Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  refinansiering av smålån

  Refinansier kredittkort og smålån

  Mange er ikke helt klar over kostnadene med å låne penger på kredittkort og tenker ikke over hva det koster å ha smålån lengre enn man hadde tenkt. Kredittkort er ganske lett å få, og derfor er det mange som har både ett, to og tre kredittkort. Det samme gjelder smålån. På grunn av at det er enkelt å få smålån, så har mange benyttet dette i flere situasjoner og fortsetter å betale på disse. Har man flere, og skylder penger på alle, blir dette ganske kostbart hver måned. De fleste vil merke at man sitter igjen med mindre hver måned på grunn av utgiftene til kredittkortene og smålånene.

  Man kan derfor spare en god del ved å refinansiere kredittkort og smålån med et billigere lån. Man kan redusere utgiftene hver måned, i tillegg til at man vil betale mindre ned på lånet totalt når man blir ferdig med det. Renter på kredittkort kan være helt opp til mellom 25% og 40%, og dette er et ganske dyrt lån om man benytter det på denne måten. Da kan refinansiering lønne seg.

  Priser på kredittkort og smålån

  Kredittkort er en praktisk løsning om man bruker det på riktig måte. Hensikten med et kredittkort, er at du kan benytte dette for å samle alle småkjøp på en faktura som du betaler en gang i måneden. Har man en måned eller to hvor det er litt stramt, så kan man utsette betalingen et par måneder på en enkel måte. Men fra dette til å benytte kredittkortet som et langvarig lån, er det en stor kostnadsforskjell. Har man lånt penger på kredittkort, er dette i seg selv nok grunn til å refinansiere kredittkort og smålån. Smålån er også praktisk om økonomien er trang og en husholdningsartikkel eller TVen går i stykker. Men om du velger å benytte et smålån hver gang du får lyst på noe nytt, så kan det raskt bli dyrt. Da er det på tide å refinansiere kredittkort og smålån med et billigere lån.

  Refinansiere med forbrukslån

  Man kan for eksempel refinansiere kredittkort og smålån ved hjelp av et billigere forbrukslån. Det er mulig å få forbrukslån helt ned i 7,8% om man har god inntekt og lite lån utenom forbrukslånet etter dette har refinansiert kredittkort og smålån. Sammenliknet med renter på et kredittkort på 25-40%, eller smålån på 19-30%, så er 7,8% en vesentlig bedre pris å betale. Men alle vil ikke få den aller laveste renten som tilbys. Renten på forbrukslån vurderes individuelt i forhold til din personlige økonomi. Men selv om renten blir noe høyere enn 7,8%, så sparer du en god del penger ved å benytte et forbrukslån i stedet for å låne på kredittkort eller å ha flere forbrukslån. Med et forbrukslån vil du kunne velge en lånesum helt opp til 500000kr avhengig av din inntekt, og du kan få en nedbetalingstid på inntil 15 år. For å få et forbrukslån, kan du søke direkte til de aktuelle tilbyderne, eller du kan velge å benytte en lånemegler som skaffer deg tilbud fra flere tilbydere.

  Boliglån har laveste rente

  Når man skal refinansiere, finnes det flere løsninger for å få et rimeligere alternativ. Et forbrukslån reduserer renten en del, men om du kan få lånet sikret inn under et boliglån, så har du enda større mulighet for å spare en god del. Et boliglån kan ha helt ned til 2% rente, som er vesentlig lavere enn rentene til kredittkortene, såkalte sms lån eller smålånene. Dette er en vurdering i forhold til om du har mulighet for å øke boliglånet, og om det er praktisk å tinglyse boliglånet igjen for å refinansiere smålånene.

  Britt Pedersen
  Av Britt Pedersen
  20 april 2023
  Anbefalte privatlån
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 5,03% - 49,92% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eksempel: Eff. rente 10,64%, 120.000,- o/5 år, kostnad kr 33.290, totalt 153.290,-
  • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
   Fra 8,38% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   20 Min. alder
   Eksempel: Eff.rente 12,73%, 100.000,- o/2 år, etabl.geb. 0, kostnad 12.665,-totalt: : 112.665.-
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 7,90% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   23 Min. alder
   Eksempel: Eff.rente 16,24%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 900,-, Totalt: 93.068,-
  Siste publiserte artikler
  Anbefalte sider
  • Gratis tjeneste
  • Uforpliktende sammenligning
  • Oversiktlig