Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Senast uppdaterad: 9 desember 2016
forbrukslån uten sikkerhet

Forbrukslån uten sikkerhet

Mange mener lån uten sikkerhet er for dyrt til at dette er en praktisk måte å løse investeringsutfordringer på. Men er dette en riktig måte å vurdere forbrukslån uten sikkerhet på, eller kan man forsvare kostnadene med et forbrukslån uten sikkerhet? For en tid tilbake var forbrukslån noe nytt på markedet, og mange opplevde overraskelser med hva disse kostet og ble overrasket når de første fakturaene kom. I tillegg til det, så man gjerne på forbrukslån som det samme som kredittkort, og man stod da igjen med en inntrykk av en samlet kostnad som var ganske høy. I dag har dette endret seg og de fleste er kjent med hva et forbrukslån innebærer. Man skiller mellom forbrukslån og kredittkort, men det er fortsatt mange som synes dette er kostbare lån, uten å skille mellom dyre og rimeligere forbrukslån uten sikkerhet.

I dag er konkurransen stor for å tilby lån uten sikkerhet, og det betyr også at prisene for disse lånene er blitt drastisk redusert, og man kan få lån til priser som er tilsvarende hva lån med sikkerhet var bare noen tiår tilbake i tid. Dette skjer også gradvis med kredittkort etter hvert som konkurransen for å tilby beste kredittkort også øker.

Hvordan kan man benytte seg av forbrukslån på en økonomisk måte?

Forbrukslån uten sikkerhet er som alle andre lån. Det er en vurdering i forhold til hva du er villig til å betale for en investering du ønsker å gjøre. Men det som er viktig, er at du er bevisst på investeringen din slik at du ikke blir sittende igjen med følelsen av å ha fått en annen pris på lånet enn du trodde du ville få. Det de fleste opplever når de vurderer et forbrukslån uten sikkerhet som uforholdsmessig dyrt, er at de ikke har undersøkt godt nok før de tok opp lånet. I tillegg har mange vurdert at et kredittkort er det samme som et forbrukslån, og dermed fått store overraskelser i forhold til prisen de må betale. Forbrukslån uten sikkerhet har alltid kostet mer enn et boliglån, men boliglån har de siste årene blitt ekstremt billige. Man har fått en rente som gjør at bankene tjener ganske lite på å tilby denne tjenesten. Bankene ønsker å tjene penger på andre tjenester som følger med at boliglånskundene ofte blir totalkunder hos samme bank. De bruker alle banktjenester, i tillegg til forsikringer, kredittkort og også forbrukslån.

I dag kan man få forbrukslån uten sikkerhet helt ned til 7,8% rente. Når man vurderer hva slags kostnader disse tilbyderne har, og også hvilken risiko i tilfelle man opplever dårligere tider, så er ikke dette en ekstremt høy pris. Men om du ønsker å betale den prisen for å pusse opp kjøkkenet, kjøpe deg en båt, eller bygge deg et lydstudio, så er det noe du må vurdere. Man må være bevisst og regne over kostnadene forbundet med et forbrukslån, og man må gjøre en reell vurdering i forhold til risiko og mulighet for at inntekten fortsetter å komme inn.

Renter på forbrukslån uten sikkerhet

Rentene på lån uten sikkerhet har de siste årene blitt redusert drastisk. Det betyr ikke at alle får den laveste prisen. Forbrukslån tilbys etter individuelle vurderinger. Det betyr at personer med høy inntekt og ingen lån kan få helt ned til 7,8% fordi de ikke utgjør en stor risiko for tilbyder, men andre kan risikere å få helt opp til 17% rente da de vurderes som en høyere risiko. I mange tilfeller vil man oppleve at et forbrukslån uten sikkerhet er uforholdsmessig kostbart, men i andre situasjoner, så er dette en begrenset kostnad som man selv kan kontrollere ved å betale tilbake raskt. Man må vite hva forskjellige typer lån er beregnet for. Et kredittkort er ment å betales når fakturaen forfaller, men gir deg mulighet til å fordele betalingen noen få måneder for å hjelpe deg i trange tider. Et forbrukslån uten sikkerhet er beregnet for å gi deg et lån for å kjøpe noe du har lyst på, som du betaler tilbake forholdsvis raskt i forhold til økonomien din, mens et lån med sikkerhet i bolig er ment som et billig langsiktig lån for å gi deg anledning til å eie din egen bolig i stedet for å leie.

Anbefalte privatlån
 • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
  Fra 6,99% Rente fra
  12 - 180 Måneder Varighet
  21 Min. alder
  Eff.rente 14,01%, 140.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 191.566,-
 • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
  Fra 8,99% Rente fra
  12 - 180 Måneder Varighet
  23 Min. alder
  Eff.rente 17,80%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 95.872,-
 • 10 000 - 500 000 Lånebeløp
  Fra 7,95% Rente fra
  12 - 144 Måneder Varighet
  21 Min. alder
  Eksempel: Eff.rente 16,70%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 825,-, Totalt: 94.978,-
Anbefalte artikler
øke sjansen for å få forbrukslån

Øk sjansen for å få forbrukslån

I denne artikkelen går vi gjennom hvordan du kan øke sjansen din for å få forbrukslån, ikke bare hos én kreditor, men hos flere.

Les mer
Anbefalte sider
 • Gratis tjeneste
 • Uforpliktende søknad
 • Raskt svar

Låne-penger.com er en uavhengig finansportal. Vi sammenligner kun banker som er lisensierte finans - og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet. Tjenesten er helt gratis og alle lånesøknader hos våre samarbeidspartnere er helt uforpliktende.