Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Sist oppdatert: 21 January 2019

Hva skal du se etter når du tar forbrukslån

Mange har forskjellige behov, og de forskjellige tilbyderne har tilpasset sine tilbud til forskjellige ønsker. Noen tilbyr deg lån på dagen med kort tilbakebetalingsfrist og forholdsvis høy kostnad, mens andre ønsker å tilby deg penger som en avbetalingsordning på elektroniske forbrukervarer eller til andre typer varer. For at du skal få et godt tilbud til din type lån, så kan du finne forskjellige tilbydere som passer best til dine spesifikke behov.

Hvis man ikke tar seg tid til å sjekke tilbyderne i forhold til hva man trenger, så kan man ende opp med et tilbud som egentlig ikke egner seg til den typen behov som du har. Hvis du for eksempel trenger et ordinært forbrukslån da du trenger noen ekstra kontanter en periode, og du benytter deg av en tilbyder som tilbyr såkalte mikrolån, eller SMS-lån, så kan du ende opp med å betale vesentlig mer for lånet enn du hadde tenkt. Om du ellers trenger ny TV i dag fordi du har bedt alle kompisene dine over for å se boksekamp og den gamle TV-en har sluttet å fungere, så kan det være upraktisk med et ordinært forbrukslån da dette tar en del tid å få godkjent. Da kan det være det er mer praktisk å benytte seg av et smålån i form av et finansieringslån som tilbys for å finansiere varer i den spesifikke butikken du ønsker å handle i.

Finne tilbydere med lav minimumsrente

Når du skal lete etter den typen lån du ønsker, så kan det være praktisk å finne ut hvor du kan forvente å få de billigste lånene slik at du ikke betaler mer enn nødvendig. Ulempen når man søker om forbrukslån er at man vanligvis ikke vil få tilbudt den laveste renten de har tilgjengelig, men man vil i stedet få et tilbud basert på en individuell vurdering. Du vil derfor ikke vite hvor mye et lån vil koste deg før du har fylt ut søknaden. For å vite hvilke tilbydere man skal søke hos, så kan man benytte seg av anbefalings-nettsteder som gir det informasjon om de beste rentene hver tilbyder kan tilby. Selv om du ikke kan basere deg på at du vil få denne renten, så kan du bruke dette som grunnlag for å velge hvem du vil søke hos. Det kan være lurt å bruke en lånekalkulator for å få de beste betingelsene. Det kan du finne her

Se etter aktører som tilbyr beløp og tilbakebetalingstid som du ønsker

Når du har bestemt deg for hva du trenger å låne, så bør du finne en tilbyder som tilbyr denne typen finansiering i forhold til beløp og tilbakebetalingstid som du ønsker. For eksempel bør du benytte deg av en ordinær tilbyder av forbrukslån om du ønsker å låne over 100000kr og du ønsker nedbetalingstid på over 7 år. Det kan også være praktisk å benytte en ordinær tilbyder for mindre lån da de ofte har mer konkurranseutsatte priser. Hvis du derimot trenger finansiering mens du er i butikken, så er det praktisk med tilbydere av smålån. Om du ønsker å kjøpe et produkt der og da, så må du ofte benytte den tilbyderen de har avtale med.
Se hvilke foretak som har lov til å tilby lån på Finanstilsynet

Sjekk betingelser ved tilbud

Når du mottar et tilbud, er det viktig å sette deg godt inn i betingelsene før du godtar lånet. Hvis man ender opp med et forbrukslån som ikke er slik man forventet, så skyldes dette som oftest at man ikke har satt seg inn i betingelsene og får overraskelser når man skal betale første regningen. Husk at selgere i butikker ønsker å overtale deg til å benytte finansieringsløsningene, og tar ikke alltid med alle detaljer. Les derfor gjennom betingelsene selv og ikke la deg stresse av en selger som venter på deg.

Les mer: Store forskjeller på vilkår når du skal låne penger

Anbefalte privatlån
 • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
  Fra 6,99% Rente fra
  12 - 180 Måneder Varighet
  21 Min. alder
  Eff. rente 11,90%, kr 150.000, o/5 år. Kostnad kr 46.600, totalt kr 196.600
 • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
  Fra 8,99% Rente fra
  12 - 180 Måneder Varighet
  23 Min. alder
  Eff.rente 17,80%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 95.872,-
 • 10 000 - 350 000 Lånebeløp
  Fra 7,9% Rente fra
  12 - 180 Måneder Varighet
  25 Min. alder
  Eksempel: Eff.rente 16,33%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 0,-, Totalt: 93.244,-
Anbefalte artikler
WP_Post Object ( [ID] => 940 [post_author] => 1 [post_date] => 2020-04-15 07:44:20 [post_date_gmt] => 2020-04-15 07:44:20 [post_content] => [post_title] => [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => 940 [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2020-05-05 13:34:05 [post_modified_gmt] => 2020-05-05 13:34:05 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.xn--lne-penger-15a.com/?p=940 [menu_order] => 1 [post_type] => nav_menu_item [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw [db_id] => 940 [menu_item_parent] => 0 [object_id] => 380 [object] => relevanter_artikler [type] => post_type [type_label] => Relevanter artikler [url] => https://www.xn--lne-penger-15a.com/forbrukslan/har-du-betalingsproblemer/ [title] => Har du betalingsproblemer? [target] => [attr_title] => [description] => [classes] => Array ( [0] => ) [xfn] => ) inkasso ved betalingsproblemer

Har du betalingsproblemer?

Man bør selvfølgelig aldri ta et lån med mindre du er sikker på at du kan betale tilbake. Selv om du er forsiktig kan det dessverre dukke opp uforutsette hendelser hvor man får betalingsproblemer likevel. Du kan plutselig miste jobben din, eller bli truffet av en eller flere større uventede regninger som du er nødt til å dekke.

Les mer
Anbefalte sider
 • Gratis tjeneste
 • Uforpliktende søknad
 • Raskt svar

Låne-penger.com er en uavhengig finansportal. Vi sammenligner kun banker som er lisensierte finans - og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet. Tjenesten er helt gratis og alle lånesøknader hos våre samarbeidspartnere er helt uforpliktende.