Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  Sist oppdatert: 20 desember 2020

  3 tips for de beste lånebetingelsene

  Hvis man bruker litt tid på å finne det rette tilbudet, så kan man spare mye i forhold til lånebetingelsene. Man kan benytte seg av flere metoder for å oppnå bedre lånebetingelser. Det viktigste er å bruke litt tid slik at man finner det alternativet som passer best. Det kan man oppnå på flere måter. Man kan bruke litt tid på å sjekke nettsider som anbefaler forskjellige tilbydere for å få en oversikt over hva som er tilgjengelig. Ulempen med tilbydere av forbrukslån er at de ønsker å bedømme din økonomiske situasjon i forhold til en individuell vurdering. På grunn av det så er eneste mulighet for å finne ut hvilket tilbud man får å faktisk fylle ut en søknad hos hver tilbyder.

  Hvis man selv ikke har mulighet til å bruke den tiden som trengs for å finne det tilbudet som gir de beste lånebetingelsene, så kan man også benytte seg av en lånmegler. Lånmeglere henter inn tilbud fra sine samarbeidspartnere, og på grunn av det trenger man kun å fylle ut et søknadsskjema for å motta de betingelsene man har mulighet for å oppnå.

  Undersøke nettsider

  Selv om man trenger å søke hos flere tilbydere for å få faktiske betingelser, så kan man finne ut hvor man burde søke på nettsider som gir anbefalinger i forhold til forskjellige tilbydere sine betingelser. Det finnes flere steder hvor man kan finne informasjon om hvilke tilbydere som tilbyr hva, og ved å finne frem til en du kan stole på, så kan du finne et utgangspunkt i forhold til hvor du bør søke om lån. Siden de fleste tilbydere av forbrukslån tilbyr lån i forhold til en individuell økonomisk vurdering, så er det en fordel å finne frem til et antall tilbydere man kan følge opp videre i forhold til en individuell vurdering.

  Søke om lån hos flere tilbydere

  Når du skal finne de beste lånebetingelsene, så må du søke hos hver tilbyder for å faktisk kunne vurdere hvert tilbud. Grunnen til det er at prisene du finner på nettsidene er basert på minimumspris eller på eksempelbetingelser. Minimumsprisene vil kun være tilgjengelige for søkere med eksepsjonelt god økonomi. Hvis du har mye gjeld eller lite inntekt, så er sjansen stor for at du får et tilbud som er høyere enn minimumsrenten. Ulempen med denne strategien er at det tar en del tid å fylle ut flere søknader for å få de beste betingelsene mulig.

  Benytte en lånmegler

  En annen mulighet for å spare tid når man skal finne de beste lånebetingelsene, er å benytte deg av en lånmegler. Lånmeglere har avtaler med flere samarbeidspartnere som sender deg tilbud på grunnlag av en søknad du må fylle ut. Når du har fylt ut denne søknaden, så sendes søknaden videre til de forskjellige samarbeidspartnerne. Deretter mottar du tilbud som du kan velge mellom for å få de beste lånebetingelsene. Det koster ingenting å benytte denne typen tjeneste. Grunnen til dette er at dette er et krav fra finanstilsynet (Les mer om det her) Tjenesten betales av samarbeidspartnerne, og ikke av brukerne i forhold til hvilke leads de mottar for mulige låntagere. Lånmeglere kjenner markedet og kan hjelpe deg å finne frem til den tilbyderen som passer best for deg. Hvilken tilbyder som vil ha de beste betingelsene kan variere i forhold til hva hver låntager har behov for.

  Les mer: Hvor mye kan jeg låne?

  Anbefalte privatlån
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 8,99% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   23 Min. alder
   Eff.rente 17,80%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 95.872,-
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 6,99% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36.215, totalt kr 156.215
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 6,82% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   20 Min. alder
   Eff. rente 12,00 % 150 000 kr o/5 år, kostnad 50 200 kr, totalt 200 200 kr.
  Anbefalte artikler
  Anbefalte sider
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende søknad
  • Raskt svar

  Låne-penger.com er en uavhengig finansportal. Vi sammenligner kun banker som er lisensierte finans - og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet. Tjenesten er helt gratis og alle lånesøknader hos våre samarbeidspartnere er helt uforpliktende.