Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  vilkår ved å låne penger

  Store forskjeller på villkår for å låne penger

  Det kan være stor forskjell i vilkår for forbrukslån når du må låne penger. Tilbyderne har alle sitt markedssegment de sikter mot, og priser og betingelser styres etter dette markedssegmentet. I tillegg vil man som oftest få tilbudt en individuell pris som et vilkår for forbrukslån, og du vil sannsynligvis ikke få innsyn i vurderingen av hvorfor du får en høyere rente enn den laveste renten, eller om du får et eventuelt avslag. Det kan derfor være en fordel å søke om forbrukslån på flere steder slik at du kan få flere tilbud. På den måten kan du enkelt finne ut hvilken tilbyder som er mest praktisk for deg.

  En mulighet for å slippe å undersøke selv hos alle tilbydere av forbrukslån, er å benytte en lånemegler. Da vil du motta tilbud fra flere tilbydere samtidig og kan få oversikt over alles vilkår for forbrukslån. Du kan plukke ut det beste tilbudet, og velge dette. Du vil stå fritt til å velge akkurat hvilket tilbud du vil. Når du har valgt det tilbudet du vil benytte, kan du signere lånepapirene online, og sende långiver den informasjonen de eventuelt ber om. Når dette er på plass, kan du ha pengene på konto innen kort tid.

  Fastsetting av priser for forbrukslån

  Fastsetting av priser på forbrukslån gjøres etter en individuell vurdering. Tilbyderne ønsker vilkår for forbrukslån som gir dem lav risiko for å tape penger, og derfor setter de prisen i forhold til hvor stor risiko du er i forhold til lånet du ønsker. Hvis de synes risikoen er for høy, så vil de velge å ikke gi deg lånet. Ellers vil du få en høyere pris på lånet hvis risikoen er høy. Men alle tilbydere vil ikke vurdere risikoen likt.

  De forskjellige tilbyderne kan benytte forskjellige kredittvurderings byråer, og dermed få forskjellige tall fra dem. Det er derfor ikke sikkert at du får avslag hos en tilbyder, selv om du har fått avslag fra en annen. Men de beste rentene får du kun om du har et godt økonomisk utgangspunkt.

  Priser i forhold til andre lån

  Vilkår for forbrukslån er noe annerledes enn lån med sikkerhet eller smålån og kredittkortlån. Forskjellen ligger stort sett i prisen, i tillegg til at de fleste forbrukslån ikke gir deg mulighet til å ta ut penger igjen etter at du har betalt dem inn slik man kan på kredittkort. Et unntak er såkalte rammelån, hvor du til en hver tid kan låne opp så mye som banken har gitt som låneramme. Men prisene varierer sterkt fra vilkår for forbrukslån til boliglån eller smålån og kredittkort.

  Rentene på forbrukslån kommer stort sett ikke lavere enn 7,8% i dag, men kan også variere opp til 16-17%. Hvis du benytter deg av smålån eller kredittkort, derimot, så kan disse belaste deg helt opp i 30-50% rente per år. For en del år siden brukte kredittkort å avertere med månedsrente, da hensikten med kredittgrensen er å gi deg et par måneders mulighet for å utsette innbetalingen. I dag er alle långivere pålagt å oppgi årsrenten slik at det er lettere for forbrukere å sammenlikne prisene og for at du ikke skal bli lurt til å tro at et lån er billigere enn det er. På den andre siden av renteskalaen, finner du boliglån, som i dag kan krype helt ned til under 2% rente.

  Refinansiering av dyr gjeld

  Om man har endt opp med en del gjeld på avbetaling, smålån eller kredittkortgjeld, så kan dette bli ganske dyrt per måned, for ikke å snakke om hvor dyrt det blir totalt. For å redusere månedsutgiftene og få kontroll over dyr gjeld, så er det en stor fordel å refinansiere dyr gjeld. Ved å gjøre det, kan du redusere månedlige innbetalinger med tusenlapper i måneden hvis du har mye dyr gjeld. Dette gjør at du kan prioritere disse pengene til noe annet enn å betale på renter som du ikke får noen glede av.

  Anbefalte privatlån
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 7,54% - 38,94% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 12,73%, 130.000,- o/5 år, kostnad kr 43.392, totalt 173.382,-
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 8,38% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   20 Min. alder
   Eksempel: Eff.rente 12,73%, 100.000,- o/2 år, etabl.geb. 0, kostnad 12.665,-totalt: : 112.665.-
  • 10 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 6,9% - 23,4% Rente fra
   1 - 20 Måneder Varighet
   20 Min. alder
   Eksempel: Eff.rente 11,9%, 150 000,- o/5år, kostnad 52 496,- totalt: 202 496,-
  Siste publiserte artikler
  Anbefalte sider
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende sammenligning
  • Oversiktlig