Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  3 tips for å få beste lånebetingelsene

  3 tips for å få beste lånebetingelsene

  Bruker man litt tid på å finne det rette tilbudet før man låner penger, så kan man spare mye. Det er store forskjeller på lånebetingelsene og man kan benytte seg av flere metoder for å oppnå bedre lånebetingelser. Det viktigste er å bruke tid slik at man finner det alternativet som passer best. Det kan man gjøre på flere måter. Her er våre beste tips for hvordan du får de beste lånebetingelsene på forbrukslån og lån ute sikkerhet.

  1.Skaff deg oversikt før du søker lån

  Bruk litt ekstra tid på å sette deg inn i  hva som finnes på det norske lånemarkedet og sjekk nettsider som tilbyr deg å låne penger  så du får en bra oversikt over hva som er tilgjengelig.

  2.Bruk en lånemegler

  Hvis man selv ikke har mulighet til å bruke den tiden som trengs for å finne det tilbudet som gir de beste lånebetingelsene, så kan man også benytte seg av en lånmegler. Lånmeglere henter inn tilbud fra sine samarbeidspartnere, og på grunn av det trenger man kun å fylle ut et søknadsskjema for å motta de betingelsene man har mulighet for å oppnå.

  Du sparer tid ved å benytte deg av en lånmegler. Lånmeglere har avtaler med flere långivere og banker som sender deg tilbud på grunnlag av søknaden din.  Du fyller i en søknad hos lånemegleren som sender denne  videre til de forskjellige bankene.  Deretter mottar du tilbud og kan enkelt velge den banken eller långiveren som har de beste lånebetingelsene. Det koster ingenting å benytte denne typen tjeneste.  Det er også helt vilkårsløst fram til du har signere en eventuell låneavtale. Grunnen til dette er at dette er et krav fra finanstilsynet (Les mer om det her). Lånmeglere kjenner markedet og kan hjelpe deg å finne frem til den tilbyderen som passer best for deg. Hvilken tilbyder som vil ha de beste betingelsene kan variere i forhold til hva hver låntager har behov for og også i forhold til din kredittscore og personlige økonomi.

  3.Sammenlign forbrukslån

  Sammenlign alltid villkår hos banker og långivere. Det er store forskjeller på vilkår og renter og du må ofte søke for å få faktiske betingelser. Det finnes flere steder hvor man kan finne informasjon om hvilke tilbydere som tilbyr hva, og ved å finne frem til en du kan stole på, så kan du finne et utgangspunkt i forhold til hvor du bør søke om lån. Siden de fleste banker som tilbyr lån uten sikkerhet gjør dette etter en idividuell økonomisk vurdering, så er det en fordel å finne frem til et antall tilbydere man kan følge opp videre i forhold til en individuell vurdering.

  Søke om lån hos flere tilbydere

  Når du skal finne de beste lånebetingelsene, så må du søke hos hver tilbyder for å faktisk kunne vurdere hvert tilbud. Grunnen til det er at prisene du finner på nettsidene er basert på minimumspris eller på eksempelbetingelser. Minimumsprisene vil kun være tilgjengelige for søkere med eksepsjonelt god økonomi. Hvis du har mye gjeld eller lite inntekt, så er sjansen stor for at du får et tilbud som er høyere enn minimumsrenten. Ulempen med denne strategien er at det tar en del tid å fylle ut flere søknader for å få de beste betingelsene mulig.

   

  Les mer: Hvor mye kan jeg låne?

  Anbefalte privatlån
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 5,03% - 49,92% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 10,64%, 120.000,- o/5 år, kostnad kr 33.290, totalt 153.290,-
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 8,38% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   20 Min. alder
   Eksempel: Eff.rente 12,73%, 100.000,- o/2 år, etabl.geb. 0, kostnad 12.665,-totalt: : 112.665.-
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 6,82% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   20 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 12,00 % 150 000 kr o/5 år, kostnad 50 200 kr, totalt 200 200 kr.
  Siste publiserte artikler
  Anbefalte sider
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende sammenligning
  • Oversiktlig