Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  låne-penger-finn-beste-smålån

  Finn beste smålån

  Dersom du velger å benytte deg av det første og beste tilbudet, så kan du bli overrasket over prisen når du får den første fakturaen. Det er stor konkurranse mellom selskapene, men alle forbrukere er ikke like bevisste når de velger tilbydere av smålån, og derfor vil det finnes prisforskjeller mellom de forskjellige tilbyderne.

  Men det er ikke alltid slik at det bare er det billigste tilbudet som er aktuelt for alle. Det kommer også an på hva slags andre betingelser man får. Det er for eksempel forskjell på om man benytter et tradisjonelt forbrukslån eller en låneramme. En låneramme kan være praktisk om man ikke ønsker å benytte hele lånet med en gang hvis man for eksempel må utføre en del av et byggeprosjekt før man kjøper inn dører og vinduer. Men det kan også være at man velger tilbyder i forhold til hvor raskt de kan betale ut pengene eller hvor kort eller lang tilbakebetaling de tilbyr.

  Smålån fra tilbydere av forbrukslån

  Smålån fra tilbydere av forbrukslån er ofte de rimeligste da disse gir samme betingelser som de ville gjort om du ønsket et større lån. Oppstartsgebyret er ofte tilpasset lånebeløpet slik at du ikke betaler høye gebyrer for små lånebeløp. Når man får smålån fra en tilbyder av forbrukslån, så vil man som oftest få lengre nedbetalingstid.

  SMS-lån og mikrolån

  SMS lån og mikro-lån har tradisjonelt vært tilbud på markedet som tok ekstra betalt for å tilby små beløp raskere enn man kunne forvente fra tradisjonelle tilbydere. Men i dag er konkurransen såpass stor på markedet for smålån at tilbydere av vanlige forbrukslån også kan skaffe penger tilgjengelig på konto temmelig raskt, og prisene hos disse tilbyderne er som oftest vesentlig lavere enn dem hos tilbydere av SMS-lån og mikrolån. Om man benytter seg av tilbydere som spesialiserer seg på SMS-lån og mikrolån, så bør man sjekke nøye hva man faktisk får tilbudt. Hos noen kan man finne eksepsjonelt høy effektiv rente. Selv om den vanlige renten er forholdsvis lav, eller hos noen kan den også være lik null, så tar de fleste av disse tilbyderne gebyrer i stedet for renter. Derfor blir den effektive renten vesentlig høyere enn den vanlige renten. I noen tilfeller betaler du tilbake opp til dobbelt så mye som du lånte på bare få måneder.

  Tilbydere som kun tilbyr smålån

  Du vil også finne tilbydere av smålån som er nivået mellom tilbydere av SMS-lån, eller mikrolån, og forbrukslån. Tilbydere som kun tilbyr smålån, for eksempel på beløp mellom 10000 kr og 50000 kr, er ofte billigere enn de som tilbyr SMS-lån og mikrolån, men også ofte dyrere enn dem som tilbyr høyrere lån. Tradisjonelt har noen av disse firmaene oppstått i forbindelse med at de tidligere leide ut eller tilbød lån til forbrukselektronikk. Dette er ofte grunnen til beløpene, og det kan også være dem du i noen tilfeller får tilbudt direkte i butikker. De forskjellige butikkene, som ønsker å gi deg avbetalingsløsninger, har ofte avtale med en av disse tilbyderne.

  Les mer om hvem som kan tilby lån på Finanstilsynet sine sider

  Hva er mest praktisk for deg

  Hvordan du finner beste smålån, er avhengig av hva du har behov for. Dersom man trenger et lån som blir utbetalt samme dag, så betyr det ofte at man må betale mer for det. Alternativt kan man benytte det smålånet som koster minst. Uansett så betyr det at man bør ta seg tiden til å undersøke alternativene.

  Les mer: Hva som skal til for å få lån?

  Danny Meiri
  Av Danny Meiri
  30 mai 2023
  Anbefalte privatlån
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 7,54% - 38,94% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 12,73%, 130.000,- o/5 år, kostnad kr 43.392, totalt 173.382,-
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 8,38% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   20 Min. alder
   Eksempel: Eff.rente 12,73%, 100.000,- o/2 år, etabl.geb. 0, kostnad 12.665,-totalt: : 112.665.-
  Siste publiserte artikler
  Anbefalte sider
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende sammenligning
  • Oversiktlig