Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  Hva skal du se etter når du tar forbrukslån

  Hva skal du se etter når du tar forbrukslån

  Vi har forskjellige behov når det kommer til å låne penger, og de forskjellige tilbyderne har tilpasset sine tilbud til forskjellige ønsker. Noen tilbyr deg lån med kort tilbakebetalingsfrist og forholdsvis høy rentekostnad, mens andre ønsker å tilby deg penger som en avbetalingsordning på forbrukervarer. For at du skal få et godt tilbud når du låner penger,  så er det viktig at du vet hva de forskjellige tilbydere har og hva som passer best til dine spesifikke behov.

  Hvis man ikke tar seg tid til å sjekke tilbyderne i forhold til hva man trenger, så kan man ende opp med et tilbud som egentlig ikke egner seg til den typen behov som du har. Hvis du for eksempel trenger et ordinært forbrukslån da du trenger noen ekstra kontanter en periode, og du benytter deg av en tilbyder som tilbyr såkalte mikrolån, eller SMS lån som de også kan kalles, så kan du ende opp med å betale vesentlig mer for lånet enn du hadde tenkt. Da kan du få vesentlig bedre rente på et ordinært forbrukslån enn du får på et smålån.

  3 tips når du skal låne penger

  • Finn en långiverer med lav minimumsrente – Når du skal lete etter den typen lån du ønsker, så kan det være praktisk å finne ut hvor du kan forvente å få de billigste lånene slik at du ikke betaler mer enn nødvendig. Ulempen når man søker om forbrukslån er at man vanligvis ikke vil få tilbudt den laveste renten de har tilgjengelig, men man vil i stedet få et tilbud basert på en individuell vurdering. Du vil derfor ikke vite hvor mye et lån vil koste deg før du har fylt ut søknaden. For å vite hvilke tilbydere man skal søke hos, så kan man benytte seg av anbefalings-nettsteder som gir det informasjon om de beste rentene hver tilbyder kan tilby. Selv om du ikke kan basere deg på at du vil få denne renten, så kan du bruke dette som grunnlag for å velge hvem du vil søke hos. Det kan være lurt å bruke en lånekalkulator for å få de beste betingelsene.
  • Se etter aktører som tilbyr beløp og tilbakebetalingstid som du ønsker – Når du har bestemt deg for hva du trenger å låne, så bør du finne en tilbyder som tilbyr denne typen finansiering i forhold til beløp og tilbakebetalingstid som du ønsker. For eksempel bør du benytte deg av en ordinær tilbyder av forbrukslån om du ønsker å låne over 100000kr og du ønsker nedbetalingstid på over 7 år. Det kan også være praktisk å benytte en ordinær tilbyder for mindre lån da de ofte har mer konkurranseutsatte priser. Hvis du derimot trenger finansiering mens du er i butikken, så er det praktisk med tilbydere av smålån. Om du ønsker å kjøpe et produkt der og da, så må du ofte benytte den tilbyderen de har avtale med.
   Se hvilke foretak som har lov til å tilby lån på Finanstilsynet
  • Sjekk betingelser ved tilbud – Når du mottar et tilbud om å låne penger, er det viktig å sette deg godt inn i betingelsene før du godtar lånet. Hvis man ender opp med et forbrukslån som ikke er slik man forventet, så skyldes dette som oftest at man ikke har satt seg inn i betingelsene og får overraskelser når man skal betale første regningen.

  Les mer: Store forskjeller på vilkår når du skal låne penger

  Britt Pedersen
  Av Britt Pedersen
  27 juni 2022
  Anbefalte privatlån
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 7,54% - 38,94% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 12,73%, 130.000,- o/5 år, kostnad kr 43.392, totalt 173.382,-
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 8,38% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   20 Min. alder
   Eksempel: Eff.rente 12,73%, 100.000,- o/2 år, etabl.geb. 0, kostnad 12.665,-totalt: : 112.665.-
  • 30 000 - 400 000 Lånebeløp
   Fra 8,2% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   25 Min. alder
   Eksempel: Eff.rente 10,36 %, 130 073 kr, o/5 år, kostnad kr 35 010, totalt kr 165 083,-
  Siste publiserte artikler
  Anbefalte sider
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende sammenligning
  • Oversiktlig