Romjulssalget er snart over – men du kan fremdeles gjøre kupp
Romjulssalget er sammen med Black Week årets store shoppingperiode. Det er den viktigste tiden på året for butikkene og du som kunde kan finne varer til virkelig gode priser. Har du gått glipp av muligheten til å handle billig på romjulssalget er det godt å vite at mange nettbutikker og store kjeder ofte lar romjulssalget overgå til januarsalg etter nyttår.
Skal du låne penger?
- Sammenligne forbrukslån – Det er store forskjeller på vilkår og renter hos forskjellige lånegivere. Sammenlign forbrukslån før du søker så du vet du får det billigste forbrukslånet på markedet.
- Betal tilbake lånet i tid – Lån uten sikkerhet og kredittkort har høy rente – betal alltid ned så fort du kan for å unngå at lånet blir unødvendig dyrt
- Har du mange forbrukslån? – vurder refinansiering – Ved å refinansiere kredittkort og dyre smålån kan du spare mange penger.
Finansiere forbruk med kreditt og lånte penger?
Skal du handle på salg, er det absolutt beste å gjøre dette med oppsparte penger. Det finnes unntak der det kan lønne seg å låne penger for å handle på salget og det er når du helt sikkert vet at du kommer til å kjøpe varen innen nær framtid uansett. Et eksempel er om du vet at du må ha en ny laptop eller vaskemaskin og denne er nedsatt flere tusen under januarsalget. Da kan det lønne seg å låne penger eller betale med kredittkort.
Velger du å låne penger må du ha penger til å betale tilbake lånet og være helt sikker på at du kan betale tilbake i tide. Ellers risikerer du å pådra deg dyr gjeld som du vil ha vanskelig for å betale tilbake i fremtiden.
Januarsalg bedre enn romjulssalg?
Januarsalget gir deg en mulighet å finne varer til minst like gode priser som romjulssalget – men vær samtidig på vakt, mange ganger kan en vare fremstå som billigere enn den egentlig er.
I mange år har vi blitt nådd av nyheter der butikker i hemmelighet setter opp prisene i perioden før store salgsdager for så å senke prisene kraftig under salget. På denne måten blir kundene lurt til å tro at varene er billigere enn de egentlig er. Dette kan du som konsument unngå ved å sjekke historikken på prisutviklingen hos nettsider som Prisguiden, Prisjakt eller lignende.