aller fleste tilfeller vil det være mye penger å spare. Når du sparer penger, kan du bruke disse pengene til å betale ned lånet enda raskere og på den måten spare enda mer.

I tillegg til å spare masse penger reduserer du antall fakturaer du får. For de aller fleste, og spesielt de som sliter med å få endene til å møtes er regninger en ekstrem stressfaktor. Ved å gå fra 5 til 1 faktura for nedbetaling av gjelden kommer du til å oppleve at hverdagen blir mye enklere.

Hvordan går jeg frem for å refinansiere dyr gjeld?

Når man skal refinansiere gjelden sin er det viktig å være tidlig ute. Det finnes utrolig mange banker som står klare til å gi deg et gunstig refinansieringslån på dagen så lenge betalingshistorikken din er plettfri. Med en gang du har en inkassosak gående mot deg, eller har betalingsanmerkninger blir alt svært mye vanskeligere. Du må derfor ta kontakt med banken din med en gang du ser at du kan få betalingsproblemer i fremtiden!

Bruk boliglånet til å refinansiere dyr gjeld

Har du en bolig som har steget i verdi eller hvor du har betalt ned store deler av boliglånet kan du søke om å få låne opp igjen på boliglånet. Dette vil sannsynligvis være den beste og billigste løsningen for å kvitte seg med den dyre gjelden din. For mer informasjon om å refinansiere dyr gjeld ved hjelp av boliglånet bør du ta kontakt med banken din og høre hvordan de kan hjelpe deg med prosessen.

Refinansiere dyr gjeld uten sikkerhet

Har du ikke muligheten til å låne opp på huset ditt kan du fremdeles refinansier den dyre gjelden din. Den eneste forskjellen er at du må skaffe deg et refinansieringslån hvor banken ikke stiller krav til sikkerhet. Dette lånet vil være dyrere enn boliglånet, men mye billigere en kredittkortgjelden, smålån og nedbetalingsplaner.

De fleste banker tilbyr refinansieringslån og du bør søke om lån hos flere banker for å finne den som kan gi deg de beste tilbudene.

Anbefalte artikler
WP_Post Object ( [ID] => 940 [post_author] => 1 [post_date] => 2020-04-15 07:44:20 [post_date_gmt] => 2020-04-15 07:44:20 [post_content] => [post_title] => [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => 940 [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2020-05-05 13:34:05 [post_modified_gmt] => 2020-05-05 13:34:05 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.xn--lne-penger-15a.com/?p=940 [menu_order] => 1 [post_type] => nav_menu_item [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw [db_id] => 940 [menu_item_parent] => 0 [object_id] => 380 [object] => relevanter_artikler [type] => post_type [type_label] => Relevanter artikler [url] => https://www.xn--lne-penger-15a.com/forbrukslan/har-du-betalingsproblemer/ [title] => Har du betalingsproblemer? [target] => [attr_title] => [description] => [classes] => Array ( [0] => ) [xfn] => ) inkasso ved betalingsproblemer

Har du betalingsproblemer?

Man bør selvfølgelig aldri ta et lån med mindre du er sikker på at du kan betale tilbake. Selv om du er forsiktig kan det dessverre dukke opp uforutsette hendelser hvor man får betalingsproblemer likevel. Du kan plutselig miste jobben din, eller bli truffet av en eller flere større uventede regninger som du er nødt til å dekke.

Les mer
Anbefalte sider
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende søknad
  • Raskt svar

Låne-penger.com er en uavhengig finansportal. Vi sammenligner kun banker som er lisensierte finans - og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet. Tjenesten er helt gratis og alle lånesøknader hos våre samarbeidspartnere er helt uforpliktende.